PLASTICNA GRANA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

PLASTICNA GRANA

Zdravo ljudi(KENONBOLCI) svrha postojanja interneta u mojoj kuci ste VI,stoga volim s vama da prozborim iako nisam NIKAKAV strucnjak(devojka pizdi kad vas ocitam na EXPLORER ),pitao sam za mnoge probleme, dobijao odgovore...ali me zanima jedna stvar,dali auto-industrija ima za pravilo da ubuduce ugradjuje samo plasticne usisne grane,jer nama u SRBIJI je jako bitan taj EKONOMSKI faktor.I dali mislite da ce pasti cena tih GAS uredjaja,jer meni kao stanovniku SRBIJE vise odgovara varijanta ugradnje MAX 500 eu ,pa stoga ni ne zelim jos jedno duze vreme da menjam mog PUNTO 1 bas zbog toga.Spadam u neku srednju klasu po primanjima i verujte mi NIKAD vise moj BENZINAC nece videti benzin u buduce(samo ako se pali)! GAS -RULES!!!U prevodu nemam KRVI u k.... da uzmem novije tj. noviji polovan automobil, jer ne znam dali ima smisla kupiti auto od 4000-5000 EU i u njega "opaliti"odmah 1000 EU za ugradnju gasa!!
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mozda ces se razocarati, auto biznis se ne bazira na srpskim primanjima i/ili racunicama a plasticne odnosno vestacke mase u raznim oblicima ce se sve vise primenjivati jer je energija koja se utrosi pri proizvodnji i oblikovanju lima (metala) ogromna i skupa dok je plastika jeftinija sto donosi direktne pare fabrikama.

tako da, planiraj da zadrzis auto ili neki jos stariji sa metalnim full motorom ili planiraj kako da ostvaris nove prihode za novije automobile...malo gadno ali ide u tom pravcu mada tu je i faktor kineskih auta koji tek nailaze a oni su prica za sebe. ( i mozda spas za mogucnosti srpskog proseka mogucnosti).

a kinezi su tu i za uredjaje za gas, pa ce i tome pasti cena, verovatno
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Bogami ce na mene Kinezi popricekati...

Pogotovo ako budu sklapali "original" LOVATATO, BRK, Lando Renko setove po garazama...

E sad, ako oni naprave fabrike tamo, to je vec prica za razmatranje...

Ne zelim biti prevelik snob, ali nisam tako bogat da kupujem stvari koje ce se nakon 1-2 upotrebe shebati... Mislim na stvari kao sto je vecina njihovih "autenticnih" proizvoda tipa zidni sat od plasticne imitacije pozlacenog metala, pa sve to jos za 2-3 EUR...

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Nisu Kinezi uvek losi. Ne uporedjuj bas sve sa jevtinom robom iz njihovih butika i pijace. Da je SCG "pravo" trziste bilo bi i mnogo bolje robe. To ce sacekati da bude prosecna plata jedno 1000 eura minimum a do tada.....
        Ne znaci da ce Lovato ili bilo ko drugi ako se proizvodi u Kini biti jevtiniji. Kad je to jos bilo? Jos uvek su svi proizvodjaci gasne opreme prilicno neozbiljni i nestabilni a cisto sumnjam da ce bilo ko kao jedinka biti dovoljno jak. Kao sto vidimo niko i ne pokusava da ima monopol. Cista "mala privreda" i medjusobni ugovori ili dogovori.

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Dogovor im kucu gradi...

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

Bogami ce na mene Kinezi popricekati
            ja sta god da sam kupio made in China mi odlicno sluzi godinama, retko ili nikada se ne kvari, kvalitet vrlo dobar do odlican, cena umerena ali nije jeftina.

naravno pricam o originalima, nikakvim fus garazama (ako i to postoji tamo, nemam pojma) i nekakvim kopijama.

od kucnog bioskopa, digitalnog foto, laptopa, jakni, keramickih plocica, stednih sijalica, ....

da li uopste i ima neke tehnicke robe koja se ne proizvodi ili sklapa u Kini a nosi ime neke poznatije zapadne firme ?

sve sto sam naveo nosi ime neke zapadne firme i sve je proizvedeno u Kini pocevsi od HP (Hewllet Packarda) pa ostalih.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

kvalitet vrlo dobar do odlican,
              Jes nije los al nikada nece biti kao made in japan,germany,sweden...

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

ne znam pouzdano, meni se kinseki kvalitet pokazao boljim od made in Germany, konkretno sijalice.
                a mnoge stvari Nemci i ti pobrojani i ne proizvode...i oni kupuju u Kini
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

Working...
                X