Gde je nestao gas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Da si nekad otvorio bocu da je vidis iznutra znao bi. Plin je vrlo agresivan prema gvozdju i boca prilicno korodira (rdja) iznutra, tako da je procenjeni vek boce 10god. Zbog toga su i zidovi boce tako debeli znaci ne samo zbog pritiska gasa koji i nije nesto veliki.

Ste se tice pustanja na multiventilu (tacnije izmedju njega i boce gde je guma), meni je pustio jednom ali sam to odmah primetio prilikom sipanja (na jos tadasnjoj pumpi u Ovci) a ceo uredjaj je bio bosanski Elplin Konjic. Pomerio sam auto nekih par stotina metara dalje i pritegao srafove na meracu i curenje je stalo, i od tada nije bilo problema.

A sto se Djuke tice, i posto je Xm u pitanju, ako je napred podignut a nazad spusten onda i ne pokazuje bas kako treba , inace kazaljka radi preko magneta tako da ako je malo zaglavila samo je kucni po multiventilu i trebala bi da odglavi.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Cuko sam po njoj i nista. Inace XM je na klocnama tako da je ravan. Eh kad bi mogao da zavirim unutra...
      https://t.me/pump_upp

Comment

a da probas da odvrnes malo izlazni ventil.da vidis dali shishti

Comment

• Zmaj KV
          CBC Senator
          • 05.10.2005
          • 202
          • Kraljevo

Originally posted by Dutchman
          Da ne otvaram drugu temu ... neko pomenu rok trajanja od 10 godina chega boce ili plina....

ja imam bocu od 80 litara u stanu .... mislim da stoji puna od 90te idalje je puna ... ali da pitam chemu je isteko rok trajanja... istu bocu idalje koristi stric u selu a gas kontam da milenijumima stoji u zemlji shto bi mu falilo u hermetichkoj boci....
          Boce kada se naprave u fabrici prolaze nekoliko ispitivanja, ispituju se pod pritiskom od 30 bar-i i redngenski se snimaju varovi pa se posle izdaje tehnicka isprava boce koja vazi 10 god. E to sad ne mora da znaci da je rok trajanje boce 10 god. vec nakon isteka te tehnicke isprave trebalo bi (ja mislim svake godine ili svake druge) bocu slati na ponovno atestiranje barem tako kazu neka pravila...
          Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• fantastik
            CBC Senator XXL
            • 28.07.2005
            • 417
            • Novi Sad

Originally posted by Dutchman
            Da ne otvaram drugu temu ... neko pomenu rok trajanja od 10 godina chega boce ili plina....

ja imam bocu od 80 litara u stanu .... mislim da stoji puna od 90te idalje je puna ... ali da pitam chemu je isteko rok trajanja... istu bocu idalje koristi stric u selu a gas kontam da milenijumima stoji u zemlji shto bi mu falilo u hermetichkoj boci....
            i ti i dalje drzis to u stanu nemogu da verujem sta je jedna boca naspram ljudskih zivota a i da nepricam o steti koju ista moze da proizvede

Comment

• Dutchman
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 741
              • Vracar centar sveta

Pa gde cu sa njom.... tu je gde je niko je nedira vec 15 godina... shta da radim kad nisam imao gde sa njom a i plin je postao ponovo popilaran relativno skoro a ja u medjuvremenu pokupovao sve dizele...
              Prevelika slika u potpisu!

Comment

pa prodaj je nekom

Comment

Working...
                X