POZDRAV IZ OPOZICIJE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Spuzz
    CBC Član
    • 18.12.2005
    • 61
    • Bitolj

POZDRAV IZ OPOZICIJE

Do skoro sam bio OKORELI protivnik ugradnje i voznje auta na gas, ali od kad sam se uclanio ovde i procitao par veoma sazetih ozbiljnih i nadasve profesionalnih tekstova o Autogasu, ugradnji, instalacijama, bezbednosti - nesto se mislim.....
    Naime sada je tesko da ugradim kod mene (Swift GTI) - prakticno nema ni prtljaznik ALI... planiram da negde Maj - Juni prodam ova i kupim druga kola (ova su super ali mi treba veca - familijarna) . E pa da skratim. Nesto sam bacio oko na neki stari ali ocuvani Mercedes (verovatno 116 iz 75-80 sa 6 cilindricnim 2800 kubicnim motorom) pa me zanimaju neke stvari:

1. Kako stoji ugradnja na ovim modelima.... K-Jetronic MFi (problemi... saveti)

2.Koliko bi me (otprilike kostalo ugradnja solidnog plinskog sistema (komplet) kod solidnog servisa. sa bocom, recimo 80 litara (ako ima negde neki sajt dajte mi link) naravno atestirani

3. (Ovo je van tematike ali ipak...) Ne zivim u Srbiji ali kola vozim na BG table pa ako moze neko moze da mi kaze koliko bi me kostala registracija takvog vozila (2746ccm i 136KW (185KS) i dali ima nesto plus ili minus pri registarcii vozila koja imaju instalaciju za AutoGas)

Hvala puno i pozdrav:

BRACO I JA SAM VAS!
    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno
    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno....
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Registracija takvog vozila dosla bi te skuplje nego samo to vozilo...
    Preko 30.000din godisnje, i nemas nikakvog umanjenja ako ugradis gas, cak sta vise placas i neki namet sto si ugradio gas... Ma lopovska drzava... Po meni se uopste ne isplati... Pozdrav!
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• to je to
      CBC Član
      • 04.04.2005
      • 62

Uh.
      Ja vozim Audi (jaje) sa K- Jetronic i rodio sam mecku dok sam nastelovao gas nema majstora kod kojeg nisam isao, mora sve na auto da ti radi perfektno da bi ler gas bio stabilan. Za registraciju je Srdjan u pravu preko 30000 hilljada.

A sto se tice takse pri registraciji osim atesta koji bi trebalo da uradis, trenutno u Srbiji taksu naplacuju na auto- gas naplacuju samo taxistima u Beogradu i nigde vise i ona je oko 3,500 hiljade.
      nista meni ovde nije jasno

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

K jetronic iliti K glava Har el sus, najveća uvreda u arapskom svetu (izmet od crva) i za benzin a kamoli za plin. Ono baš nisam siguran jel se onako piše ali da je istina to sam siguran
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Spuzz
          CBC Član
          • 18.12.2005
          • 61
          • Bitolj

A cena??

Hvala na odgovorima, ali ipak ako moze neko da mi kaze cenu ugradnje plina u takva vozila (ili web stranu nekog dobrog ovlascenog servisa)
          A sto se tice registracije (cene) to bi bilo nekih ako se ne varam (30000 dinara) 350 evra?? Ipak ovde u Makedoniji su puno skuplje registracije, mene je kostao Kadett 1,6i 55KW (bez osiguranja stakla i putnika) nekih 200 evra + 130 evra za godisnji zeleni karton... dodje veoma blizu 350 evra. Sada vozim Swifta GTi sa BG tablama cija registracija u BG kosta 100 evra a ovde bi mi dosla nekih 240 Evra (da ne govorim o zelenom artonu + stakla i putnici)
          Pozdrav i Sretna Nova godina

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Nema ovde niko da radi profesionalno auto-plin....vidi u Bugarskoj neki forum..,pa se raspitaj.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

Nema ovde niko da radi profesionalno auto-plin....

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Spuzz malo pročitaš okolo pa pitaš
                ZoranBG nemoj da mi zbunjuješ Valenta u novoj godini
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Spuzz
                    CBC Član
                    • 18.12.2005
                    • 61
                    • Bitolj

Tacno je

U pravu si... pregledo sam par strana ovih diskusija i uvideo da su uglavnom ovde ljudi koji imaju problema sa ugradjenim plinom u kolima... Videcu cene na licu mesta u Bogradu
                    Pozdrav

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kako kosta zeleni karton ?

on je potpuno besplatan, i ne predstavlja nikakvo dodatno placanje osiguranja, osim samog obrasca odnosno papira mada i to ne bi trebalo da se naplacuje. uobicajeno u celoj zoni sistema zelene karte.

za tablice u EU zoni osiguranja zeleni karton nije ni potreban, dovoljna je tabilca kao dokaz osiguranja.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

zeleni karton je oko 15eur,bio je do pre par meseci 300-400din
                        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Spuzz
                          CBC Član
                          • 18.12.2005
                          • 61
                          • Bitolj

Definitivno je jeftinije

Naso sam na internetu cene registracija vozila i osiguranja istih (po ccm i KW) i evo radi uporedbe:
                          imao sam do novembra kadetta 1,6i 55Kw - on me je ovde u MK kostao (registracija) 190 eura (bez osiguranja stakla i putnika + 130 evra za godisnji zeleni karton = 320 Evra
                          U BG takva kola bi kostala (registracija) 101 evro + evo ako treba posebno zeleni od 15 evra = 116 evra to ti dodje 204 evra jeftinije sto nije malo... maltene da ugradis plinski uredjaj, ili komplet al felne ili dobru muziku... i to godisnje.
                          Pa sad vidi
                          + i cena kola (polovnih) su ovde vece - (skuplja)

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zeleni karton je oko 15eur,bio je do pre par meseci 300-400din
                            smo sto to nije cena zelenog kartona, da ponovim on je besplatan sam po sebi (po definiciji, to je potvrda i nista vise, ne predstavlja dodatno osiguranje).

to sto je nas zakon jos uvek ostao onaj stari komunisticki koji zloupotrebe kao sto je ta da je neko odvalio cenu od 15 evra za trosak administrativog postupka ne menja sustinu medjunarodno ugovorenih obaveza u sistemu zelene karte.

tih 15 evra je isto ili veoma slicno kao kada bi usao u prodavnicu kupio neku robu i dobio obavezan fiskalni racun a onda ti trgovac naplati ekstra jos 15 (koliko god vec pozeli) evra za sam papir na kome je odstampan racun.

sustinski tezak bezobrazluk koji drzava (inspekcija) tolerise jos uvek.
                            inace sam zeleni karton je moguce da ti izda bilo koja osiguravajuca kompanije sa teritorije Srbije koja je u sistemu Udruzenja osiguravajucih organizacija, za osnovnu polisu od bilo koga izdatu.

u praksi i tu ima raznih prica i zloupotreba, garant za zeleni karton nije osiguravajuca kompanije nego Udruzenje, i ono je to koje isplacuje pare inostranom potraziocu u slucaju potrebe.

zbog nasih mucki sa zelenim kartonom smo i bili izbaceni iz tog sistema, nazalost lekciju nismo naucili...(?)

zivo me zanima po kom pravnom osnovu bi osiguranje odbilo da mi izda zeleni karton ako im ne platim tih 15 evra s obzirom da su potpisali ugovor sa Udruzenjem a nase Udruzenje sa Biroima drugih zemalja gde je kristalno jasno da je zeleni karton samo obicna potvrda koja ne predstavlja dopunsko osiguranje i obavezno se izdaje na zahtev vlasnika polise bez ikakve doplate.

ali gubiti zivce sa ovdasnjom birokratijom nije vredno truda od 15 evra...jednoga dana ce neko udruzenje potrosaca motkom oterati/naterati i osiguranja da se uklope u opsta pravila igre..
                            drzava je obecavala novi zakon koji raskida sa proslim vremenima ali od zakona ni pisma ni razglednice jos uvek.

srecom, pa stranci ce nas naterati da i taj zakon dovedemo u sklad i red uskoro.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

Working...
                            X