Dodavanje LPG na Diesel motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Dodavanje LPG na Diesel motor

na navedenoj stranici se govori i slikovito prikazuje DODAVANJE LPG na diesel motor.

obratite paznju na kraju teksta-webStranice se nalazise odlicna tabela koja uporedno prikazuje 'main stream' i alternativna goriva po raznim parametrima i aspektima.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

Oce li se javiti neko ko zna da ukaze na prednosti i kontradikcije !?

Ono sto visi po netu je uglavnom kontradiktorno i u svrsi prodaje. . .

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Bilo bi mnogo lepo kad bi to bilo tako lako i jevtino kao sto pise na hrvatskom forumu.
        "Prava" dizel LPG instalacija upravlja i ubrizgavanjem dizela (korekcijom) i naravno doziranjem gasa. Nikako se ne radi o "tuning-u" na nacin da se umesto cistog vazduha dizel motoru salje siromasna mesavina vazduha i gasa. Moze i to ali se u tom slucaju nista ne stedi vec se dobija veca snaga i kvalitetniji sadrzaj izduvnih gasova. Pitam se samo kako mere temperaturu plamena u motoru jer je to jedini pravi nacin da se ne smanji radni vek istog dodavanjem gasa. Nije to bas tako naivno. Za jedan dizel motor je "cylinder glazing" smrt a znamo da se to obavezno desava povisenjem temperature plamena u motoru pri cemu sagoreva ulje sa zidova cilindara a to nastaje cak i sa dizelom samo ako motor radi bez opterecenja duze vremena. Ne zaboravimo da dizel motor NEMA leptir i da je kolicina u****nog vazduha konstantna. Gubitak kompresije je neminovan kao i otvaranje motora i obavezno honovanje cilindara.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ista priča... Turimuventuri i ima da šljaka....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Dizeli i benzinci koriste isti tip ulja. Ima nekih razlika ali je u principu ista stvar. Zar ne?
            Ako je tako, nema razloga da ulje izgori sa cilindara dizel motora jer u benzinskom trpi mnogo vece temperature.
            A temperatura se moze meriti u izduvnoj grani. Prost termoelemet ce dati dobru predstavu o tome. Znam da to nije temperatura u samom cilindru, ali dovoljno da pokaze stanje stvari.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Svojevremeno smo Brick i ja razradjivali ovakav sistem za njegovog Volvoa čini mi se, i da ga nije prodao verovatno bi to bio prvi dizel iz moje radionice na gas
              Pošto smo mi picajzle za tehniku to je trebalo biti malo ozbiljnije rešeno nego sa ovom lampicom i davačem pritiska za ulje.
              Ima tu malo problematike oko regulacije gasa, nije to baš tako jednostavno. Ono jeste ali baš i nije
              Temperatura ipak jeste veća jer plin sam po sebi pravi veću temperaturu zbog načina sagorevanja u odnosu na benzin je veća a za dizel još veća.
              Prema tome treba to precizno napraviti. Ako se stavi klapna (leptir), onda više nije dizel Zato se mora dozirati na drugi način. To opet zahteva malo elektronike, malo releja i nešto žica i uz pomoć "pametnog" prekidača, može se.

Ljudi su izmislili sisteme za dizel tako da mi ovaj štap i kanap sad ne izgleda privlačan. Za neki tuning ok, kao NOS za dizel pa ko voli nek izvoli

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Valent Vudriga
                http://www.iwemalpg.com/Diesel_LPG.htm
                Onaj Mistral, pljunuti Lovato

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Ih, pa gde bi nam bio kraj da je onoliko fabrika koliko brand-ova.

Comment

Working...
                  X