Oostecenje cilindricne boce ispod gepeka???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivko47
    CBC Početnik
    • 17.04.2016
    • 3
    • Beograd
    • Lada Niva

Oostecenje cilindricne boce ispod gepeka???

Imam Ladu Nivu, ugradjena je ispod gepeka cilindrican boca , mislim da je 30 l, gledao sam ova boca nema nikakvu zastitu poput nekog lima odozdo , gledao na drugim sajtovima neke vidim imaju kao neki poklopac neke nemaju...
    Prilikom vracanja u rikverc naiso sam na grede koje sam udario ( bile naslagane u visini nesto ispod samog branika tako da se gotovo podvukle ispod njega i onda udarilie u bocu pa jedna greda naprsla od tog udarca jer sa druge strane je bio zid u sta su grede udarile). Boca stoji ne vidim nekih ostecenja , po neka sitna ogrebotina kojih je bilo i ranije ne razlikujem da li su neke nastale sada ili ranije, niti da je promenila polozaj, pa me zanima moze li se ova boca i dalje koristiti, hoce li od ovakvih stvari da se osteti da ne bude nekog vatrometa . Isto ako je bitno znaci nije nista udarilo u onaj deo odakle idu creva, nesto kao sat... Imaju li majstori koji ugradjuju plin neke uredjaje , nesto cime bi se proverilo ostecenje boce ili moze da se to utvrdi samo vizulenim pregledom. Poznato mi da su one izdrzljive ali rekoh da vidim mozda kasnije mogu da nastanu neke posledice jer kad je udarac onda onaj ventil valjda izbacuje visak gasa ili se zatvara , to ovde nije bilo sa ovim ventilom jer boca nema apsolutno nikakav deformitet, ali sta znam da nisam oslabio bocu - celik, pa posto je stalno pod pritiskom da ne bude neka havarija ...
    Last edited by ivko47; 17.04.2016, 21:18.
  • zulurbr
    CBC Veteran
    • 27.03.2010
    • 169
    • Zrenjanin
    • Nuova Bravo Sport Tj

Neće. Ako ti nije zadovoljavajući odgovor svrati do nekih majstora neka pogledaju uz priču...
    Uvek postoji mogućnost odlaska u Institut.

Comment

• ivko47
      CBC Početnik
      • 17.04.2016
      • 3
      • Beograd
      • Lada Niva

To oko instituta , mislim da mi se ne isplati , opet mora se radi atest , cim se skine... Boca ipak pogledao sam ima kao neko blago ulegnuce od udarca, malo vise od 1cm. Zna li neko od plinadzija ovaj celik od kog se rade boce i ovakvo ostecenje jer mogu da ugroze bezbednost, Sta znam za sada sve ok sa autom, radi plin ko i pre, ali opet me zanima ako moze neko strucan ko se bavi oko plina da mi kaze moze li ovo ostecenje da bude nebezbedno, da li ste imali iskustva vi koji se bavite ovim poslolom da su boce bile malo cvoknute po negde

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Ako je boca ulubljena na mestu gde je var moze da bude oslabljena. Ukoliko je na delu gde nema vara onda joj nije nista. Znaci samo ako je var deformisan onda je boca oslabljena sto opet ne mora da znaci da nebi izdrzala opterecenje od 30 bari kao proveru ispravnosti.

Comment

• ivko47
          CBC Početnik
          • 17.04.2016
          • 3
          • Beograd
          • Lada Niva

Dobro, hvala na odgovoru, nadomak je vara , mozda je suvisno pitanje ali ako to npr popusti da je npr na varu jer to moze odjednom pa onda to dovede do eksplozije ili moze i da bude tako da sitno najpre izlazi prvo plin sto bi moglo da se vidi ako se poprska sapunicom. Naravno ovo drugo mogu tako povremeno da odradim i isto ako natocim danas plin a sutra se on isprazni dok je na parkingu ili opadne nivo pokazivaca rezervoara to bi ukazalo da pusta. Miris ne mogu da ostetim posto je to napolju

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Mnogo gledate američke filmove gde auto udari u čačkalicu i sukne plamen 30 metara u visinu... naravno da sukne kad mu postave napalm i detonator...

Boca nije bomba, nema gelere niti oslabljenja da bi se razletela. Ako se negde probuši, iscureće, brže ili polaganije zavisi od veličine rupe.

Imao sam dve nove boce koje puštaju na varu koji na izgled skroz ok, mašinki var.

Nema veze što je napolju, plin se itetako oseti tako da ako ne smrdi onda nepušta ali uvek to možeš proveriti sapunicom. U svakom slučaju možeš otići kod nekog ko se razume da pogleda.. Aksadžije a i ostale transportne službe bacaju te boce prilikom transporta kao da su od kartona i ne fali im ništa... To je čelik od 3-4 mm nije lastiš..
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X