LPG u Britaniji.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

LPG u Britaniji.

Sad malopre bila emisija na Viasat-u (BBC-jev kanal o svemu i svačemu) o automobilima. Ko ima kablovsku, verovatno ju je ponekad uhvatio. Zove se 5-tf gear. Pričali su o LPG-u u Engleskoj. Kako to izgleda tamo.

Gas je upola jeftiniji od benzina i vlada je obećala da se taj odnos neće menjati sve dok je gas čistiji za vožnju od ostalih goriva. Za neke automobile (nisu objasnili koje ali odnosi se na većinu), država subvencioniše ugradnju sa 60-70% ?!?!?!?!?!? Policija u većim gradovima vozi isklučivo na LPG. I kraljevska porodica vozi na gas. Ugradili su gas u sva svoja vozila, čak i u Rolseve. Onaj veliki RR po porudžbini rađen za kraljicu ide na LPG.

Mana je još uvek malo pumpi (u vreme snimanja emisije samo 1100 u celoj Britaniji) i supa ugradnja. Ugradnja je moguća samo u 110 od strane države odobrenih servisa pa je cena ugradnje znatno viša nego kod nas. Između 1000 i 2000 funti. Doduše, ako imate pravo na subvenciju, dođe vas kao kod nas. I s' obzirom na atestirane "ugrađivače", verovatno nema problema sa lošom ugradnjom i atestima.
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za probleme sa atestima ne znam, ali znam nekoliko slucajeva koji su se pokazali bas problematicni po pitanju ugradnje....Englezi prilicno zaostaju u pogledu LPGa pa me ne iznenadjuje.

do 2008. Vlada im je garantovala da nece biti povecanja takse/poreza na LPG.
    a kraljica odavno koristi Range Rover V8 na gas, vec godinama

cak je i Shell poceo ozbiljno da se bavi LPGom...
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Malo je Off-topic sto se tice UK, ali kad spomenuste subvencije... I Italiji drzava subvencionira 50% troska LPG instalacije, pretpostavljam kod novih automobila... A mozda i kod svih...

Informacija je iz HR "Auto-kluba", u tekstu o SUBARU Forester Bi-fuel... Zbog kojeg ni ne pokusavaju praviti dizelski pogon...

Comment

Working...
      X