Zmaju, sta konkretno imas od dokaza kad tvrdis da su poljske boce malo boljeg kvaliteta.Ne mislim teorijski ono sto pise da su poljske boce radjene da zadovoljavaju raznorazne zapadne standarde,nego cisto iz tvog prakticnog iskustva.Ja licno sam video doticne boce sa kojih otpala farba sa jedno 25% povrsine a gepek je bio suv.A i prazna boca je laksa od Lifamove i Metalgasove, sto znaci tanji lim.
Kvalitet gasnih rezervoara
Collapse
X
-
Metalgasove boce su loseg kvaliteta. Ponajvise tu mislim na varove na boci. Poljski rezervoari firme GZWM su bolji od Metalgasovih, ali su do skora istina imali problem da se boja skida nakon godinu, dve (na nekih 10-20% ugradjenih rezervoara). Sada se radi drugacija zastita tih boca i zadovoljavajuceg su kvaliteta.
Lifamove boce su ODLICNE. Dobile su i sve potrebne papire, za ispunjavanje Evropskih regulativa. Nedostatak Lifama je to sto u proizvodnom programu jos uvek nemaju toro rezervoare.
-
-
Svi Poljski rezervoari imaju homologaciju E64-R01 i R00, tako da kvalitetom zadovoljavaju sve standarde. Inace je STAKO jedan od lidera medju poljskim proizvodjacima rezervoara.
Comment
-
-
Na deset godina se radi ponovni atest za bocu i isparivac.Zar nije bolje kupiti novu bocu i tako biti siguran kada se vec atestira,nego ponovo atestirati staru?Pretpostavljam da i te boce imaju neki vek trajanja pa da bi trebalo da se menjaju jer ako se za deset godina ne ustedi 50-100 eura za bocu,JBG.Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
A zato bi menjao bocu za plin? Jel menjas i rezervoar za gorivo svakih 10 godina? Ja mislim da ne, iako su od tanjeg lima od boca...drugo, one se atestiraju na mnogo vece pritiske od radnih, tako da i zamor materijala pada u vodu.
Comment
-
-
Originally posted by VeljaA zato bi menjao bocu za plin? Jel menjas i rezervoar za gorivo svakih 10 godina? Ja mislim da ne, iako su od tanjeg lima od boca...drugo, one se atestiraju na mnogo vece pritiske od radnih, tako da i zamor materijala pada u vodu.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
A i sve to na kraju nema veze jer se boca baca zbog korozije koja je pojede iznutra. Gas je malkic agresivan.
Pridružujem se rečima da ko nije zaradio 45 evra za novu bocu nakon 10 godina vožnje na gas ima za ozbiljno konkurisati Baji Patku
Comment
-
-
Oš ti da me iznerviraš ili šta?? Baja Patak je bledi amater.
Comment
-
-
Jeste da posle duzeg vremena aktiviram temu.ali u jednoj sam pomenuo da je drugar ugradio gas u fiestu(i niko da prokomentarise),a ugradili su mu neku bocu koja lepo izgleda a papiri i boca je iz BJR Makedonije.Ima li ko i kakva iskustva i komentar za ove boce?
Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Ne znam za te boce ali je kod nas važeći propis da moraju biti atestirane na 30 bara. Ivan ti je neku poruku iznad napisao i koje su norme a to sve piše i na boci pa se lako može proveriti.
Ako ima atest na 30 bara svaka je manje više dobra a ostalo je stvar izgleda i farbanja.
Comment
-
Comment