Cemu sluzi mali otvor na prednjem delu isparivaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

Cemu sluzi mali otvor na prednjem delu isparivaca

kao polukrug zarez lupljen stancnom pa otskrinut malo. nalazi se na gornjem delu isparivaca.
    Jel to neki odusak, sta li?
    Znam, malo je pominjan na forumu ranije tu i tamo, ali da pitam:

Zasto se na njemu "oseca" GAS? Da li je to redovno stanje?
    Odakle se tu uopste javlja GAS i zasto? pretezno zdiba kad stojim u leru malo duze (semafor npr.) pa mi malo i probije kroz usis za grejanje u kabinu...

Inace, da li postoji neko efikasno resenje da se to nekako odvede do u**** pa da ga motor nekako svari u sebe. citao sam da su to neki radili vec ali kako konkretno, nisam nasao. bem li ga, bas me nervira...

hvala unapred
    pozdrav
    .
  • Dragan
    CBC Veteran
    • 18.09.2005
    • 184
    • U blizini Novog Sada

Rupe sluze da vazduh ulazi i izlazi usled rada membrane.Da nema tih otvora membrana nebi mogla pravilno da radi.A na te rupe gas NE SME da izlazi.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Cemu sluzi mali otvor na prednjem delu isparivaca

Originally posted by dekideki
      Inace, da li postoji neko efikasno resenje da se to nekako odvede do u**** pa da ga motor nekako svari u sebe. citao sam da su to neki radili vec ali kako konkretno, nisam nasao. bem li ga, bas me nervira...
      Te rupe se zapušavaju samo kod K glave i to na elektronskom isparivaču.
      Imaš viška gasa na leru koji ne potroši motor, zato se oseća. Probaj malo da regulišeš šrafom na isparivaču.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Ukoliko se stvarno na tim rupicama oseca miris gasa, znaci da je membrana naprsla ili i ona ima rupicu.

Mada se u gas dodaje DOSTA odoranta, tako da se "miris" oseca oko plasticne lulice najcesce, ili zbog viska gasa na leru.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sportnosrce
          CBC Član
          • 25.11.2005
          • 38
          • Slovenija

Da li postoji mogućnost da je premalo vode u ekspanzionoj posudi,pa se plin ne sagreje dosta?

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

ok visak gasa na leru, ali gde bre to curi? na lulici? mozda, stvarno je fizicki blizu jedno drugom. aj mirisacu (trazicu smrad, tacnije) malo pazljivije...

mislim da se to oseca od pocetka tako ali sad se pitam da li je normalno ili ne.

inace, Lovato je isparivac original bas bas i nov ugradjen (znam coveka) i ne trosi mi nesto nenormalno da bi posumnjao bas na membranu... ne znam. jos plus rano mu je za membranu, bar mislim. presao sam s njim oko 7.000km.

imam vode koliko treba, proveravam cesto.

hvala svima na dosadasnjim savetima
            .

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by dekideki
              ok visak gasa na leru, ali gde bre to curi? na lulici? mozda, stvarno je fizicki blizu jedno drugom. aj mirisacu (trazicu smrad, tacnije) malo pazljivije...
              Verovatno na lulici, pošto je tu potpritisak ide sve umotor sem kad je na leru pa je onda najmanji potpritisak a ima ga viška recimo.
              Dovoljno je da izadje par molekula pa da smr-di...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

malo prestelovao sve, odvrnuo slavinu na crevu, pritegao ler sraf, i - mnooogo manje se oseca. inace pazljivim njuskanjem sam shvatio da ste u pravu ljudi - ipak je kod lulice. na onoj rupi iz naslova je samo - promaja vazduha.

over and out
                .

Comment

Working...
                X