Naime zanima me sledece, motor 1.4 16v trosi 10 L u gradskoj voznji ponekad cinimi se i vise, neko mi pomenuo da i svecice mogu da budu problem. Motor na uvo perfektno radi (pogledalo ga dva majstora), ne cima ,dijagnostika uardjena i nista nije prikazao . Da li moze neko nesto da mi preporuci, da resenje ovako sta bi jos moglo da ukaze na povecanu potrosnju. Majstori kazu da jako lepo radi motor i da po zvuku ne preporucuju zamenu svecica jer ne veruju da je to. Zaboravio sam da ih pitam mogu li se one staviti na neku proveru, da se proveri na nekom uredjaju da li su dobre .Hvala.
svecice , povecana potrosnja
Collapse
X
-
A koliko je pre ("istrošenih") svećica trošio?
Gradska vožnja je malo teža za utvrđivanje potrošnje (po km), proveri i van grada (i uporedi sa onim na šta si navikao).
Ako si blizu zamene (više od 80% fabričke preporuke) ne čekaj, zameni - ali ako nisi, (nego tek na pola ili tako nešto) zaboravi na svećice (realno ako pali na pola ključa, dobro se čuje, svećice nisu blizu zamene (preporučene), dva majstora reklo da nije ... teško da je do njih).
Da nije do goriva? Ili do merača na pumpi (i onoga što sam zapažaš)?Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
-
-
A da se malo opustiš i voziš taj auto, ta potrošnja je verovatno u redu."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Originally posted by zoranbg View Postmozda dizne da ocisti.
ali ako ima voznje tipa,3-5 km u jednom pravcu,pa hladjenje motora,pa opet isto,to mu dodje normalna potrosnja.(i za prethodni komentar)
Htedoh reći da za zimu nije neko čudo ali zaista ne znam kolika je "normalna" potrošnja konkretnog modela u gradu. Verovatno 8 lit. po katalogu (9 u stvarnosti, a zimi verovatno i malo više, pa je to (otprilike) to).
P.S.
Osim toga, svećice neće vidljivo povećati potrošnju a da pri tome nema drugih manifestacija (problema) vezanih uz neispravne svećice.Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Stvarna potrošnja je sledeća formula..
Odeš na sajt i vidiš koliko oni kažu da troši, na to dodaš 10 posto pošto lažu i mere u uslovima u kojima ti nikad nećeš to ponoviti. Potom na starost vozila i time i motora dodaš još deset posto i to je to ako voziš kako treba. Ako kočiš 3 metra pred semaforom, dodaj još 15 posto.
Ako imaš gas na to sve dodaš još 15 posto i onesvestiš se
Comment
-
-
Originally posted by Dora View PostStvarna potrošnja je sledeća formula..
Odeš na sajt i vidiš koliko oni kažu da troši, na to dodaš 10 posto pošto lažu i mere u uslovima u kojima ti nikad nećeš to ponoviti. Potom na starost vozila i time i motora dodaš još deset posto i to je to ako voziš kako treba. Ako kočiš 3 metra pred semaforom, dodaj još 15 posto.
Ako imaš gas na to sve dodaš još 15 posto i onesvestiš seExpendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
Comment