Landirenzo LC01 problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasha70
    CBC Član
    • 09.10.2012
    • 15
    • Beograd

Landirenzo LC01 problem

Ponovljam post ovde u nadi da će neki raspoložen majstor prihvatiti da popravi ovo čudo. Znači ne tražim besplatne savete, plaćam ko mi otkloni kvar ma kakav bio.
    Problem je što neće da uključi elektroventile za plin. Ne dobija napon na špulnama. Našao sam softver i kabl i prikačio na komp. Ovako izgleda jedan od ekrana:

Izgubio je trenutno konekciju pa zato dole piše ECU not connected (kabl sam pravio sam pa se dešava da gubi kontakt, to ću da sredim) inače sve čita normalno. Kao što se vidi na slici čita broj obrtaja, TPS, Lambda sondu, nivo gasa itd..

Ponavljam, tražim nekog u Beogradu ko će ovo da mi pogleda i popravi. Bio sam u Ekolukakey i oni nisu raspoloženi za to iako su ovlašćeni Landirenzo servis. Sramota. Zanima ih samo da prodaju samo novo kao i većinu gas servisa u ovom gradu.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

kontaktiraj SlavkoBgd,tu je negde na forumu.Ako on nemoze,onda ...

Comment

• sasha70
      CBC Član
      • 09.10.2012
      • 15
      • Beograd

Poslao sam mu PM skoro pre 5 dana. Nije mi jos odgovorio.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pa ne verujem da ti ima šta reći ako ti je Ekoluka rekao to što je rekao
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2009
          • 771
          • Batajnica
          • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by sasha70 View Post
          Poslao sam mu PM skoro pre 5 dana. Nije mi jos odgovorio.
          Mož' da bidne al' u moje sanduče ju nema.

U međuvremenu ste dobili odgovor telefonom, a da znaju i drugi: kada LC01_ECU na indikatoru u kabini prikazuje da radi na gas a motor radi na benzin, kvar je u samom kontroleru i takav kontroler se menja. Možete eventualno da ga date nekome da pokuša da ga popravi (RTV mehaničar, elektroničar...)
          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• sasha70
            CBC Član
            • 09.10.2012
            • 15
            • Beograd

Hvala Slavko, nisam skapirao da sam s tobom bio razgovarao. Ako je takva stvar jel ima neko polovan da proda?
            Ugradio bih i neki drugi LC sistem samo da ne ugradjujem sequent. Nemam pare za to i glupo mi je da dam 350eur za prednji deo instalacije kad auto vredi 1500eur.

Ako neko ima polovan LC koji radi nek se javi na PM.
            Last edited by sasha70; 26.10.2012, 21:56.

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by sasha70 View Post
              Ugradio bih i neki drugi LC sistem samo da ne ugradjujem sequent. Nemam pare za to i glupo mi je da dam 350eur za prednji deo instalacije kad auto vredi 1500eur.
              greska u koracima nije bitna vrednost auta vec cena goriva koju placas po kilometru.A to je isto kao i da vozis auto od 15.000eu.Sto znaci da sequent nije spojler koji ukrasava auto,nego sprava koja utice na smanjenje troskova eksploatacije vozila,ma kolika bila njegova vrednost(vozila).Cisto da pojasnimo zbog drugih korisnika

Comment

• sasha70
                CBC Član
                • 09.10.2012
                • 15
                • Beograd

Da razjasnim zbog ostalih članova: Ne ugrađujem sequent jer trenutno nemam toliko para. Između ostalog ovo sa LCS je radilo savršeno tako da mi ne treba ništa bolje. Ako mogu da rešim problem sa 40 evra zašto bih davao 350?

Dakle, uzeo sam od poznanika LCS A/1-V05 ECU isti kao na ovoj temi http://cbc.rs/showthread.php/10423-L...113#post288113

Sve mi je jasno osim kako da vežem brizgaljke. Na mom crknutom ECU imao sam 4+4 žute žice za brizgaljke, a ovde samo 2 žute. Dobio sam i OBD emultor i emulator za brizgaljke. Jel mi trebaju emulatori ili može bez njih? U pitanju je Lancia Y 1.2 8v, znači isto kao Punto.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Okreneš Stanišić futog pa pitaš koliko košta LCS bez softvera ili Union Karić BG pa isto pitaš..

https.autogas.rs

Comment

• sasha70
                    CBC Član
                    • 09.10.2012
                    • 15
                    • Beograd

Originally posted by Dora View Post
                    Okreneš Stanišić futog pa pitaš koliko košta LCS bez softvera ili Union Karić BG pa isto pitaš..
                    A što bez softvera? Imam softver od braće Poljaka. Samo me zanima kako da vežem one dve žute žice za brigaljke. Kad vežem sve kako treba onda ću da smaram sa softverskim pitanjima

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Čim potaviš šemu ja ću znati šta me pitaš... Landijeve LCS-0ve sam nameštao pre sto godina dok sam to malo probao raditi (uredjaje) a posle LOvatove i mogu ti reći da niej neka nauka ali je tri puta gore namestiti od sekventa pa i vidi...

Inače ne shvatam suštinu pitanja, imao si već LCS, dobio si drugi, šta sad emulator, nema emulator ovo ono i dsz...

https.autogas.rs

Comment

• sasha70
                        CBC Član
                        • 09.10.2012
                        • 15
                        • Beograd

Čim potaviš šemu ja ću znati šta me pitaš... Landijeve LCS-0ve sam nameštao pre sto godina dok sam to malo probao raditi (uredjaje) a posle LOvatove i mogu ti reći da niej neka nauka ali je tri puta gore namestiti od sekventa pa i vidi...

Inače ne shvatam suštinu pitanja, imao si već LCS, dobio si drugi, šta sad emulator, nema emulator ovo ono i dsz...
                        Imao sam LC01 kojme ne treba emulator za prekidanje brizgaljki. Sve je radio sam. U pitanju je matematicki problem koji ne mogu da resim tamo sam imao 8 zica za brizgaljke a ovde samo 2. Da li je sad jasnije?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Nemaš ti matematički problem nego nemaš pojma kako to radi
                          Ukratko, emulator neemulator, nešto mora da prekida dizne. Emulator ili neemulator može biti u posebnom kućištu ili u nekom zajeničkom kućištu. Ovo što sad imaš je za emulator u posebnom kućištu, čim ga kupiš samo će ti se kasti čemu služe te dve žice ako baš nećeš onda idu na rele koji gasi dizne.

Sad ćeš ti da pitaš a kako rele gasi dizne a ja ću da se pravim blesav da nisam video pitanje

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Te dve zice vezes na emulator a emulator na brizgaljke. Pazis na polaritet i to je to.

Comment

• sasha70
                              CBC Član
                              • 09.10.2012
                              • 15
                              • Beograd

Nemaš ti matematički problem nego nemaš pojma kako to radi
                              Ukratko, emulator neemulator, nešto mora da prekida dizne. Emulator ili neemulator može biti u posebnom kućištu ili u nekom zajeničkom kućištu. Ovo što sad imaš je za emulator u posebnom kućištu, čim ga kupiš samo će ti se kasti čemu služe te dve žice ako baš nećeš onda idu na rele koji gasi dizne.

Sad ćeš ti da pitaš a kako rele gasi dizne a ja ću da se pravim blesav da nisam video pitanje
                              Ha crkoh od smeha. Nisam baš toliko tehnički neobrazovan da ne znam kako da prekinem dizne sa relejem. Interesantan mi je bio ovaj post http://cbc.rs/showthread.php/10423-L...123#post288123

Ne moraš da budeš zajedljiv. Ako hoćeš da pomogneš, pomozi. Ne moraš da me ismevaš ako nešto ne znam. Pola takozvanih majstora za plin po gradu ne zna ni ovo malo što ja znam. Lično se uverio u razna lupetanja pa nisam nikog ismevao. Okrenem se i odem.

Comment

Working...
                              X