Citajuci ovaj forum na vise mesta sam procitao da je potrebno da se zatvori topli usis,posebno sada kada je leto("jesen").Problem je u tome sto posle te intervencije auto nece da radi na plin tj.gusi se,uz veliku muku se upali ali nema sanse da radi na leru.U cemu je problem.U pitanju je skoda favorit 1.3,brc,karburator.Slike imate u potpisu.
zatvorena topla strana...
Collapse
X
-
Şvaka promean količine vazduha na usisu zahteva podešavanje. Ako imaš restrikciju na hladnoj strani a zatvorio si i toplu, nije čudo da ne radi. Majstor je morao odmah to tako da ti namesti i prema tome našteluje.
-
-
na koju restrikciju mislis? meni je hladna strana skroz otvorena tj. nista nije dirano.Znaci u svakom slucaju stelovanje.
samo mali dodatak:
Kada je zatvorena prvi put topla strana,uspeo sam da vozim na plin.Sutra dan kada sam ponovo upalio desilo se goreopisano? Jel ima neko objasnjenje? "Stek" vazduha
Comment
-
-
Ne znam za Skodu ali verovatno postoji klapna izmedju hladne i tople strane koja se automatski pomera u zavisnosti od temperature, tj. zatvara jednu ili drugu stranu.
Kada si prvi put probao da zatvoris toplu stranu predpostavljam da je motor bio vruc, tj. da je klapna otvorila dotok vazduha sa hladne strane.
E, sutradan ujutru, kad se motor ohladio, je situacija bila sledeca: ti zatvorio toplu stranu a klapna hladnu..... A brez vazduha ne mere!
Ako postoji doticna klapna prizatvaranju tople strane istu treba fiksirati da ne seta amo tamo..... da i ona zatvara toplo i miruje...Ko prvi devojci - sam u nju upada!
Comment
-
Comment