Ugradnja Auto Gasa na autu sa nemackom registracijom u Srbiji ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mazazeka
    CBC Početnik
    • 12.03.2012
    • 2
    • Srbija-Nemacka

Ugradnja Auto Gasa na autu sa nemackom registracijom u Srbiji ?

Postovani forumasi,
    Hteo bih ugraditi auto-gas u auto sa nemakim tablicama u Srbiji, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa time i da li postoji neki ovlasceni servis u Srbiji koji ce mi ugraditi plin po njihovim standardima i koji daje potrebne sertifikate sa kojima bih u Nemackoj kasnije dobio njihov atest.
    Konkretno radi se o BMW-u 316i compact, 97 godiste.
    Bio bih vrlo zahvalan na informacijama ako je neko to vec uradio, tj. ugradio autogas u Srbiji a kasnije prosao atest u Nemackoj. Posto se ja trenutno nalazim u Srbiji,moj prijatelj je kontaktirao Adac, to je nesto kao Ams kod nas i oni su mu nabrojali par stvari koje treba da se ispune da bi oni dali atest na autogas ugradjen u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji :

1. Servis mora da je ovlascen,i da imam potvrdu da su ovlasceni
    2.Plinski uredjaj mora da ima sertifikat od proizvodjaca
    3. Reteorvar mora da ima serijski broj i da je po ECE normi
    4.Svi ostali ugradjeni delovi moraju da imaju normu ECE-67R-01
    5. Sva gumena creva takodje moraju biti po gore navedenoj normi i biti oznacena, selne ako su plasticne moraju imati takodje ovu normu, ako su bakarne ne treba.
    6. Nista ne sme da visi.

Unapred hvala na informacijama i pozdrav !!
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Ugradnja Auto Gasa na autu sa nemackom registracijom u Srbiji ?

al' cena da bude po nasem standardu
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Odg: Ugradnja Auto Gasa na autu sa nemackom registracijom u Srbiji ?

Pre sam radio dosta za nemce, ima preko 50 država i preko 50 tumačenja, gori su od nas... Mora da pita baš tamo gde će ići na atest (pregled) i kao ovde da se slika sa njim (pregledačem) sa današnjim novinam na grudima da se vidi datum

5. je verovatno greška, mislio si na cev a ne na šellnu, nije problem to ima i može kao i sve oostalo sem pod 1. jer to u Srbiji ne postoji ali može dobiti neku diplomu za ovlašćenje jer svi imaju po nekoliko i to tamo prolazi... Ja imam za neke koje nisam video u životu, odeš na seminar i eto diploma...

Alternativa je Poljska gde svi pošteni nemci sad idu da ugrade gas jer je daleko jeftinije a poreklo je EU
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mazazeka
        CBC Početnik
        • 12.03.2012
        • 2
        • Srbija-Nemacka

Tako sam i mislio da je jako komplikovano, a mislim da bih i imao problema verovatno na granici nasoj jer verovatno ne bih mogao dobiti atest za plin na strano vozilo u Srbiji. Da Poljska je super opcija,ali se ne bih usudio tamo jer sam cuo da su se vise njih tamo dobro zeznuli,pa posle nisu mogli da prodju tehnicki u Nemackoj. Mislio sam da je neko vec pre mene ovde prosao taj proces ali mi se cini da je to nemoguca misija
        Hvala na odgovorima, nadam se da ce javiti neko ko je imao konkretno iskustvo.
        Pozdrav !!!

Comment

• kdi
          CBC Senator
          • 16.11.2010
          • 238
          • leskovac

imao sam iskustvo koje se spominje tj da ugradjujem za nemce..
          ugradjivao pre par god na dva auta i prosla su atest u nemackoj(zove covek gastarbajter iz nemacke i kaze bio sam na atestu i pokazivao im je slike sa ugradnje iz nekoliko etapa,kaze da nisu mogli naci nikakvu zamerku i onda se uhvatili za cev fi 8 koja ulazi u bocu,kazu da je savijena pod previse ostrim uglom,pa su ga zbog toga vratili,pa je onda on morao naci nekog frigotehnicara prijatelja da preko njega kupi bakarnu cev jer nemozes da kupis cev ako nemas potvrdu za to,pa je to tako kupio i zamenio sam u svojoj garazi...(i tako su srbi opet izigrali nemacki zakon i pravila ha,ha)i onda je prosao atest...
          takodje znam da je sve moralo biti od istog proizvodjaca znaci sekv sis,reduktor,multiventil,punjac itd..normalno sa svim sertifikatima...
          mislim da ti niko nemoze sa sigurnoscu ovde garantovati sta ce i kako biti u nemackoj na atestu jer ako cemo iskreno mi i sa ovim nasim atestircima neretko imamo probleme oko pravila iz knjiga(koje oni citaju) i pravila u praksi(koja da tako kazem mi citamo)...
          tako da srecno ti bilo!!!

Comment

• slavke1
            CBC Član
            • 31.07.2009
            • 17
            • beograd

ja sam u auto sa stranim tablicama ugradio uredjaj kod nas, i dobio atest bez problema, ali atest srbije. bez problema upisu u nasu atestnu dozvolu stranu reg. oznaku. tako je i ostalo ,kada sam preveo na nase tablice... atest vazi do 2015, a u atest. dozvoli pise i broj sasije. mada niko mi to nikad nije ni trazio da vidi...

Comment

Working...
            X