Da li moze?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • APOGEE
    CBC Senator
    • 01.06.2005
    • 243
    • Beograd, Vracar

Da li moze?

Ugradjen Loveco-pro, interesuje me da li je ikako moguce startovati motor direktno na plin, u slucaju da nesto nije u redu sa napajanjem benzinom, kao sto je izgleda kod mene slucaj od pre dva dana.
    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
  • Duke
    CBC Senator XXL
    • 16.01.2006
    • 753
    • Urbs Naissus

Moze, ali ti to majstori koji ugradjuju nece reci, pod normalnim okolnostima, jer to ljudi zloupotrebljavaju i jer je to VEOMA RIZICNO I NEPOZELJNO. Ako ti je npr. nestalo benzina, a ti hoces da se vozis na plin, izgoreces benzinsku pumpu. Drugo, startovanje na plin ti je otvorena pozivnica za detonaciju u usisnoj grani.
    Ako je isto kao kod mene, trik je u drzanju dugmeta za prebacivanje plin/benzin dok verglas. Onda bi trebalo da pali direktno na plin...
    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Daka
      CBC Senator
      • 15.06.2005
      • 277
      • Subotica

Hteo si reci da treba pre davanja kontakta pritisnuti i drzati prst na dugmetu dok pali,ali pre kresanja najbolje da das 4 puta kontakt sa stisnutim dugmetom pa tek onda da verglas kako bi ga malo "na****o"!I onda pali iz PRVE!!!

Comment

• APOGEE
        CBC Senator
        • 01.06.2005
        • 243
        • Beograd, Vracar

Hvala na odgovorima, naravno, ovo bi uradio samo u izuzetnoj situaciji ako nema bas drugog izlaza. Jedino jos sto bih dodao a to je da bi pre startovanja jos otpustio stegice na poklopcu filtera za vazduh. Nekoliko ljudi mi se zalilo da su im plasticna kucista precistaca vazduha prosto eksplodirala od obicnih detonacija.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Wrongetina, otpuštanje poklopca dovodi do falš (višak) vazduha a to opet izaziva detonaciju.
          Vrlo pogrešan savet.....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• APOGEE
            CBC Senator
            • 01.06.2005
            • 243
            • Beograd, Vracar

Uf, Doro, u pravu si , vise vazduha, siromasnija smesa pa puf.

Comment

Working...
            X