Ugradjen Loveco-pro, interesuje me da li je ikako moguce startovati motor direktno na plin, u slucaju da nesto nije u redu sa napajanjem benzinom, kao sto je izgleda kod mene slucaj od pre dva dana.
Da li moze?
Collapse
X
-
Moze, ali ti to majstori koji ugradjuju nece reci, pod normalnim okolnostima, jer to ljudi zloupotrebljavaju i jer je to VEOMA RIZICNO I NEPOZELJNO. Ako ti je npr. nestalo benzina, a ti hoces da se vozis na plin, izgoreces benzinsku pumpu. Drugo, startovanje na plin ti je otvorena pozivnica za detonaciju u usisnoj grani.
Ako je isto kao kod mene, trik je u drzanju dugmeta za prebacivanje plin/benzin dok verglas. Onda bi trebalo da pali direktno na plin..."Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
-
-
Hvala na odgovorima, naravno, ovo bi uradio samo u izuzetnoj situaciji ako nema bas drugog izlaza. Jedino jos sto bih dodao a to je da bi pre startovanja jos otpustio stegice na poklopcu filtera za vazduh. Nekoliko ljudi mi se zalilo da su im plasticna kucista precistaca vazduha prosto eksplodirala od obicnih detonacija.Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
Comment
-
-
Wrongetina, otpuštanje poklopca dovodi do falš (višak) vazduha a to opet izaziva detonaciju.
Vrlo pogrešan savet.....
Comment
-
Comment