Zna li neko gde naci ovu spravicu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skymobile
    CBC Član
    • 13.08.2005
    • 97
    • Sibir u Srbiji
    • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Zna li neko gde naci ovu spravicu?

Videh kod jednog prijatelja jednu spravicu za presipanje plina iz kuhinjskih boca u auto. Jednostavno izgleda, kao neka pumpa, pricvscena za neku dasku, ima rucku kojom se pumpa plin iz jedne u drugu bocu.
    Boca iz koje se presipa je na vecoj visine od ove u koju se sipa. Imao sam zelju da probam ali ne pasuje mi navoj na cevi koja se zavija na na mesto chepa(kod mene je lovato, kod njega neki bezimenjak) no dalo bi se i to napraviti, nije problem.
    Dakle ako neko zna gde naci ili ima da ponudi, nekam me kontaktira na mail skymobiles2003@yahoo.com ili ovde na pm
    When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Ili ovde u topicu...mozda jos nekoga interesuje...
    Power of dreams !!!

Comment

• skymobile
      CBC Član
      • 13.08.2005
      • 97
      • Sibir u Srbiji

To bi bilo najbolje, al' rekoh da ne vice neko posle na mene
      When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

To moras da vidis sa cika Dorom!
        Power of dreams !!!

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

To se prodavalo u praistorijsko doba u Italiji i nije bilo skupo. Tada nije bilo pumpi za tocenje u SFRJ kao danas pa su oni retki koji su tada vozili na gas morali da se snalaze na ovaj nacin. Pretakanjem iz kucnih ili industrijskih boca. Meni samo jedna sitnica nije jasna. Da li ta rucna pumpa moze da isporuci pritisak da bi se otvorio ventil na tanku za gas. Vise nije obicna slavina pa da se samo otvori rucno i presipas pa kad se izjednaci pritisak u oba suda samo malo nadrukas (pomognes pumpom) i gotovo. Dakle, treba najmanje 10 bara pritiska kao sto ima kompresor na pumpi za tocenje. Pretakanje izmedju boca sa rucnim ventilima nije problem rucnom pumpom. Moze cak i bez pumpe da se pretace samo je teze da se iscedi bas sve iz boce izvora pa su koristili vrucu vodu da povecaju pritisak kad nisu imali pumpu. Svasta se radilo a verujem da se radi i danas posto je zabranjeno tocenje u kucne boce na pumpama za tocenje u automobile mada i to rade sa napravljenim adapterima. Nista nije opasno ako se zna sta se radi i ako je boca sigurno prazna da znas koliko smes da sipas da ne bude previse posto nemas vagu na pumpi da meris tezinski ali zato broji litre pa to dodje isto (17 -18 litara u kucnu bocu).

Comment

• zeljan
            CBC Član
            • 02.06.2005
            • 64
            • palic

ostavite se pretakanja kuhinjskog gasa,smrdece vam na 10 metara od auta ,jer su kuhinjske boce pune izobutana koji smrdi i ne isparava,a usput cete napuniti filter gasa smecem
            potpis nije po pravilima foruma

Comment

• skymobile
              CBC Član
              • 13.08.2005
              • 97
              • Sibir u Srbiji

@zeljan
              O cemu ti to pricas casti ti?
              Ja ne kupujem boce u kojima nema ni 15l gasa a prodaju ih za 800 dinara pa da ih pretacem, nego posto u mom gradu jos nema gasna pumpa, odem s vremena na vreme do susednog garada da posetim prijatelje i usput napunim 7-8 boca da imam uvek gasa. E za tu svrhu mi treba ta sprava za pretakanje.
              Gledao sam danas kako ovaj moj prijatelj pretace u svoj auto, i za nekih 10 min je pretocio celu bocu od 18l. On posto nema vremena da ide stalno da sipa a ima dva auta na plin, onda napuni kombi sa 20 boca i napuni sve pa posle kad je led i losi uslovi na putu, ne mora da ide.
              Inace on je njegovu platio 15 eura, polovnu, naravno

Comment

• Zmaj KV
                CBC Senator
                • 05.10.2005
                • 202
                • Kraljevo

Izvini sto moram da te razocaram ali vrlo tesko mozes naci tu pumpu (imao sam je pre 15 godina i posle toga nigde nisam vise video tu pumpu). Sa druge strane i ja bih ti savetovao da zaboravis na pretakanje gasa iz boca .
                Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Vlo prakticna korisna spravica. Koristio sam je u vreme pred bombardovanje nekih 2 god. Kuhinjski bocu pretocis za nekih 3 min, pritom se pola boce pretoci bez ikakvog pumpanja jer obicno bocu postavis isnad rezervoara u koga tocis pa se pola boce pretoci dok se pritisci izednace. Nema nikakve opasnosti jer je pumpa od takvih materijala koji nemogu izazvati varnicu. Inace kao nova i nije bas jeftina ali se polovna i potpuno ispravna kretala oko 50 dm. Ima ih jednosmernih i dvosmernih i sa razlicitim adapterima se moze koristiti za raznorazne kombinacije u pretakanju.
                  Ima na sebi ugradjen filter koji se povremeno otvori i ocisti a i sam pumpa je jednostavna za ciscenje jednom u godinu dana.

Ljudi su koristili toplu vodu da bi povecali pritisak u boci iz koje se toci i da bi brze pretocili jer su verovatno koristili lose pumpe, inace sve ide glatko i bez muke i boca se prazni do kraja. Inace je plin iz boce isti kao onaj na pumpama, jedini je problem sto je prljaviji zbog ambalaze/boca koje se koriste godinama ali filteri to resavaju bez problema.

Comment

• don
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2005
                    • 483
                    • Beograd

Gledao sam elekt. pumpu, koja je pricvrscena za dasku i pretace vrlo brzo, lik koji je kupio u italiji platio je 500e prosle godine,
                    moje iskustvo sa plinom iz boce sledece, filter sam morao da menjam ali odmah, plin je katastrofa prljav,tako da sam rekao nikad. vise
                    Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                    Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                    Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Pumpe se sada retko nalaze, video sam par puta na Najlonu neke prodavce. Pretakanje se može uraditi i bez pumpe samo jedna boca ako je prazan rezervoar.
                      To se ne preporučuje i zabranjeno je zakonom kao i pravljenje ili posedovanje pumpi.
                      Te na struju koje se spominju koštaju puno jer moraju imati elektromotor posebne izvedbe koji ne pravi varnice a to je dosta skup motor. Za ovo se posebno ne preporučuje domaća radinost.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• skymobile
                        CBC Član
                        • 13.08.2005
                        • 97
                        • Sibir u Srbiji

Ko sto rece Dfast, i ova ima unutra filter koji se lako odvije i ocisti. S obzirom da imam nove boce, kupljene letos, ne bi trebalo da ima prljavstine u njima, a gas je isti onaj koji sipam u auto jer i na pupmi na kojoj sipam imaju adapter za boce i pune ih istim gasom kao i auto.
                        Nego ne javi se niko da kaze gde ima...
                        Mislio sam da ce neko od ovih,sto im je ugradnja lpg sistema posao, znati ali izgleda mrka kapa...

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Oni insistiraju najvise na postovanju zakonskih i tehnickih normi. Iskvarili se ovi profesionalci pa ne popustaju. Verovatno zato sto su se do sada nagledali svega i svacega.

Comment

• don
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2005
                            • 483
                            • Beograd

Originally posted by skymobile
                            Ko sto rece Dfast, i ova ima unutra filter koji se lako odvije i ocisti. S obzirom da imam nove boce, kupljene letos, ne bi trebalo da ima prljavstine u njima, a gas je isti onaj koji sipam u auto jer i na pupmi na kojoj sipam imaju adapter za boce i pune ih istim gasom kao i auto.
                            Nego ne javi se niko da kaze gde ima...
                            Mislio sam da ce neko od ovih,sto im je ugradnja lpg sistema posao, znati ali izgleda mrka kapa...
                            Ako kupujes gas iz boce, pa sipas u bocu kod tebe, pogledaj filter kasnije, ali to pod uslovom da nisi ti sipao sa pumpe u bocu gorivo. Pa javi koje ti je boje filter, a ja cu postaviti sliku filtera nakon koristenja gasa iz boce.
                            Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                            Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                            Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• skymobile
                              CBC Član
                              • 13.08.2005
                              • 97
                              • Sibir u Srbiji

Pa DON ja rekoh da nemam nameru da placam 800 dinara bocu u kojoj nema ni 15 lit gasa, vec da imam nove boce, koje sam kupio letos jer su mi trebale za nesto drugo i uvek sam ih ja punio na pumpi, jer mi je zao bilo da dam novu bocu za neku ko zna koliko staru, a i dobijem mnogo vise gasa za iste pare.

Comment

Working...
                              X