BRC New line prekidach

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • npetar
    CBC Član
    • 21.08.2006
    • 98
    • Beograd

Re: BRC New line prekidach

Originally posted by ABARTH
    OVAKAV JE ORG.PREKIDAC LANDIRENZO
    Taj je ugradjen kod mene i posle 4 meseca crkao. Dobio sam isti za zamenu.
    Poz!

@lolica
    Daj neke slike. Ako imas raz. ruku, da nije problem mozda vakuum crevo?
    Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• Danko
      CBC Član
      • 06.10.2006
      • 16
      • Lajkovac - Lazarevac

Ovde smo se malo pobrkali.... pa ne znam ko na cije pitanje odgovara... ali evo ovako:

A.
      slikao sam prekidac (BRC New line), ali nikako ne mogu da postavim tu sliku ovde... evo pokusacu opet, na kraju posta.

B.
      Potreba za paljenjem na plin moze nastati prosto iz razloga ako ostanem bez benzina a imam plina.

Normalan rezim prekidaca je ovakav: kada se da kontakt, par sekundi naizmenicno trepcu zelena i crvena LED i to znaci da auto pali na benzin. Kad se upali - zelena LED blinka i kad se doda gas i predje 2000 rpm on prebaci na plin (zelena svetli).

Ako hocu da prebacim na benzin, pipnem taster, upali se crvena LED, ugasi se zelena i auto radi na benzin. Kad ponovo pipnem taster, ponovo prebaci na sistem "radicu na plin ako je broj obrtaja veci od 200rpm)

To je, dakle, normalan nacin rada.

Nasao sam i drugi (nazovimo ga manuelni nacin) nacin da prekidac prebacim u polozaj za paljenje na plin ali da bih ga tako "setovao" predhodno mora da radi motor!!!!

Dakle ako motor radi i to preko 2000 RPM, pritisnem i zadrzim taster nekoliko sekundi, on predje na manuelni nacin gde svaki pritisak na taster momentalno prebacuje - na plin ili na benzin i to sada bez obzira na broj obrtaja. To stanje ostaje zapamceno i kad sledeci put palim mogu odabrati plin ili benzin (crvena ili zelena LED). Vracanje u normalan rezim je opet dugi pritisak na taster.

Prema svemu iznetom, ako je sistem u normalnom radu i recimo vozim na benzin i nestane mi benzina, auto se ugasi, nemam nacina da predjem u manuelni rezim da bi palio na plin. Jer uslov za prelazak na manuelni rezim je da motor radi preko 2000rpm.

C.
      Uslov od 2000 rpm je dobra stvar. Taj automatski nacin je OK ali je problem u sledecem: Kad je motor hladan, palim, na benzin jer je na automatskom rezimu ali posto radi automatski sauh on na trenutak ode na 2500 rpm pa se spusti na oko 1700 rpm i onda automatika, prakticno prebaci na plin. Zbog toga bih voleo da mogu isprogramirati prekidac da se automatsko prebacivanje vrsi na 2500-3000 rpm.
      Signal za broj obrtaja je uzet, koliko sam video sa senzora bregaste osovine sa iste zice odakle se uzima signal za "bobinu".

prema tome ako neko zna gde mogu skinuti uputstvo za programiranje tog "prekidaca", nek javi ... ili nek objasni...

Jos nesto... sa zadnje strane prekidaca ima jedan crni taster - kao za reset ili sta li vec....
      rec demokratija je nastala od grcke imenice "demos" sto znaci naror i srpskog glagola "kratiti"....

Comment

• Goranp
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2006
        • 436
        • Banja Luka

Pa ako si ugradio plin ne vidim funkciju da voziš na benzin,osim ponekada....

Dao sam ti link za BRC Srbija pa ih zovni i pitaj kada tvoj majstor već ne zna - i da, promjeni majstora

a sliku možeš ubaciti tako što ćeš je UPLODOVATI na neki od servisa
        Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

ili na ABartov www.fotorola.com

pa ovde kopriraš link
        Banjaluka Blog
        http://gradbanjaluka.blogspot.com
        Tattoo Picture
        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Danko
          B.
          Potreba za paljenjem na plin moze nastati prosto iz razloga ako ostanem bez benzina a imam plina.
          Paljenjem na plin zbog ovog razloga se lako može desiti da prestaje potreba da ideš na benzinsku stanicu jer može lako da ti crkne pumpa za benzin....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Danko
            CBC Član
            • 06.10.2006
            • 16
            • Lajkovac - Lazarevac

Ma znam to, potpuno si u pravu, ali taj auto vozi i zena, pa se moze desiti da, jeli, ostane bez plina, pa prebaci na benzin.... a posto blizu nema tocionica plina, ona vozi, vozi, vozi... i benzin dodje do blizu dna. Posle toga natankuje plin ( ali ne i benzin) i ona mala kolicina benzina se polako trosi pri svakom sledecem paljenju dok obilazi prodavnice....

Na kraju, ne moze da upali, a plina-pun rezervoar, motor vruc..... pozove me na mobilni i pita kako da upalim na plin i ja kazem - nikako!!!

Ili situacija kad rikne benzinska pumpa ili se zacepi brizgaljka ili mi na pumpi uvale benzin sa vodom....

No, dobro, to su sve neke nedajboze situacije, ali me kopka onih 2000rpm, kako da ih dignem za 50%?

BTW, hvala svima na trudu oko odgovora!
            rec demokratija je nastala od grcke imenice "demos" sto znaci naror i srpskog glagola "kratiti"....

Comment

• Danko
              CBC Član
              • 06.10.2006
              • 16
              • Lajkovac - Lazarevac

slika "New line " prekidaca

Comment

• Danko
                CBC Član
                • 06.10.2006
                • 16
                • Lajkovac - Lazarevac

Bolja slika:

Comment

• Goranp
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2006
                  • 436
                  • Banja Luka

Ebiga, slika je loša pa se ništa ne vidi

A ne preostaje ti ništa nego da "obučiš" ženu kako šta

Kao što sam rekao kod mene je u pitanju jedan mali potenciometar pa pogledaj da slučajno nema kod tebe. (malena rupica za još manji šarafciger)
                  Banjaluka Blog
                  http://gradbanjaluka.blogspot.com
                  Tattoo Picture
                  http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• djurdjija
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2006
                    • 365
                    • Prokuplje

Taj prekidac ti je Bugarski BRC i dobar je prekidac.Znaci tu imas dve mogucnosti.Ili da radi na benzin ili da palis na benzin pa da posle on sam na odredjen broj obrtaja prebaci na plin.Mogucnost da palis na plin ne postoji.

Comment

Working...
                    X