Voda u katalizatorima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BLABLABLA
    CBC Član
    • 26.10.2005
    • 78
    • Ljubljana

Voda u katalizatorima

Imam jedno pitanje za Doru.

Ovde kod nas u Sloveniji pojavio se netko, koji ima u svoj mercedes ML 320 ugrađen sistem Lovato Fast.

Kaže, da mu se za vreijeme 1 mjeseca odkad vozi na gas u katalizatorima skupilo oko 4-5 litara vode. Auto ne vuče i neradi nikako.

Odkud bi se mogla skupita ta velika količina vode koja se nagomilila u katalizatorima.
    Ja sam siguran, da se u normalnim uslovima rada motora na gas nemože skupiti ovakva količina vode u katalizatoroma, jer se prilikom postizanja pune radne tamperature motora i katalizatora zaostala voda u katalizatorima pretvori u vodenu paru i ide napulje.

Dora molim te komentiraj

LP

Matjaž PLINFARER

Pozdrav

Matjaž PLINFARER
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Kako zna da ima vodu u katalizatoru? Kako je to zakljuceno?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BLABLABLA
      CBC Član
      • 26.10.2005
      • 78
      • Ljubljana

Originally posted by 206
      Kako zna da ima vodu u katalizatoru? Kako je to zakljuceno?
      Sa skidanjem katalizatora. (ML 320 ima 4)

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Dali je poznat rezim voznje unutar tog mjeseca? Dali su katalizatori ikad bili zagrijani do radne temperature? Dali je auto vozen za vrijeme jakih kisa i visoke vode? Dali su odljevne rupice na loncu zacepljene?
        Kakva je vlaznost zraka zadnje vrijeme na doticnom terenu?

Sto znaci da motor ne radi nikako?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Re: Voda u katalizatorima

Originally posted by BLABLABLA
          Imam jedno pitanje za Doru.

Ovde kod nas u Sloveniji pojavio se netko, koji ima u svoj mercedes ML 320 ugrađen sistem Lovato Fast.

Kaže, da mu se za vreijeme 1 mjeseca odkad vozi na gas u katalizatorima skupilo oko 4-5 litara vode. Auto ne vuče i neradi nikako.

Odkud bi se mogla skupita ta velika količina vode koja se nagomilila u katalizatorima.
          Ja sam siguran, da se u normalnim uslovima rada motora na gas nemože skupiti ovakva količina vode u katalizatoroma, jer se prilikom postizanja pune radne tamperature motora i katalizatora zaostala voda u katalizatorima pretvori u vodenu paru i ide napulje.

Dora molim te komentiraj
          Pa ne znam šta bih rekao. I da je običan auspuh nema šanse da nakupi toliko vode jer će je izduvni gasovi izbaciti. Katalizator ako je isparavan ima znatno višu temperaturu nego što je potrebno da voda ispari.
          Ako je katalizator zapušen normalno je da auto ne vuče ali je to onda i na benzinu i na plinu isto.
          Pitao je Valent, ili je išao po terenu gde je podvodno ili su katalizatori crkli. Opet i da je išao pod vodom, to bi isparilo ili bi bilo izbačeno.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u katalizatorima je temperatura 400+ C i tu nikako ne moze da postoji voda... prelazi u plinovito stanje vec pri 100C i kako takva odmah napusta izduvni sistem i odlazi u atmosferu.

cela prica je vise nego cudna..
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Nesto ovde ne stima...

Skinuli ste katalizatore, iscedili/izvrnuli naopacke, i iz njih izaslo 4-5 litara vode?

Osim ako ti auto ne radi na vodonik, ne vidim kako je ovo moguce...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ej.. slusaj, pazi sad , ovako, chuj : (copycat )

Kazes tipu sa tim auto, da posle voznje ofroad, kad pere auto dok ga samponira da neparkira crevo za vodu u auspuh , ako vec nalazi kao neophodno,nek privrne slavinu u menjuvremenu , i sve lepo stima

Nema price o vodi u katalizatorima, nek proba jednom da predje 1500rpm
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

Working...
                X