Pomoc pocetniku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • astambura
    CBC Član
    • 19.10.2010
    • 84
    • Prnjavor RS
    • Grand cherokee 5,2

Pomoc pocetniku

Nedavno sam poceo da se bavim ugradnjom auto gasa (AC Stag oprema) a inace se bavim mehanikom,servisiranjem autoklima i po malo elektrikom....

Imam uputstva od ac stag ali bi volio da cujem iskustva pravih znalaca,znaci najvise me interesuje nacin podesavanja mapa poslije autokalibracije i da li je idealan pocetni mnozilac od 1do 1,2 koji pada oko 1 ???

Koliko se on iz tih granica smije podesavati u voznji da bi se mape poklopile ??? (Imao sam slucajeva da mape poklopim na taj nacin ali auto nema dovoljno plina i ne ponasa se dobro i pali gresku potpuno otvorenih dizni,a ovo me bas buni jer se to desava u primjeru kad je mnozilac poslije autokalibracije bio 1,1 a zadnji tacno 1 znaci diznu vise ne smijem povecavati) ????

Evo jednog primjera :
    U pitanju je honda hr-v 1.6 77kw 01god.

dizne su 2,2 pritisak 1 bar.

Poslije sam stavio dizne 2,0 pritisak 1bar i poslije autokalibracije dobio ovo :

Znaci mnozilac je na 1,1 a zadnji na tacno 1,vremena dizni na leru su u granicama ideale ali me zanima zasto ostatak mape ovoliko odstupa jer diznu vise ne smije povecavati,cak bi ju mogao jos smanjivati

Poslije korekcije mape u voznji dobio sam ovo :

Zanima me da li je dozvoljeno ovoliko podesavanje mnozioca i da li postoje neke granice koliko se on moze podesavati?

Takodje me zanima kako da odredim koji senzor je odgovarajuci za temperaturu gasa (da li postoji neko pravilo u postotcima koliko bi trebao biti nizi od temperature isparivaca)?

Temperaturu isparivaca mi je lako odrediti jer u podatcima vozila nadjem na koliko stepeni pali ventilator i po tome odredim koji je senzor na isparivacu (na ovoj hondi ventilator pali na 95c a tako pokazuje i senzor na isparivacu)

Izvinjavam se na ovolikom postu ali mi iskreno nisu jasni neki detalji jer nemaju logiku pa bi molio one koji zele da mi malo pjasne par ovih nedoumica koje sam naveo u postu jer se ovim poslom planiram baviti i ubuduce,vidim da na ovom forumuima dosta dobrih strucnjaka...Odgovori mogu i na pp ili majl: astambura@gmail.com

HVALA !!!!

Inace ne koristim ovaj forum puno jer mi je nezgodan za snalazenje i koristenje....ali sam prijavljen vec duze vremena...
    Last edited by astambura; 11.03.2012, 17:12.
    sve sto mozes uradi sam...malo je onih koji to danas "mogu i zele",kako treba...
  • astambura
    CBC Član
    • 19.10.2010
    • 84
    • Prnjavor RS
    • Grand cherokee 5,2

Odg: Pomoc pocetniku

Pa zar je moguce da ni jedan strucnjak nema komentar,pa makar bio i totalno negativan bar da znam kud krenuti???
    sve sto mozes uradi sam...malo je onih koji to danas "mogu i zele",kako treba...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ovo što s iti pitao prvo niej za ovaj forum, ovde se daju saveti ili pomaže oko manjih kvarova ili teoriej kak oto radi u meri da vlasnik (vozač) to zna.

Ti pitaš da te neko sve nauči jer si u tih par pitanja kako ti kažeš strpao par godina vežbe. To pitaš u ili čitaš u onom drugom forumu, zatvornog tipa.

Uglavnom, merač temperature bilo koji ne biraš po nahodjenju i odoka nego po tome koji jeste stvarno. Ako je kit uredno zapakovan onda koristiš one što su već predloženi u softveru.

Zelena greška je upozorenje, nije opasna greška sem, kaže ti da su dizne skroz otvorene i da ako si siguran da ima dovoljno goriva zanemariš taj podatak. Preko lambda sonde utvrdiš da li ima dovoljno goriva ili preko vremena ubrizgavanja.

Temperatura gasa nema veze sa temperaturom isparivača, to jest nema odnosa u procentima izmedju njih, koliko je toliko je, zato postoji merač.

Slike su male, imaš iznad editora tu gde pišeš poruku >>>>dodaj sliku<<<< piše lepo, baciš malo polged po ekranu, pogledaj opcije, neće te ništa ujesti niti možeš pokvariti.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• astambura
        CBC Član
        • 19.10.2010
        • 84
        • Prnjavor RS
        • Grand cherokee 5,2

Da mogu pristupiti tom forumu zatvorenog tipa bilo bi dobro,ali ne ide mi...
        Kit je bio zapakovan orginalno i razmisljao sam da senzore postavim na te vrijednosti...
        Sto se slika tice nisam znao da je problem ovako preko linka jer ja ga normalno otvorim i samo zumiram i sve se vidi ok...a evo opet istim redosledom:

Last edited by astambura; 14.03.2012, 20:19.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by astambura View Post
          Da mogu pristupiti tom forumu zatvorenog tipa bilo bi dobro,ali ne ide mi...
          Ti si onda jedini od 27 ljudi koji ne može pristupiti iako ima istu dozvolu kao svi ostali....

Što se mene tiče, slike su i dalje male, ja ne vidim ništa na njima, mala je rezolucija.

https.autogas.rs

Comment

• astambura
            CBC Član
            • 19.10.2010
            • 84
            • Prnjavor RS
            • Grand cherokee 5,2

Kako i sad male,pa evo kliknem na sliku i otvori ju u novom prozoru velicina slike je cetvrtina displeja od kompa i vidi se sve,slike jesu slikane tel.ali do sad nije bilo problema da se ne vidi...

Sto se foruma tice,odem na autogas forum (tamo ima 5 podforuma),otvorim podforum :Razno ( u vezi sa autogas sistemima) i otvorim ovu temu :

Forum zatvorenog tipa za servisere autogasa

i tu dalje nemam pristupa jer izbacuje da je tema zatvorena...
            Ako mozes zamolio bi da kazes gdje tacno da pogledam

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Brate slatki, poslao sam ti link na forum pre tri dana a ako išta misliš da naučiš preko ovog sokoćala od interneta onda pročitaš malo FAQ i neka upuistva što sam ti takodje poslao da uradiš.

Podvučeno crvenim, slobodno skroluj malo po forumu, vidi šta ima, osnovna strana je cbc.rs pa onda ideš do dole da vidiš šta ima...

Kad klikneš na ovu sliku videćeš šta je normalna veličina slike. nemam ništa protiv da ti slikaš kako god želiš i da misliš da je to dobra slika ali ako misliš da ti neko pomogne onda mora nešto da se vidi na toj slici, mene zanimaju brojke da ih vidim ali ih nevidim. Prema tome od mene nema pomoći, možda neko sa boljim vidom.

FAQ se nalazi ovde...

https.autogas.rs

Comment

• astambura
                CBC Član
                • 19.10.2010
                • 84
                • Prnjavor RS
                • Grand cherokee 5,2

E hvala puno dora,samo moglo bi se doraditi par nekih pristupa forumu da bude jednostavniji za koriscenje,npr.ovo u vezi auto gasa bi moglo da se nalazi kao ponuda i u autogas forumu nema veze sto je zatvorenog tipa,pa npr.mogla bi se postaviti jos jedna precica za pretrazivanje svih vlastitih komentara (to je i te kako zgodna stvar) i da jos da napomenem da kad god kliknem na -nove poruke- jos ni jednom mi nije izbacilo ovu moju temu u kojoj komentarisemo,svaki put sam morao otici direktno u forum gdje sam postavio temu ili preko svog profila....
                Ali dobro bitno je da se mi nekako sporazumjevamo pa makar i mic po mic

Evo dao sam ovaj odgovor sacekao par minuta i kliknuo na -nove poruke- i opet nema ove moje teme....znaci izuzetno je zakomplikovan sto se pretrazivaca tice.... ovo FAQ sam citao letimicno a procitacu detaljno cim uhvatim vremena...
                Last edited by astambura; 15.03.2012, 20:16.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Čim pročitaš FAQ detaljnije možemo nastaviti, što se foruma tiče ovde nije mesto ali da ti napomenem da bi bilo baš blesavo da ti izbacuje tvoje poruke kao nove poruke, valjda znaš šta si napisao pre tri minuta... To što je tebi ne izbaci ne zanči da je i drugima ne izbaci, ja pratim forum isključivo preko toga "šta je novo?" i vidim sve što je novo

Bez uvrede ali ovoliko nesnalaženja na forumu bilo koje vrste nisam video odavno, moraš malo poraditi na tome...

Klikneš na svoje ili bilo čije ime i posle stisneš poruke člana pa vidiš šta dobiješ.. upišeš svoje ime u polje za pretragu i dobiješ svoje poruke itd... Pored ostalog ima ceo forum namenjen pomoći oko foruma ali ga treba naći

https.autogas.rs

Comment

• bojanjov
                    CBC Veteran
                    • 06.04.2009
                    • 99
                    • https://t.me/pump_upp
                    • Fiat EVO 1.4 8V

Ti si onda jedini od 27 ljudi koji ne može pristupiti iako ima istu dozvolu kao svi ostali....

PS. Ja sm među tih 27,

bojanjov, nemate dozvolu da pristupite ovoj stranici. Ovo može da se biti iz nekoliko razloga:
                    1. Vaš korisnički nalog nema dovoljno privilegija da pristupi ovoj stranici. Da li pokušavate da izmenite nečiju poruku, pristupite administrativnim funkcijama ili nekom drugom sistemu?
                    2. Ako pokušavate da pošaljete poruku, administrator je možda onemogućio vaš nalog, ili možda očekuje aktivaciju

https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Jel ovo skrivena kamera ili šta?

Ti nisi medju tih 27 i nemaš dozvolu kako ti je lepo napisano. On jeste medju tih 27 ali se izgubio i nije znao da nadje gde je to zašta ima dozvolu...

https.autogas.rs

Comment

• bojanjov
                        CBC Veteran
                        • 06.04.2009
                        • 99
                        • https://t.me/pump_upp
                        • Fiat EVO 1.4 8V

Ti si onda jedini od 27 ljudi koji ne može pristupiti iako ima istu dozvolu kao svi ostali...

Malo ti je dvosmislena rečenica bila, ali OK izvinjavam se
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Dobro je da nije skrivena kamera Pošto je tema svakako otišla niz vodu, kad citiraš imaš gore u editoru srednji red pred kraj jednu ikonicu kao oblačić, to je za komentar kad citiraš nekog. Ovako izgleda kao da si ti sve pisao...

Recimo ovako...
                          Malo ti je dvosmislena rečenica bila, ali OK izvinjavam se

https.autogas.rs

Comment

• astambura
                            CBC Član
                            • 19.10.2010
                            • 84
                            • Prnjavor RS
                            • Grand cherokee 5,2

Originally posted by Dora View Post
                            Čim pročitaš FAQ detaljnije možemo nastaviti, što se foruma tiče ovde nije mesto ali da ti napomenem da bi bilo baš blesavo da ti izbacuje tvoje poruke kao nove poruke, valjda znaš šta si napisao pre tri minuta... To što je tebi ne izbaci ne zanči da je i drugima ne izbaci, ja pratim forum isključivo preko toga "šta je novo?" i vidim sve što je novo

Bez uvrede ali ovoliko nesnalaženja na forumu bilo koje vrste nisam video odavno, moraš malo poraditi na tome...

Klikneš na svoje ili bilo čije ime i posle stisneš poruke člana pa vidiš šta dobiješ.. upišeš svoje ime u polje za pretragu i dobiješ svoje poruke itd... Pored ostalog ima ceo forum namenjen pomoći oko foruma ali ga treba naći
                            Ma kolega nije to bas toliko ne snalazenje kako se tebi cini (tesko je bas ovako sve objasniti preko zice) ali iskreno jeste malo komplikovaniji nego par ovih sto ih dugo koristim...ali snacicu se nema frke
                            Da se razumijemo za onaj predlog -prikazi vlastite komentare- to je pretrazivac koji automatski iscita svaku temu u kojoj se nalazi vlastiti komentar,znaci nebitno da li je tema moja ili tudja,vjeruj mi puno je brze ,jednostavnije itd... znam da sam ovo trebao pisati u predlozima za poboljsanje foruma ali svedno je totalni off...koristim jedan bas jak forum zatvorenog tipa koji ima isti izgled kao ovaj ali nekako je bolje rijeseno nesto i lakse je raditi na njemu...i obavezno u -nove poruke- izlista i svaki moj komentar ili temu... znaci forum je indentican ovom

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Odustajem...
                              Ja ti kažem dva načina da dobiješ to što hoćeš ti mi pričaš da nema, pre dva dana ti dam link na PP gde je forum, ti ga tražiš dva dana i nenadješ. Napišem ti da se tvoje PP poruke nalaze u poslatim stavkama ti kažeš da ti to nemaš a znam da imaš.
                              Trebaš baciti pogled 3 centimetra ispod (kad pišeš poruku) i ugledaš kućicu gde čekiraš da ti snima poruke...
                              Uglavnom, imaš neke menije gore, klikneš na to pa vidiš šta se nudi, klikneš na podešavanja pa vidiš šta se nudi, klikneš na profil pa vidiš šta se nudi, klikneš na praćennje tema pa vidiš šta se nudi ili konačno RTFM ....

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X