Sprezanje boca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banconi
    CBC Član
    • 19.11.2008
    • 20
    • Beograd
    • Seat Toledo 2002

Sprezanje boca

Pozdrav svima,

Interesuje me da li se dve boce mogu spregnuti kako bi obe bile u funkciji, te kako bi se time povećao ukupan kapacitet točenja gasa?
    Konkretno, ne znam da li će to promeniti odgovor, u mom slučaju reč je o postojećoj toroidnoj boci, i cilindričnoj koju bih dodao.

Pitanje se odnosi na zemlju Liliputaniju u kojoj se ne radi atest.

Pozdrav
  • Nelson
    CBC Senator
    • 01.08.2017
    • 211
    • selo
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Probaj , trebalo bi da može.

Comment

• banconi
      CBC Član
      • 19.11.2008
      • 20
      • Beograd
      • Seat Toledo 2002

Originally posted by Nelson View Post
      Probaj , trebalo bi da može.
      Pretpostavljam da može, čitao sam o tome. Zapravo, ne bi trebalo da je nikakva naučna fantastika. Pitanje je koji servis bi se toga prihvatio. Da li znate nekoga?

Pozdrav

Comment

• Nelson
        CBC Senator
        • 01.08.2017
        • 211
        • selo
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Sam možeš. Uvežeš bocu , malo bakarne cevi sa konusina i posao završen.

Comment

• banconi
          CBC Član
          • 19.11.2008
          • 20
          • Beograd
          • Seat Toledo 2002

Originally posted by Nelson View Post
          Sam možeš. Uvežeš bocu , malo bakarne cevi sa konusina i posao završen.
          Obe boce imaju svoj multiventil. Punjenje moze da ide iz jedne cevke i da se grana na obe, svaka boca zaustavi svoje punjenje kada treba. Svakoj boci ostaje i sopstveni sigurnjak. E sad, pitanje je kako spregnuti izlaz goriva? Da li je izlazna grana multiventila sama po sebi nepovratna, ili treba dodati eksterne nepovratne ventile? Gde se mogu nabaviti odgovarajuce T racve? Nisam bas super strucan, vise bih voleo da to neki gas servis zavrsi.

Imam dodatno pitanje: na osnovu koje informacije kompjuter prebacuje na benzin kada detektuje da nema više gasa? Da li je to neki detektor protoka ili pritiska kod isparivača, ili ima veze sa samom bocom i njenim pokazivačem količine goriva?
          Last edited by banconi; 22.05.2018, 18:35.

Comment

• campi
            CBC Veteran
            • 11.06.2005
            • 169
            • Srbija

Postoji senzor pritiska gasa u instalaciji i kada "oseti" da je pritisak opao prebaci na benzin...

Sent from my E2105 using Tapatalk

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nisam ovo ni video
              Svaka boca mora da se puni za sebe, preko dva punjenja ili se T račvom od jednog punjenja dovedu cevi do obe boce. Sa druge strane tak ose uradi sa šesticom, iz obe boce u račvu pa jedna cev napred...

Kako je Campi objasnio, trošenjem iz obe boce nestaje pritiska pa senzor vraća na benzin.

Našim propisima je dozvoljeno postavljanje dva rezervoara na kamione od maksim 100 litara svaki. Na putničkim vozilima ne sme biti više od 100 litara.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• banconi
                CBC Član
                • 19.11.2008
                • 20
                • Beograd
                • Seat Toledo 2002

Originally posted by Dora View Post
                Nisam ovo ni video
                Svaka boca mora da se puni za sebe, preko dva punjenja ili se T račvom od jednog punjenja dovedu cevi do obe boce. Sa druge strane tak ose uradi sa šesticom, iz obe boce u račvu pa jedna cev napred...

Kako je Campi objasnio, trošenjem iz obe boce nestaje pritiska pa senzor vraća na benzin.

Našim propisima je dozvoljeno postavljanje dva rezervoara na kamione od maksim 100 litara svaki. Na putničkim vozilima ne sme biti više od 100 litara.
                Samo da se javim da sam ovo pre par meseci uradio, uspešno teram dve boce, jedno punjenje, T račva, lepo se čuje tokom punjenja kada prva boca zatvori svoj ventil - klik, druga nastavi da se puni i vidi se razlika u brzini točenja nakon toga.
                Nego, da se nadovožem pitanjem o propisima, da li su dve boce uopšte dozvoljene, npr. 60+40 litara, to je tačno 100?

Comment

Working...
                X