Dakle, lagano mi rikava pumpa goriva, pa auto (Daewoo Espero 1.8) malo hoce, malo nece paliti na benzin. Zanima me ako netko ima iskustva kako ga upaliti na plin jer su mi uputstva (na talijanskom) dosta nejasna... Hvala
mislim da neki lovato prekidaci nemaju opciju paljenja na gas, samo na benzin, pa ukoliko je to slucaj kod tebe, to se moze resiti prevezivanjem tj. drugim prekidacem koji omogucava paljenje na gas....neko od poznavalaca lovata ce ti vec reci koji tip prekidaca imas...
To je već objašnjeno ali to treba koristiti samo kad je stvarno crkla pumpa jer ako je ispravna a nema benzina crći će dok ne odeš do benzinske pumpe.
Najbolje je izvaditi osigurač benzinske pumpe kad to radiš, za svaki slučaj.
To je prvi razlog zašto se ne preporučuje, drugi je da lako dodje do detonacije kad se pali na taj način.
Pali se da se stisne dugme pre davanja kontakta i odmah pali po davanju kontakta i dalje držeći dugme. kad upali lampica za izbor goriva trepće zeleno-crveno ali je na plinu.
Dora. Možda znaš, ima li i landi renzo omegas isti sistem paljenja na plin ili neka caka da se prebaci na benzin odmah nakon paljenja auta' Hvala.
Ne znam za sada, nemam kompletnu dokumentaciju... Obzirom da je sekvencijalni i da mu treba odredjena temperatura a nekad se namesti i na posle odredjeno sekundi da prebaci, sumnjam da može ali nisam siguran...
Da li si merenjem ustanovio da je pumpa losa ili je to tvoja slobodna procena?
Pa pocela je prvo prije desetak dana vrlo glasno zujati (cijelo vrijeme voznje), ali je auto radio i dalje na benzinu bez problema. Sada je zujanje isprekidano i zvuci kao da se gusi pumpa, pa je 99% u tome problem. Inace, auto ima preko 250.000 km, pa nije ni tako cudno...
Imam potpuno isti problem.Na benzin nece da radi,ssamo trokira i nikako da nabije 2500 obrtaja.ALi ne verujem da pumpa moe da radi napola.Ili radi ili ne radi.Ja desetak puta palim i onda se odjednom zalete obrtaji i predju preko 3000 i prebaci se naplin.Sta li je u pitanju.Kada skinem kontakt sa termodavaca onda se 10 puta lakse upali ali opet trokira.Da li je to pumpa ili sta ........
Comment