Isparivac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Isparivac

Imam par pitanja.Primetio sam da mi se na autu oko isparivaca a na samom isparivacu javlja kao neka fleka,kao da jeisparivac zamazan necim.Creva i mesto gde ulaze creva od tecnosti za grejane su suva,cela,tako da ne verujem da antifriz kroz njih moze da izadje i napravi tako nesto.Ispod isparivaca mi se takodje javi takva fleka,ali je sve suvo.Nema masnjikavog sadrzaja antifriza i sl.Da li neko moze da mi kaze sta to moze da bude i da li je neki problem u pitanju.Isparivac jevec dobio tamniju boju od prljavstine koja se zalepila za tu fleku.
    Drugo-Auto mi jepovecao potrosnju za litar i vise gasa.Da li je to normalno u zimskim uslovima ili je nesto drugo u pitanju?
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

U gasu ima ulja koje se taloži u isparivaču, povremeno treba odvrnuti onaj šraf odole za ispuštanje tog ulja. To je opisano ovih dana pa potraži.
    Kako je normalno da auto troši više benzina zimi tako je normalno i da troši više gasa na nižim temperaturama.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

To je onaj sraf sto se otsrafljuje sa strane a nalazi se uz otvor gde se spaja crevo za vodu tj.antifriz?Da li sam u pravu?Koliko se odvrce i posle zateze taj sraf?Do kraja?

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

ne. SKROZ DOLE, jedva vidljiv. odvrce se do kraja.

taj kod creva je ler. ne diraj nista sto ne znas sta je
        .

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

A da li se moze desiti nesto lose ukoliko se taj sraf ne odvrce(cesto ili uopste)?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Mnogi ne znaju da to uopšte postoji, pa ga nikad ne odvrću. Znači nema neke katstrofalne štete ako se ne dira. Ako se nakupi baš dosta ulja dolazi do otežanog rada pa se to primeti .

https.autogas.rs

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

mislim da imam isti problem. na koliko , od prilike, pedjenih km se treba uraditi drenaza?
              poz
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

ja imam BRCov rasprsivac,i probao sam da odvrnem taj veliki mesingani na dnu ali nece ni da mrdne,plasim se da ne pukne u kucistu(na stranu kontra od smera skazaljki sam probao) sta da radim?
                da zapnem jos?? ??

Comment

• nikolapanic
                  CBC Senator XXL
                  • 16.10.2005
                  • 657
                  • Petrovac

Ne znam da li si procitao prethodne poruke,Dekideki je napisao da to nije taj sraf i da njega nikako ne diramo.Verovatno je to neki drugi,ni ja nisam uspeo da ga vidim a i nemam nameru da se zezam sa tim ma koliko da je lako.Bolje daj nekom ko radi taj posao pa neka ti zavrsi.Pretpostavljam da nije tesko.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by zverko
                    mislim da imam isti problem. na koliko , od prilike, pedjenih km se treba uraditi drenaza?
                    poz
                    Kod izuzetno tesno montiranih isparivača ovaj šraf je teško dostupan. U većini slučajeva je lako dostupan. Kod Lovata je nareckan pa ako se svremena na vreme odvrne, ne treba ni alat za to jer može rukom da se odvrne i zavrne.
                    Prema tome možeš kad se setiš, ništa ne škodi a može da koristi.
                    Odvrće se suprotno od kazaljke kao svaki normalan i pristojan šraf.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X