nece da prebaci na plin...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pajaptt
    CBC Član
    • 01.07.2011
    • 24
    • zemun

nece da prebaci na plin...

Sipam plin na pumpi prdjem 35 km,parkiram nakon 3 sata krenem nazad i u toku voznje primetim da je auto na benzinu,a da treperi zuta lampica od gasa,ali nikako da prebaci na gas...Venturi sistem,Skoda felicia 1.3MPI,isparivac Fema...
    Dan ranije sam uradio servis alternatora,nije punio kako treba pa su promenili regulator napona i zamenjen je kais,i posle tog servisa bilo je ok....sve do dosipanja goriva na pumpi...Molim pomoc....sta prvo da pregledam....prekidac ima 2 polozaja levo(crveno)je gorivoi desno(zuto)plin....non stop mi je prekidac na gasu,upalim auto na pbenzin i nakon par sekundi on sam prebaci na zuto(gas)
    Probao sam i rucno u toku voznje prebacivanjem levo desno,ali lampica i od benzina i gasa konstantno svetl,u jednom momentu se prebaci na plin ali odmah nakon toga ga vrati na benzin....HVALA unapred...
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: nece da prebaci na plin...

Jesi li siguran da si sipao tj. da su ti sipali? Idi dodaj malo pa probaj ponovo.
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Verovatno nije bilo Ok posle servisa ali nisi obraćao pažnju. Proveri žicu od signala obrtaja.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pajaptt
        CBC Član
        • 01.07.2011
        • 24
        • zemun

Iskren da budem i ja sam prvo pomislio da me zeznuo na pumpi iako sam maltene bio pored njega....ali kad je krenulo zezanje odma sam svratio na drugu pumpu i dosuo jos 7 litara gasa,ali i dalje isto...
        Jutros sam prelistao sve i koliko sam laickim okom uspeo da vidim-sve je na svom mestu...cackao sam malo prekidac u kabini upalio auto i posle nekog vremena sam prebaci na plin i lepo radi...(mada ne verujem da ce se na tome zavrsiti,jer sam srece kurate)...isparivac je topao,creva takodje,tako da predpostavljam da je u bitanju neki kontakt...
        Samo sam primetio da mu dosta duze treba da prebaci na plin,jer do juce pa unazad i....upalim na benzin i on prebaci na plin posle 5 sekundi,bez obzira na vreme i hladnocu,a sad mu je trebalo oko minut...minut ipo....
        Gde se nalazi ta žica od signala obrtaja???(izvinite sto pitam,dosta sam muke radi morao da naucim putem ovog foruma,ali sam jos uvek laik)...HVALA

Comment

• pajaptt
          CBC Član
          • 01.07.2011
          • 24
          • zemun

Da li je moguce da je plin losijeg kvaliteta uzrok nevoljama????

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Daj neku sliku motornog prostora, isparivača i ostalo da vidim ko je turio temperaturni senzor na venturi sistem...

https.autogas.rs

Comment

• pajaptt
              CBC Član
              • 01.07.2011
              • 24
              • zemun

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Žica od obrtaja je ona jedna što ide sama na bobinu i visi polako okolo. Bobina je ono što ide na svećice a žica je spojena blizu džeka od bobine.
                Kako sam i mislio nema temperaturnog senzora a ko je stavio Femu kad da bi stavio i temperaturni senzor svo bi se ovde krstili levom nogom

Ukratko, mislim da je crkao prekidač ili je ta žica od obrtaja labava, ako gubi kontakt vraćaće na benzin jer misli da je motor ugašen, čuj misli Ako nastavim još malo sa ovim poslom počeću da im tepam

https.autogas.rs

Comment

• pajaptt
                  CBC Član
                  • 01.07.2011
                  • 24
                  • zemun

evo ovako...Odem danas do servisa kod majstora on ispregleda ovlas,odvrce ler gas na crevima turira,opet nesto cacka i kaze da nije do plina vec da je do struje,ima slab impuls(mada me je bledo odgledao kad sam mu rekao za zicu na bobini)i kaze da moram kod elektricara ili mehanicara,mozda je bobina a mozda su i svecice???Posle toga krenem u servis gde su mi radili alternator,kad usput,auto poce da stuca i na benzinu...
                  U servisu gde su mi radili alternator, covek kaze da nisu nista dirali osim njega i da je najbolje da odem u skodin servis na dijagnostiku...odem u servis(imam zakazano za cetvrtak) i po svemu ispricanom majstor kaze iako se ne razume bas u plin da je najverovatnije prekidac-sto je i Dora pretpostavio...
                  Da li mogu staviti neki drugi prekidac ili moram juriti isti ovakav,i sta mi je dalje ciniti ,jer imam utisak da ovo polako pocinje biti vrzino kolo....od jednog do drugog majstora....Hvala

Comment

• pajaptt
                    CBC Član
                    • 01.07.2011
                    • 24
                    • zemun

i da....ako ima veze....primetio sam da skala broja obrtaja,kada naglo dam gas(u leru)padne u momentu na 0 pa onda ode gore....pri laganom dodavanju gasa sve je ok

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Teško da ćeš naći isti prekidač, može drugačiji ali se mora menjati cela istalacija ili menjati džek, seći stari i prelemiti novi.
                      Proveri ovu tanku žicu mislim za nju da je signal sa bobine ali ne vidi se sa slike dobro. Ako je neko uzimao sa alternatora obrtaje onda je i to moguć problem ako nisu dobro vratili ali sumnjam pošto onda ne bi nikad radio..

https.autogas.rs

Comment

• pajaptt
                        CBC Član
                        • 01.07.2011
                        • 24
                        • zemun

ta zica ide na bobinu ali skoro pa ce se otkinuti....ja ne vidim gde je zakacena ali na tom mestu gde ulazi u bobinu nema izolacije,vidi se bakar...tanko tanko,plasim se ako je pipnem da ce se otkinuti....gde je ona u stvari zakacena?

Comment

• pajaptt
                          CBC Član
                          • 01.07.2011
                          • 24
                          • zemun

evo oznacio sam tu zicu...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Na minus od bobine, ako ne znaš kako i koji je otidji do električara da ti to lepo zaletuje. Neko se naslonio kad su radili ali ne bi se mogao nasloniti da je bilo ljudski uradjeno na početku.

To ti pravi problem, gubi kontakt i "misli" da je ugašen pa ga vrati na benzin.

https.autogas.rs

Comment

• pajaptt
                              CBC Član
                              • 01.07.2011
                              • 24
                              • zemun

skinuo sam bobinu i ponovo namotao i izolovao....ali i dalje isto...upalio ga je na plin i odma prebacio na benzin...Probao sam malo da ga turiram,kad naglo dam gas skala broja obrtaja se zakuca na 0,pa odma skoci na 3-4.000 obrtaja....a automat(prekidac) u kolima samo cakce(nikad do sada nije)kucka i lupka...
                              Ne znam....sutra idem kod drugog majstora za plin da vidim sta ce mi on reci...a u cetvrtak imam zakazano kod majstora za dijagnostiku...
                              Kad pocnu da me setaju od jednog do drugog,prosto mi dodje da izbacim plin i vozim na benzin,posto iovako prelazim 300-500 km mesecno....

Comment

Working...
                              X