Kia Ceed 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NeLePFC
    CBC Početnik
    • 17.04.2020
    • 6
    • Kikinda
    • Focus

Kia Ceed 1.4

Dobar dan dobri ljudi. Registrovao sam se na forum u potrazi za nekim korisnim informacijama. Znam da nije atraktivno kad je prvi post u pitanju da se otvara nova tema,ali imam nedoumice po pitanju gasnih uredjaja u vozilima,tacnije u gore pomenutoj Kia Ceed. Planiram da ga pazarim,imam dobru ponudu,ali do sad nisam imao iskustva sa voznjom na gas i ne znam koliko bih se snasao u svemu tome,tacnije koliko je komplikovano za odrzavanje. Stvarno imam minimalno poznavanje te tematike pa bih voleo da me neko usmeri i pre svega kaze par recenica o tome. Koje su prednosti i mane takvog automobila,dakle ima fabricki ugradjen plin. Uzeo bih ga od dugogodisnjeg vlasnika,mada ga je on pre toga uzeo sa placa,a koliko vidim redovno je servisiran i uredno odrzavan pa se nadam da ne bi bilo problema. Sad mi ostaje jedino pitanje za taj plin koliko je pametna opcija? Gde se rade atesti, koliko cesto se servisira sve to? Molim za upucenije clanove ukoliko su voljni da me malo upute u sve ovo Da li je bolja opcija sto je fabricki ugradjen,ili naknadno da je ubacen? Posto citam da fabricki sam prebacuje na gas kad se stvore optimalni uslovi? Hvala
  • PPZ
    CBC Veteran
    • 31.01.2009
    • 167
    • Atina, Grcka

.
    Last edited by PPZ; 17.04.2020, 11:19.

Comment

• NeLePFC
      CBC Početnik
      • 17.04.2020
      • 6
      • Kikinda
      • Focus

Ja stvarno nisam dosao do tog zakljucka, listajuci forum nasao sam mnostvo tema koje nemaju veze sa Citroenom,ali ok. Izvinjavam se ako sam pogresio..

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Nije mi baš jasna ova druga poruka od PPZ-a ali nema veze

Mnogo put sam pisao zašto sam protiv ugradjenog gasa u autu iz uvoza a takodje i protiv fabrički ugradjenog (ako je stvarno fabrički)
        Ukratko takvi automobili su prešli znano više kilometara od onih što nemaju gasa drugo, to nema kod nas ko da održava a kod novijih se sve više pojavljuje problem da nema ni vadjenja jer je integrisan sa motornim kompjuterom.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• PPZ
          CBC Veteran
          • 31.01.2009
          • 167
          • Atina, Grcka

.
          Last edited by PPZ; 17.04.2020, 11:19.

Comment

• PPZ
            CBC Veteran
            • 31.01.2009
            • 167
            • Atina, Grcka

Oooooo kriv je Tapatalk Doro, izvinjavam se svima, izbacio mi je da sam na CFS a ne na Cannonball forumu.
            Izvinjavam se još jednom.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Comment

• PPZ
              CBC Veteran
              • 31.01.2009
              • 167
              • Atina, Grcka

Molim te pobriši te poruke

Comment

• NeLePFC
                CBC Početnik
                • 17.04.2020
                • 6
                • Kikinda
                • Focus

Hvala Dora To mi je trebalo Samo ako moze jos malo detaljnije i prostije da skapiram sve Dakle to verovatno moze da se odrzava samo u nekom specijalizovanom servisu,koji kod mene u Kikindi koliko sam upucen nema. Znaci mnogo je komplikovanije za servisiranje od onih koji su naknadno ugradjeni? Bas putem vaseg sajta sam i dosao do foruma pa sam zato bio slobodan da priupitam nesto na tu temu. Cak ni vi ne radite servisiranje takvih automobila?

Comment

• PPZ
                  CBC Veteran
                  • 31.01.2009
                  • 167
                  • Atina, Grcka

Kuku meni, još preporučujem forum na kom se čovek javio [emoji3061]

Comment

• NeLePFC
                    CBC Početnik
                    • 17.04.2020
                    • 6
                    • Kikinda
                    • Focus

Svejedno kad si vec hteo da preporucis,mogao si to malo kulturnije i mirnije da uradis Ne razumem cemu tenzija. I da sam pogresio,nema potrebe za mudrovanjem. Hvala u svakom slucaju,da se ne nastavljamo vise

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Najbolja solucija je ds kupis auto bez ugradjenog plina i da onda odvezes kod proverenog majstora da to ugradi kako bog zapoveda. U takvom scenariju imas jednom u 10000 km redovan servis gasnog uredjaja i to je to. Jedina zajebancija je atest ali to se jednom u 5 godina radi.

Comment

• NeLePFC
                        CBC Početnik
                        • 17.04.2020
                        • 6
                        • Kikinda
                        • Focus

Interesantno mi je da je veca zajebancija kad je fabricki nego kad je naknadno ugradjen. Dakle ovo sto je tako izaslo iz fabrike nije nikakva prednost,jos uvek nista lepo nisam cuo za takva vozila Bas mi nema logike i pokusavam da shvatim sto je to tako. Mislio sam da proizvodjac najbolje zna koji gasni uredjaj bi bio savrseno implementiran,ali ocigledno mnogo toga ne znam

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ja sam nekad lepo trčao na 100 metara, u ozbiljnom trku sad bih pao posle 15 metara.
                          Pre 10-12 godina to su možda bile dobre kombinacije posle toliko vremena nastaje klinička smrt i nema popravke jer ili nema sa čim (zastarelo ili nema alata) ili je preskupo za popravku.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Ne mora uvek biti najbolje ono sto je fabricko. Kao sto kaze Dora to su cesto zastareli uredjaji i jos ako su pravljeni tako da se odrzava samo u ovlascenom servisu onda je to veliki problem. Dovoljna je jedna cinjenica a to je da nijo nije kupovao nov auto sa ugradjenim tng-om da prelazi 6-7000 godisnje.

Comment

• NeLePFC
                              CBC Početnik
                              • 17.04.2020
                              • 6
                              • Kikinda
                              • Focus

Hvala na pomoci,super ste. Svaka cast

Comment

Working...
                              X