Negde sam video da imaju da se kupe one torbe za rezervni tocak, pa ako ima neko ideju gde to moze da se nadje ili neko drugo kostruktivno resenje gde mogu da stavim rezervni tocak 14"?
Rezervni Tocak
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ako je auto kao na slici a treba ti gepek kupi samo sprej bocu za krpljenje i dobru pumpu eventualno. Vozi uvek sa gumama u dobrom stanju. Navlaku za rezervni tocak moze neko da ti sasije od materijala koji nadjes. To je za krojace decija igra. Eventualno koristi "mali" rezervni tocak sto je malo lakse da se negde smesti. Auto ti je lagan a takvi tockovi se koriste i za daleko veca i teza vozila. Mana torusnih tankova je da su mali i jedino prihvatljivo resenje torusnog tanka (dovoljno veliki)) po meni je onaj sa vertikalnom montazom (kojih nema u Srbiji da se nadju) a koji se inace koriste za dzipove (eventualno za break modele) a ne za obicne automobile. Definitivno gas nije za male automobile koji zele da imaju i gepek a koji ne zele da stalno vise u redovima na pumpama i da neprekidno razmisljaju gde ima gasa a gde ne. Staviti malu bocu u gepek jednog malog auta da bi se imalo prostora za nesto drugo osim boce je sranje u boji. Niti cete imati dovoljno veliku bocu niti ce ostati upotrebljivog prostora. Razlika u potrosnji izmedju velikog (srednjeg) auta i malog je prilicno mala a u prostoru za smestaj boce OGROMNA. Jos uvek ne verujete? U tom slucaju radije vozite mali dizel
-
-
Nazalost auto sa avatara je promenjen, u pitanju je Opel Vectra A koji ima dovoljan gepek i za vecu toroidnu i za cilindricnu. Jedino pitanje je da li ce mi trebati prostor za muziku (subwoofer npr) koja bi cilindricna boca inace oduzela. Gde moze da se kupi nov "invalid"?
Comment
-
-
kutija od toro boce moze da ti posluzi da ubacis sve sto treba i tocak i trokut i sve te ostale zezarije
posto je boca istog precnika kao tocak (mozda i veca) to je jedno od resenja
a s duzim gepekom kao na vectri, ja bih stavio tako i preko toga itison na lepenki savijenoj i sve lepo pedantno upakovao
tj. to je jedno od resenja ako ne razmislis dobro i odluchis uz dranixove savete
Comment
-
-
Lepo je resenje kutija od boce, ja se toga nikad ne bih setio
Da se spakuje ispod mislim da nije moguce, jedino kad bih pravio neki novi itison. Mislim da ce ipak ici cilindricna boca, a u slucaju muzike, kutija ce se praviti od fibera i ici ce sa strane (ko ne plati na mostu...).
Comment
-
-
Originally posted by dranixAko je auto kao na slici a treba ti gepek kupi samo sprej bocu za krpljenje i dobru pumpu eventualno. Vozi uvek sa gumama u dobrom stanju. Navlaku za rezervni tocak moze neko da ti sasije od materMy crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Originally posted by Ji 4Tzekutija od toro boce moze da ti posluzi da ubacis sve sto treba i tocak i trokut i sve te ostale zezarije posto je boca istog precnika kao tocak (mozda i veca) to je jedno od resenjamaterijala.
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by shadowOriginally posted by dranixAko je auto kao na slici a treba ti gepek kupi samo sprej bocu za krpljenje i dobru pumpu eventualno. Vozi uvek sa gumama u dobrom stanju. Navlaku za rezervni tocak moze neko da ti sasije od mater
Comment
-
-
Izvinite sto sam se zaboravio a i davno je to bilo na brdovitom Balkanu.
Ovde je obavezno imati aparat za gasenje, trokut i prvu pomoc. I, naravno, uredne dokumente. Nista kao rezervne sijalice, sajla za vucu ili rezervni tocak. Znam samo da nikada nisam video da neko nekoga vuce sajlom, recimo. To ovde ne postoji. Automobili se iskljucivo nose. E, sad ne znam sta rade oni koji nemaju rezervne sijalice a crknu im usput. Ja nosim i desavalo se da sam menjao usput na licu mesta. Na autoputu nije frka jer svaka pumpa ima svasta od tih stvari treba samo stici do nje par desetina km. Posebno nije opasno kod nas jer su svi autoputevi osvetljeni celom duzinom. Nije mi poznata upotreba dugackih svetala nikako dok je u drugim zemljama Unije jos kako potrebno.
BTW. moja boca (cilindricna 60l brutto) je montirana spolja ispod auta pa imam citav gepek na raspolaganju a serijski je "mali" rezervni tocak. Nosim sa sobom i cepove za krpljenje kao i dosta drugog alata.
Comment
-
-
Originally posted by 206Sta cemo onda sa BMW-ima serija 3 i 5 koji vise nemaju rezervne tockove, nego runflat pneumatike i sprej za popravku? Zakon koga je pregazilo vreme, vazi ali se ne primenjuje.
Potpuno se slazem da je zakon pregazilo vreme, al objasnjavati to njima kad krenu da te drkaju, to je malo nezahvalan posao...mada nesto mi kaze da te sa skupljim vozilima i ne zaustavljaju...pogotovo ako su crna...My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Potpuno se slazem. Sa pandurima se ne vredi raspravljati posebno sto su obicno priglupi ali zato ODLICNO znaju svoja prava i svoj posao. Treba biti ili ispravan ili odmah platiti. Da vam ispricam sta se desilo pre 10 dana. Jedan moj poznanik je krenuo sa parkinga mada je dolazio policijski kombi od pozadi (jednosmerna ulica) koga je on video ustvari. I sad posto je krenuo vec stao je da oni prodju. E oni mu lepo napisu prijavu i to je kostalo 100 eura. Naravno, imas pravo da se zalis i ovaj napise zalbu. Posle tri dana dobije da plati 130 eura. Policija je ovde u 99% slucajeva VEOMA korektna i na usluzi svima. Ne kazem da se ne svadjaju s njima ali sam siguran da prodju losije. Mene nikada i nigde za ove ovolike godine niko nije driblao ali sam uvek i sam bio "ispravan".
Sto se rezervnog tocka tice ja sam svoj nosio iza levog sedista jer je dete bilo malo. Tocak je bio "pun format". Ne uvek, ali ako krenemo negde dalje. Inace mesta za bilo sta osim za malo alata u gepeku nije bilo vise ali je zato auto imao radijus najmanje 450km sa punom bocom sto je otprilike neki "moj" minimum zasnovan na cistom iskustvu jer znam za koliko sam sada "kratak". Da nema onog plovka na multiventilu .....
Comment
-
Comment