Neispravan multiventil?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Velja
    CBC Veteran
    • 22.12.2005
    • 176
    • https://t.me/pump_upp
    • CharlesfaistOB

Neispravan multiventil?

Uvek sipam na istoj pumpi i kad pocne da tandrce pumpadzija gasi. Jednom je boca bila skoro prazna i stalo je 45 litara a kapacitet boce je 55. E sad, juce sam se vracao sa puta i prvi put sam ispraznio bocu do kraja i dovezao se na benzinu. Na ulazu u Bg sam stao na Slap i sipao plin i desilo se da je punjenje usporilo na 53 a stalo skroz na 54 litara. Znaci boca je bila puna do vrha! Uopste se nije culo tanrdkanje niti je usporilo dok nije doslo do kraja, pumpadzija kaze da se to desi ponekad. Meni nije svejedno, dolazi leto, jel multiventil pokvaren i za menjazu?
    Pozdrav!
    https://t.me/pump_upp
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

ako mislis da pumpa krade, a verovatno je ovde o tome rec, procitaj nasa iskustva (dobrodosao u klub):

i, napisi koja je pumpa u pitanju...

kad ispraznis ceo sistem hoce malo vise da stane od onih 45 jer si sve ispraznio, ali ne 9l...

promeni pumpu pa probaj ponovo. moje iskustvo - na 40l su me potkradali 7-8l, pa ti sad vidi kako mi je bilo... imas preporucene pumpe i drzi se njih.

predlazem zakljucavanje / kopiranje ove dve poruke na lepljivu, gore navedenu temu:

pozdrav
    .

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

To sto ti je pumpadzija rekao,nista ne znaci.On mora da nekako opravda kradju.Pisao sam vec negde da su na moje oci (omv-j.gagarina) zeni sipali 62l gasa u bocu od 50l sa istim idiotskim izgovorom desava se.
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Velja
        CBC Veteran
        • 22.12.2005
        • 176
        • CharlesfaistOB

Ne mislim da je kradja, zato sto on nije znao kolika mi je boca, a videlo se da je punjenje samo stalo bas kad je boca bila puna do vrha. Obicno ka je boca puna cuje se plovak kako lupka, ovaj put nije, plovak se cuo iz gepeka tek kad sam presao nekih 50 kilometara i potrosio 5 litara, bio je zalepljen za "plafon"... Pumpa je Slap na konjarniku, i vec sam sipao kod njih, a sipam na OMV i Avia-i inace.

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Pazi moguce je da je do MV ali najbolje da probas jos neki put pa ako se ponovi pravac kod majstora.
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Velja
            CBC Veteran
            • 22.12.2005
            • 176
            • CharlesfaistOB

Pa probacu, mada ako opet ode do vrha moram se vozim u krug da je malko ispraznim

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

dok ne sredis (ukoliko ipak jeste plovak u pitanju) gledaj da ne ostavljas auto sa skroz punom bocom na direktnom suncu....
              moguce je da se plovak otkacio....ali ko sto neko rece, promeni prvo pumpu
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Velja
                Ne mislim da je kradja, zato sto on nije znao kolika mi je boca, a videlo se da je punjenje samo stalo bas kad je boca bila puna do vrha. Obicno ka je boca puna cuje se plovak kako lupka, ovaj put nije, plovak se cuo iz gepeka tek kad sam presao nekih 50 kilometara i potrosio 5 litara, bio je zalepljen za "plafon"...
                Možda im je bio mali pritisak u rezervoarima. Neglo stane samo kad je veliki pritisak, kad je srednji onda tandrče.
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• samsung
                  CBC Veteran
                  • 09.04.2005
                  • 107
                  • Banovci Dunav

Od svih gasnih pumpi na kojim sipam jedino sam za SLAP siguran da KRADU-i to MNOGO?!!

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

Originally posted by Velja
                    tek kad sam presao nekih 50 kilometara i potrosio 5 litara
                    He, he ja se rukujem sam sa sobom ako predjem 20 km sa 5 l...
                    Nego, prvo izvozi taj rezervoar i proveri potrosnju. Ako ti auto trosi normalno, onda imas problem (plovak, multiventi?). A ako ti ispadne da ti auto odjednom troshi petnaest litara/100km, e, onda pumpa na kojoj si sipao ima problem (lopovi!).
                    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by samsung
                      Od svih gasnih pumpi na kojim sipam jedino sam za SLAP siguran da KRADU-i to MNOGO?!!
                      Ma kradu svi, pogotovo što ima ljudi koji kupuju iz boca pretakanjem po 28 dinara npr. Očigledno je poreklo tog gasa

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ja sam se iznervirao kada mi je samara potrosila 16l/100Km pa sam sve ponovo pretresao misleci da negde pusta ili tako nesto ali sam na kraju skontao da je u pitanju bila OMV pumpa u Novom Sadu sa desne strane kada se ide sa zeleznickog mosta.

Ali mogu vam reci da se meni uvek cuje multiventil da stekce potpuno isto na bilo kojoj pumpi da sam do sada sipao.

Inace u zadnje vreme najvise sipam u temerinu i mogu vam reci da sam prezadovoljan.

P.S. u to vreme mi je inace trosila konstantno 12L/100 posto je razvodnik bio u ofsajdu...
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• laki5
                          CBC Član
                          • 06.02.2006
                          • 51
                          • Kragujevac
                          • citroen xsara

Da li je MV neznam ali...
                          Sa plinom sam presao nekih 1200km. U proseku potrosnja je oko 12l (florida CW), malo grad malo otvoreno. I tom potrosnjom sam uglavnom zadovoljan, ali...
                          Plin sipam uvek na OMV u Kragujevacu i to tako sto uvek sipam do vrha tako da mogu da vidim potrosnju. Dva puta se desilo, ne za redom, da je potrosnja bila skoro 16l iako su uslovi boznje uvek bili isti. Znaci ili meni tada nije valjala instalacija ili nije valjao plin ili neko krade.
                          Takodje u bocu od 33l majstor je sgurao 33,6l plina (i to dva puta).

Ono sto sam cuo, ne mora da znaci da je tacno, to je da litar plina na odredjenom pritisku vazi samo za tacno odredjen odnos propana i butana. Sto znaci da ukoliko ce ovaj odnos promeni (sto je cest slucaj na nasim pumpama) litar plina vise nije litar nego 1,2 ili 0.8l na primer.

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Litar je litar, samo može potrošnja da se razlikuje, nikako ukupna zapremina.

Comment

• laki5
                              CBC Član
                              • 06.02.2006
                              • 51
                              • Kragujevac
                              • citroen xsara

Litar je litar, samo može potrošnja da se razlikuje, nikako ukupna zapremina.
                              u da bas sam lupio pa litar mora da bude litar, nego valjda se pritisci razlikuju pa je u tome fora i onda litar na jednom pritisku nije litar na nekom drugom.

Comment

Working...
                              X