Imam plinski uredjaj AUTO GAS ITALIJA sistem izy jet ili mistral kako ga neko zove i resetovao se komp na plinskom uredjaju pa je potrebna shema programatora za isti kako bi se unacio nov softver za plinski uredjaj.
Svi uredjaji kojima se kola, mobilni telefoni i slicni uredjaji vezuju na racunar su napravljeni na isti fazon, pitanje je samo koji protokol i koliko zica ima taj tvoj uredjaj, najcesce 4. Nije ga problem napraviti, prepraviti postojeci, ako nije neka specificna izmisljotina.
Da li ti imas program za podesavanje, da li je taj program zasticen, da li...?
Kako mislis resetovao se, nije izgubio firmware, nego samo setinge ili...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Svi uredjaji kojima se kola, mobilni telefoni i slicni uredjaji vezuju na racunar su napravljeni na isti fazon, pitanje je samo koji protokol i koliko zica ima taj tvoj uredjaj, najcesce 4. Nije ga problem napraviti, prepraviti postojeci, ako nije neka specificna izmisljotina.
Da li ti imas program za podesavanje, da li je taj program zasticen, da li...?
Kako mislis resetovao se, nije izgubio firmware, nego samo setinge ili...
resetovao se jer je zica sa bobine koja mu je dalala stalam plus korodirala i stalno ga tripovala i jeste da nema dobre setingse za plin a softver imam ali nemam programator da prikljucim P.C za komp od plinskog uredjaja. Pregledali smo komp od plina i on je u redu ali kazem da je problem taj programator. Potrebna mi je zato shema da napravim taj programator jer ga OVDE niko nema ili ako ga ima nezna da koristi softver za stelovanje, plus sto original programator kosta 300e i plus mora da se ceka nezna se koliko.
Hvala ti na ovome ali ja imam softver za podesavanje tj. imam isto ovo ali je problem taj programator za povezivanje na P.C odnosno treba mi shema da bi se napravio konkretno za ovaj sistem ili kako vec. Hvala u svakom slucaju a ako nabasash na shemi ti mi je posalji.
Ako imas bilo koji drugi interfejs mozes ga iskoristiti. Uglavnom ima 3 ili 4 zice, a to su +, -, Rx, Tx.
Nadjes + i -, a Rx i Tx mozes slobodno i da okrenes, neces pokvariti interfejs, ali ce raditi samo u pravoj kombinaciji. Ako nemas nikakav, onda mozes u nekoj radnji koja prodaje delove za elektroniku, pronaci standardni modul Rx,Tx to RS232.
To kosta oko 700 - 800din (pre par meseci), InterHit u Nisu, a posto ti nisi rekao odalke si ...
Ako imas bilo koji drugi interfejs mozes ga iskoristiti. Uglavnom ima 3 ili 4 zice, a to su +, -, Rx, Tx.
Nadjes + i -, a Rx i Tx mozes slobodno i da okrenes, neces pokvariti interfejs, ali ce raditi samo u pravoj kombinaciji. Ako nemas nikakav, onda mozes u nekoj radnji koja prodaje delove za elektroniku, pronaci standardni modul Rx,Tx to RS232.
To kosta oko 700 - 800din (pre par meseci), InterHit u Nisu, a posto ti nisi rekao odalke si ...
Nemam nikakav ali smo probali kod nekog nazovi majstora i kada je prikljucio za dzek od kompa za plin on (programator) je zavarnicio i crkao pa sam resio da ga sam napravim uz pomoc prijatelja a ja sam iz BG-a. hvala u svakom slucaju
Proveri prvo da li imas cetiri zice i da li je jedna +12, a druga masa.
ako je tako onda su preostale dve rx/tx i onda se interfejs pravi za dva minuta. Pa javi...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ja za italiu koristim interface od AC-a polomis pipke i dzeku, i ubodes ga obrnuto od zakackice na dzeku i to radi bez problema,
mada je u zadnje vreme ta italia postala veliki krs, crkava elektronika, resetuje se, procesor joj je veoma spor.
Comment