VOLTRAN gasni uredjaj...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • predrag82
    CBC Član
    • 15.04.2009
    • 24
    • Srbija

VOLTRAN gasni uredjaj...

Pozdrav,

vozim Pezo 106,93 god,1400 kubika,55 kw,ugradio bi mu plin,nasao sam polovan Voltran uradjaj iz 2006 za 30 evra sve kompletno (boca 40litra,cevi,racve...)majstor koji mi ugradjuje kaze da se samo promene membrane na njemu i uredjaj je kao nov...
    Da mi ugradi uredjaj i zameni membrane i za bocu da ubaci neke sire sine koje se drze bocu,uzece mi 80 evra + 30 evra uredjaj izlazi 110 evra sto nije mnogo...

Sada mene zanima da li je taj uredjaj ok,Voltran valjda neki Turcin,kazu da zimi gas na tom uredjaju ledi...Kakva su vasa iskustva sa njim?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: VOLTRAN gasni uredjaj...

Za te pare sve je ok, nije neki uredjaj ali će da posluži. U nagorem slučaju kasnije uzmeš neki nov isparivač ako baš zapne i teraj.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• predrag82
      CBC Član
      • 15.04.2009
      • 24
      • Srbija

fala...

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

ja bih ga zaobisao jer sam cuo par primera velikih problema sa tim uredjajem

Comment

• predrag82
          CBC Član
          • 15.04.2009
          • 24
          • Srbija

ugradio sam i radio kao satic sa plinom koji sam imao u boci,posto je uredjaj bio polovan...majstor reparirao uredjaj i sve super...

potrosnja je 5,7l na 100km ...utvrdio sam tako sto sam sipao 5 litra i terao dok se ne ugasi...

e sada problem je ispao zato sto se auto gasi na ler...obicno kada idem 4,5 brzina pa izbacim na ler on se ugasi

Kada sam ga uzeo od coveka prosao sam sa tim plinom koji je imao u boci 160km,ni jednom se nije ugasio e kako sam poceo da mu sipam ovaj plin on se gasi...
          mada sam citao po raznim forumima da trreba da mu se redukuje dovod vazduha,da za plin ne treba puno vazduha,pa sam mu usis malo zapusio nekom krpom i bilo je bolje ali opet se nekad ugasi na ler.Da ne treba mozda da mu se otvori malo onaj dovod plina,da poveca potrosnju,mozda mu je ovo malo,mada ide jako lepo?

na isparivacu je zamenio te membrane,ja sam stavio nove svecice pre jedno mesec dana...kablove,ruku,i kapu sam zamenio dan pre ugradnje gasa...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Mislim da sveća troši malo više od 5.7 litara pa zato odvrni to malo a za gašenje pogledaj po forumu za usmeravanje odakle u****va vazduh kao i klapnu za topao i hladan vazduh...

https.autogas.rs

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

a ima obicaj i taj fini lepi voltran da mrsi na leru i kad je nov,ja ga licno izbegavam u sirokom luku!

Comment

• predrag82
                CBC Član
                • 15.04.2009
                • 24
                • Srbija

za sada mi ok radi,usmerio sam ulaz ka motoru da uzima vazduh...

nego crkla mi izgleda pumpa

kada ga palim nema vise ono zujanje pa da stane nego bruji...danas mi nestao plin ja prebacio na beznin i terao do pumpe nekih 3 km i pred pumpu se ugasi.Da krenem sa pumpe na beznin nece,ja na plin upali bez problema u voznji prebacim na beznin nece,stanem,ponovo kontakt ali mucak,pumpa vise ni ne bruji...dosao kuci na plin,posle udjem u auto da probam ponovo ono se pumpa cuje da bruji i upali...

Sta se desava to sa pumpom,znam da kada je pri izdisaju da prvo promeni zvuk pa crkne a ova moja izgleda kao da se pregreje pa stane pa kad se ohladi onda ide

Da nije zbog plina crkla,majstor kaze da je samo relej stavio da se dizna gasi a pumpa vrti gorivo stalno i samo kruzi kao to joj nista ne smeta...

Mada burazu na auto stavili relej da gasi pumpu kada je na plin,kao zasta da se vrti...

help!

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Verovatno negde gubi kontakt, ne treba iskljucivati pumpu.
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

ja bih ga zaobisao jer sam cuo par primera velikih problema sa tim uredjajem

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Mislim, dosta vise s to obilazenje, ponavljate se. Mislim da covek nije pitao kojim putem da prodje kad vidi voltrana nego zasto prekida pumpa za benzin.
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• predrag82
                        CBC Član
                        • 15.04.2009
                        • 24
                        • Srbija

Heh,pumpa je ok,neke zicice su bile problem a ja sam se bio resio da kupim neku sloveznacku ptz za 4400 din posto su nove origiunalne oko 12000 a po otpadima 40-50 evra...otisao kod dijagnosticara da izmerimo pritisak pumpe ono pritisak samo bije u manometar,ispostavilo se da je problem u nekim zicicama

Comment

• stojannovisad
                          CBC Početnik
                          • 14.06.2012
                          • 1
                          • novi sad

i ja imam voltran gasni uredjaj. sve je u redu. koji majstor moze da ga servisira, ja ne poynajem ni jednog. molim te napisi mi

Comment

• araps81
                            CBC Veteran
                            • 09.02.2012
                            • 144
                            • Beograd
                            • BMW E36 320

Da ne otvaram novu temu, a hteo bi da pitam vezano za pumpu.. Da li je potrebno ili nije potrebno ugradjivati relej za iskljucivanje pumpe kada mottor radi na plin? Pitam iz razloga jer vecina od kojih sam cuo dje a treba iskljucivati pumpu da nebi crkla, neki tvrde da ne mora u zavisnosti kakva je pumpa, dal potapajuca ili neka druga nemam pojma.. Na mom pezou 406 iamm ugradjen obican venturi sa elektronskim isparivacem, motor je VF38BBFZE.. Nemam pojma kakvu pumpu ima i dal je potrebno ugradjivati uopste taj relej? Unapred zahvalan!
                            Last edited by araps81; 21.09.2012, 11:06.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Napisano mnogo puta do sada... Nema ni u jednom uputstvu za montažu gasne instalacije napomena da se isključuje pumpa (naprotiv) sem kod K glave gde se to takodje u većini slučajeva ne radi ali se kod nas obavezno radi.
                              Sad neki majstori i vozači kažu da je a neki da nije. Ja lično takav gnusan čin nisam izvršio nikad a ugradili smo ih mnogo.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X