Cudno ponasanje prokljucka za spoljno punjenje (ili MV?)...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Cudno ponasanje prokljucka za spoljno punjenje (ili MV?)...

U pitanju je samara 1300 92', potrosnja gasa po lokalu oko 8l/100km (kada je sve OK) pri skoro neprimetnom gubitku snage u odnosu na benzin.
    Sve je lovato na njoj racunajuci i MV sa EV na toro boci.

Problem je sledeci:
    Kada natocim gas, desi se da mi jos neko vreme na prikljucku za spoljno punjenje ispusta pomalo gasa. Medjutim ponekad se desi da se ispustanje cuje jos i posle sat vremena. Kada se to desi prilikom sledeceg punjenja vidim da mi je potrosnja bila nesto veca (oko 9l).

Od kada sam povezao te dve stvari posle sipanja gasa, stafcigerom stisnem kuglicu na spoljem punjenju odmah posle tocenja da bi ispustio gas iz te cevi i sve je ok.

Ovo se desava od kada je ugradjen gas (pre jedno 6 meseci) i desilo se jedno 10-ak puta, ali nikada nisam bio siguran dok nisam poceo da isprobavam ovu foru sa srafcigerom.

Predpostavljam da se desi da u cevi za punjenje i u boci bude priblizno isti pritisak(posto na prikljucku za punjenje jako malo curi ) pa nepovratni ventil na MV ne zatvori.

Da li je jos neko primetio ovako nesto ili mi je bas ne ispravan MV.

Pozdrav!
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ovako kao laiku mnogo mi je logičnije da je u pitanju MV nego sam priključak za punjenje, s'obzirom da se to desi i sat vremena kasnije a i potrošnja zna da poraste. Znači nije u pitanju samo eventualna količina gasa u instalaciji od priključka do MV-a već i gas iz boce s'obzirom da raste potrošnja, ako se uopšte zadržava malo gasa posle punjenja između priključka i MV-a. Po meni pre će biti da je MV, samo razmišljam logički.

Unapred se izvinjavam profesionalcima ako sam lupao gluposti!!! Ipak sam ostao živ!
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Flavio
      CBC Senator XXL
      • 13.06.2006
      • 1926
      • 012 Centar
      • KaraWagon 1.4T.Spark

I ja sam laik al' arcim gas vec 15-16 meseci.To se kod mene ne desava.Ili ja nisam primetio,mada strogo vodim racun o utrosku.Inace je Z-128 i LandiRenzo ceo komplet.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

MV je ispravan ali je neispravno ili zaprljano spoljnje punjenje. MV ne zatvara ako jako polako curi, zato zatvori kad gurneš kuglicu na SP jer naglo opadne pritisak i on tada zatvori kao da je pokidana cev.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Tako sam i mislio.
          Znaci sto je sigurno, sigurno je.

Nije mi tesko da posle svakog punjenja stisnem kuglicu kao i dosad.

Pozdrav.

P.S. Cak sam i savio jedan losiji srafciger pod 90 stepeni da mi se ruka bas ne bi zaledila kada gas naglo iscuri iz cevi.
          Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Super ti je to sa srafcigerom, ali da ipak probas malo da ocistis to leziste za punjenje ? Posto se nalazi oko tockova, mozda ti se zavuklo kakvog tecnog blata, koje je u medjuvremenu ocvrslo, pa malko zahebava...?

Nemas sta izgubiti, srafciger je svakako "na gotovs"...

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Naprskaj kuglicu WD40 sprejom ili nekim slicnim i resio si problem, ukoliko nije totalno korodirala.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• ABARTH
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2006
                • 364
                • Vršac,Banat,Vojvodin
                • SKALA 65

Re: Cudno ponasanje prokljucka za spoljno punjenje (ili MV?)

Originally posted by savke

Ovo se desava od kada je ugradjen gas (pre jedno 6 meseci) i desilo se jedno 10-ak puta, ali nikada nisam bio siguran dok nisam poceo da isprobavam ovu foru sa srafcigerom.

Pozdrav!
                Zameni spoljno punjenje(valjda imas jos garanciju?) ,a srafciger ostavi za majstore

Comment

Working...
                X