Imam KIA-u sa injection ubrizgavanjem i znam da takvi automobili ne smeju da se pale direktno na plin vec automat sam prebaci posle recimo 2000 obrtaja, tako je i kod mene. Ali sad imam problem lose mi pali na benzin tako da sam prinudjen da ga palim direktno na plin pa me zanima sta mogu tako da zeznem?
Zasto injection ne sme da se pali na plin?
Collapse
X
-
mozes izazvati detonaciju u usisnoj grani mnogo lako, pa ako nemas adekvatnu zastitu (klapne itd) moze stradati nesto od instalacije..
takodje nije bas zdravo za gumene delove na isparivacu da se smrzavaju od gasa dok je motor hladan, tj nema grejanja isparivaca..http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
-
-
Sme da se pali na gas. Sto da ne?
Ipak, Ale944 je takodje u pravu za kriticne instalacije i automobile.
Zaista ne smeta nista da se pali na benzin po pitanju ustede novca a i za svaki slucaj.
Ja svoj auto palim iskljucivo na gas a probao sam par puta na benzin cisto da vidim da li hoce da pali i na benzin. Sad kad sam utvrdio da hoce miran sam.
Ovo sve treba uzeti veoma uslovno jer je i moja instalacija prilicno specificna jer kod mene nema "dzepova" gde bi gas mogao kao tezi od vazduha da se zadrzava (u kucistu filtra recimo) i pravi detonacije u usisnoj grani i delovima direktno vezanim za nju.
Comment
-
-
Mislis da pukne membrana u reduktoru? Jos ove novije teflonske membrane.....
Pa do jedno -20°C tesko, a i posle isto tako. Niko ne jurne sa mesta ko sivonja zimi pa cak ni leti. Osim da je izlazak na autoput na 1 minut i manje od mesta gde je auto bio parkiran preko noci pa krenes naglo sa hladnim motorom. Za razliku od benzina na gas ide odmah bez seckanja i hladan motor a ako se vozi do 2500 obrtaja recimo nista se ne desava sa isparivacem. Nije kriticno nikako.
Ne kazem da tako treba niti preporucujem ali tako moze komotno da se radi. Kod nas ovde nama tolike zime a i da ima i dalje bi vozio samo na gas od starta a pre svega zbog cuvanja ulja. Da nije toga nema razloga da se motor pokrece na gas. Bar ne na mom autu a negde se izricito to trazi jer su sistemi posebno podlozni detonacijama. To je vec druga stvar.
Comment
-
-
Originally posted by dranixOsim da je izlazak na autoput na 1 minut i manje od mesta gde je auto bio parkiran preko noci pa krenes naglo sa hladnim motorom.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Ja sam zimus palio na gas i na -15, a palim ga i sada leti, kako mi kad dodje, prvenstveno sto imam izrazen blow by na hladnom motoru, pa kao sto dranix kaze, cuvam ulje.
Detonacije za dosadasnjih 30.000 km na gasu, komada 0,iako sam mnogo puta pokusavao da ih izazovem
.:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Sri,
To je taman dovoljno za gas. Tih tvojih +40°C je razlika od 50 i vise stepeni zimi sto je znacajno za gas mada nije ni blizu radna temperatura za motor sto opet ne znaci nista lose ako je ulje dovoljno tecljivo. Ja znam da ti koristis retka ulja pa i ne pisem tebi licno nego za one koji citaju forum.
Nikola,
Tvoj je auto jednostavno takav a i ugradjen je gas adekvatno. Druga je stvar sto pojedini automobili imaju neke "prirodne" sklonosti ka detonacijama pa jos losija ugradnja i eto njih i kad neces. Problem ustvari i jesu bas takvi automobili. Nekad to zna i da kosta pa sa pravom majstori insistiraju da se pali na benzin. Zna se ko je uvek kriv za sve sto se desi. Ko kome posle da objasnjava zasto je detoniralo? Zato postoje ovakva mesta da korisnici gasa kao goriva dobiju nepristrasne informacije i da svesno rade ono sto rade pa ako se i nesto lose desi neka se desi samo njima i na njihov racun. Ja sam licno nekako mirniji kad znam mada kazu da ko ne zna (malo zna) duze zivi tj. manje se sekira.
Comment
-
-
A kako vi sa injectionom uopće možete upaliti direktno na plin????
Ja imam samo dva položaja lijevi za samo benzin i desni za plin na kojem se isto auto upali na benzin i oko 3000 okr prebaci na plin i par puta sam ostao bez benzina uslijed kapanja na pumpi i auto nema šanse da upali osim ako ga ne polijem benzinom i bacim šibicu?!?!?
Comment
-
-
A kako vi sa injectionom uopće možete upaliti direktno na plin????, za ostale neznam...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Originally posted by NikolaNemas prekidac koji ide na injection, vec onaj sto ide na karburatore.
A i Dora mi rece u jednom postu da nikako ne palim na plin (u pitanju je Bmw 318, M40 motor), a ja izmedju redova procitao da je verovatno nepovoljan oblik usisne grane ili tako stogod......ali ako neko zna, moze da mi pojasni razlog zasto to da ne radim, kod konkretnog modela
Comment
-
-
Originally posted by NikolaNemas prekidac koji ide na injection, vec onaj sto ide na karburatore.
evo primera jednog automatskog prekidaca LANDIRENZO 096meco koji sada ide uz kit ,bez opcije direktnog paljenja na gas
Comment
-
Comment