OPEL Astra F 1.4 16V (miltipoint)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• OPEL Astra F 1.4 16V (miltipoint)

... mrda, zvci, trese, lupa, udara!!!
    Kao kad neko spusta drvenu roletnu, npr!!

Ne uvek.

Tek od neki dan mi se to pojavilo.

Radi normalno, vuce normalno, ...

CTEBA
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Da nije neka samo-detonacija u nekom od cilindara...? Zbog "vruce" svjecice, pa i kada prekines struju za paljenje, ona jos par taktova na nekom od cilindara "opali" okrecuci radilicu, a posto nisu sva 4 u pogonu, onda trese kao neuravnotezen, tj. i ne moze biti drugaciji ako pali 1/4...?

Laicki-logicno...

Ako sam nesto previdio, ispravice me vec neko od iskusnijih...

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

meni se to desilo par puta, mada mi ne deluje tako intenzivno kao sto ti opisujes, vise kao da pustim kvacilo a u prvoj je a bez stiskanja pedale gasa.
      a probaj ovako, kad oces da ugasis auto, stisni gas u leru do nekih 3k obrtaja, pusti i ugasi kontakt, valjda tako potrosi taj 'ostatak' plina u sistemu pa nema tih problema.

Comment

• galileo5
        CBC Veteran
        • 31.03.2005
        • 131
        • Leskovac, South Serbi

To se javlja kad motor vuce falsh vazduh ili je plin manje oktanske vrednosti. U poslednjih mesec dana imao sam najmanje 20 slucajeva (Leskovac), resenje je da se dosipa gas na nekoj drugoj pumpi i sve je ok. Najteza stvar je objasniti musteriji u cemu je problem kad vidi motor koji hoce da izadje iz haube

Comment

• Pele
          CBC Senator
          • 01.07.2006
          • 262
          • Požarevac

I mom drugu na astri 1.6, isto, resenje: vise ne sipa na OMV pumpama. Posle prve dopune na drugoj pumpi, stvar se normalizovala.

Comment

Working...
          X