PRECNIK RINGLE MIXERA&DIFUZOR KARBURATORA!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

PRECNIK RINGLE MIXERA&DIFUZOR KARBURATORA!

DAKLEM OVO JE TAJ KARB NA MOM STOJADINU,PREČNIK DIFUZORA JE NA PRVOM GRLU 19mm A NA DRUGOM 23mm.

Ovo je mixer koji sam nabavio i koji fizički odgovara karburatoru,sa originalnim prstenovima koji su sa strane prečnika 24mm nije dao baš najbolje rezultate.prilikom kretanja auto je znao da se uguši pa čak i ugasi.ler šraf na uredjaju kada se odvrne više ondak ima poboljšanja.Došao sam na ideju da ubacim drakčetove prstenove sa mixera za dvogrli karb sa automatskim saugom koji ima prečnike difuzora na oba grla 22mm.

Poboljšanje je bilo neznatno možda samo u snazi inače ler šraf opet odšrafljen dosta da se nebi zagušio.dali on nema dosta plina? a tako mali difuzor karba 19 mm.
    EE ondak sam izbušio karburator i ubacio dizne na oba grla.tada sam morao da smanjim glavni protok plina na oba glavna štel šrafa i oba grla,alii ler šraf i dalje odvrnut dosta jer se isto manifestovalo kretanje,odnosno gušenje i gašenje auta pri malom gasu.Mada auto ide sada ludački a tako bogami i troši...sramota me i da kažem kolko

KAKO SE ODREDJUJE(PRORAČUNAVA )PRSTEN(ringla) MIXERA NASPRAM DIFUZORA KARBURATORA???
    Pošto se spremam da ugradim lambda sistem kontrol na stojadinu sa karburatorom ,hteo bih da pre toga eliminišem neke stvari a neke de rašim do tančina oko mixera dizni i uredjaja
    uredjaj je LANDI VAKUM. (dali da ga zamenim istim ili nekim drugim,dali da probam da stavim elektronac????)
    Pošto je u pitanju moj auto prosto neznam šta da radim da je od neke mušterije verovatno bih i sam to rešio

Inače Nadzorniče prefinjenog sam ukusa
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Pronašao sam i ovo a čini mi se da je to taj mixer

Comment

• pitatore
      CBC Senator
      • 11.01.2005
      • 242
      • Beograd

Ostavi te dizne u karburatoru i probaj provizorno da napravis otvoreni panel filter za vazduh i videces promenu,kod mene je 34/34 Weber 24/26 difuzori sa takvim filterom i diznama i ide bez greske a potrosnja mu je 10,5l po gradu mesovite voznje,doduse meni je stepen 1:11,4 sto bitno utice na ekonomicnost voznje na gasu.
      Pleh Hirurgija

Comment

• ABARTH
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2006
        • 364
        • Vršac,Banat,Vojvodin
        • SKALA 65

Probao ja da skinem poklopac filtera,kada krecem malo se gusi na prvom grlu ali zato kada otvori drugo nevidjeno ludilo ,tako neide ni na benzinu ,treba to uskladiti,sa standardnim kucistem i filterom lepo sada ide na prvom grlu,i drugo je dobro kada recimo na 2 i kusur hiljade obrtaja otvorim drugo bas cimne lepo i povuce ali nema brzine sa otvorena oba leptira 120-130-,140 jako dugo ( sa ubusenim diznama)sada radim na lambda sondi i sistemu V05(landirenzo) Dora kaze i ekipa da je dovoljna samo sonda a za fiinocu ako zelim kasnije mogu da razmisljam i o regulatoru gasa(nekom potenciometru)
        od cega ti je taj karb?24-26

Comment

• ABARTH
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2006
          • 364
          • Vršac,Banat,Vojvodin
          • SKALA 65

sada posle dosta godina pored fiata marea 1.9td 100 imam od proletos opet i novog stojadina.vozio sam ranije dva stojadina jedan je jos uvek kod caleta 1300 kobika.namenjao se karburatora ,glava i slicnoa pravio sam i sam filter najbrze od standardnog filterai i alu lim od dva - tri mm pa kod strugara da isece dva kruga i vozi ......

Comment

Working...
          X