Landirenzo switch-prekidac i problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Zavojnica ima ulogu da "zna" da li motor radi ili ne. Na minus bobine se ne pravi zavojnica nego se stavi stopica, dakle direktno.
    Kod tebe na karburatoru ovo ima funkciju da ako ne upališ auto a pod kontaktom je zatvara gasni ventil pošto je isparivač univerzalan za injectione i karburatore.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• npetar
      CBC Član
      • 21.08.2006
      • 98
      • Beograd

OK Dora, montiracu tako. Jos mi jedino ostaje nedoumica zasto ponekad prekidac ne daje znake zivota (jedino radi funkcija ka elektroventilu za benzin) a potom odjednom sam od sebe proradi... Evo proslo je dosta vremena otkada sam promenio prekidac a prekidac samo jednom otkazao poslusnost. Ako me razumete, nemoguce da cas radi cas ne radi.
      Poz!
      Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Znaci da ti prekidac radi ako ima bilo kakvu funkciju. Kad prebacis u polozaj na gas aktiviras elektro ventil na boci (ako ga imas), elektro ventil u motornom prostoru i onaj za benzin (svi su vezani zajedno). Proveri sve te spojeve ili da slucajno ne zaglavljuje neki elektroventil. Ako je to, motor nece raditi sigurno. Ivan negde napisa da se ventili ciste kad se zaglavljuju ali to treba sve skinuti, pa rasklopiti, pa po redu. Sve u svemu znaci da se to u praksi DESAVA. Mora da se cuje da skljoca ako dolazi struja na njega. Naravno da to nije uvek zgodno da se cuje u zavisnosti gde se nalazi boca ali sa dve osobe se moze. Problem je da se to tebi ne desava uvek. U tom slucaju ne preostaje ti nista drugo nego da vozis na benzin dok se ne smiluje da se otvori od vibracija sa puta mada nije ozbiljno i trajno resenje. Proceni starost i kvalitet ugradjenih elemenata pa pretpostavi sta bi moglo da bude. Igra tu ulogu mozda i cistoca gasa bar kad se radi o onom ventilu na boci. Pozuri, zima ce. Vec malo kasnis.

Comment

• npetar
          CBC Član
          • 21.08.2006
          • 98
          • Beograd

Evo novosti...
          Posle odlepljivanja izolir trake na parkingu jutros na poslu, izolirao sam novom trakom. Po isteku radnog vremena, prekidac otkazao poslusnost, simptomi isti (hoce samo na benzin). Iskreno, popizdeo sam. Posle par stajanja i gasenja motora, opet je proradio. Mislim, ne kontam vise o cemu se radi. Koliko sutra cu prebaciti na - bobine premda sumnjam vise u svako resenje. NEMOGUCE DA CAS RADI, CAS ZEZA.
          To sto kazes dranix da su mozda elektroventili zaprljani, po meni nema veze sa strujom. Najverovatnije je upravo do tog impulsa, tj. prekidac ne dobija dobar impuls (bar ja amaterski dolazim do tog zakljucka). Videcu da iskukam par sati sa posla i zamolim u Yuwax za taj prekidac o kome je abarth pricao.
          Vama svima hvala!
          Poz!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja nemam iskustva ali su pričali da ima problema sa prekidačima. Možda je to taj. U svakom slučaju ta žica oko bobine treba biti namotana gustim namotajima i to bar 15 komada jedan do drugog. bar je tako na drugim sličnim prekidačima.

https.autogas.rs

Comment

• npetar
              CBC Član
              • 21.08.2006
              • 98
              • Beograd

Zna li neko sta daje struju prekidacu da diode u njemu svetle? Evo bas zanimljivo pitanje, da li impuls ima ikakve veze sa svetlenjem dioda u prekidacu? Ako npr. dam kontakt i diode svetle, da li ukoliko pomerim zavojnicu sa visokonaponskog kabla ce prestati da svetle? Kod mene, kada prekidac otkaze poslusnost, diode ne svetle ni u neutralnom ni u polozaju prekidaca za TNG.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Već je objašnjeno šta radi impuls, samo prati da li motor radi ili ne. Prekidač dobija struju sa kontakt plusa i diode moraju uvek da svetle čak i kad skineš namotanu žicu sa bobine.

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2006
                  • 364
                  • Vršac,Banat,Vojvodin
                  • SKALA 65

Originally posted by npetar
                  Kod mene, kada prekidac otkaze poslusnost, diode ne svetle ni u neutralnom ni u polozaju prekidaca za TNG.
                  Crkao je opet!!!
                  npetar !
                  Ja ti lepo napisao sta da radis.trazi da ti u Yuwaksu ugrade prekidac drugog proizvodjaca(TAMONA K-5 za karburator verziju) i resio si problem,cak sam ti i sliku postavio.(gore)tacno je da treba uzeti impuls sa - pola na bobini ali nije greska i ako se namota oko visokonaponskog kabla od 10 do 15 zavoja one braon zice jedno do drugog.Ja licno ugradjujem Landirenzo ali ne originalne prekidace (dok ne rese problem).Oni litvanijski rade odlicno malog su gabarita i estetski su lepi.Imao sam do sada par slucaja crkavanja istih,ali zbog neispravnog reglera koji je jace punio.

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • https://t.me/pump_upp
                    • bemve

Ja imam Landirenzo prekidac na injection sistemu, i namontirano je bilo na taj nacin da je zica bila namotana oko kabla bobine 8 puta - epilog, brljavio je samo tako, nisam mogao da mu namestim da prebacuje na 2500 na gas, da ne objasnjavam previse, ponasao se vrlo cudno, ali kad je Abart okacio uputsvo za koriscenje u jednoj temi, zakacio sam tu zicu na minus bobine i od tada radi kako treba ( a u uputstvu pisalo da se obmota 5 puta oko kabla bobine ili direktno na minus bobine)
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• ABARTH
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2006
                      • 364
                      • Vršac,Banat,Vojvodin
                      • SKALA 65

Stamparska greska u uputstvu
                      10 do 15 puta

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Nije stamparska greska. Zato ti kasnije i crkne prekidac, ukoliko je visokonaponski kabl los. Mada problem je kako bar kazu iz fabrike postojao i resen je.
                        No, vreme ce pokazati da li je tako.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

Tacno, nije stamparska greska, jer sam prvo namotao 5 puta i radilo je kako treba, a onda sam ga prebacio na minus bobine, zbog estetike
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• ABARTH
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2006
                            • 364
                            • Vršac,Banat,Vojvodin
                            • SKALA 65

Originally posted by IvanT
                            Nije stamparska greska. Zato ti kasnije i crkne prekidac, ukoliko je visokonaponski kabl los. Mada problem je kako bar kazu iz fabrike postojao i resen je.
                            No, vreme ce pokazati da li je tako.
                            ja skoro nikada nisam braon zicu za impuls uzimao na taj nacin,uvek sam isao na bobinu,pa su mi dolazile musterije sa reklamacijama,da je prekidac mrtav skroz ili je proradio sam od sebe ili skines dzek sa prekidaca na kratko pa proradi opet .Uglavnom uvek se zavrsavalo sa zamenom prekidaca 094M eco za sada jos uvek ne ugradjujem sa 096M eco (automatskim )nisam do sada imao toliko problema.
                            u septembru kada sam bio u Italiju u LANDIRENZO, bas su se svojski zalozili za reesenje tog problema prikupljajuci podatke od nas dvadesetak koliko nas je bilo.Jer oni to u praksi nemogu da rese jer skoro da nemaju vozila sa karburatorom

Za dranixa! u vezi prekidaca 094m eco(vremenski za karburator) pazi situacija .dam kontakt par sekundi dok svetli zelena dioda pusta gas prema karburatoru ,pa stane i ceka da kresnes auto.Ako u medjuvremenu upalim svetla on skljocne, na drugom vozilu ako stisnem pedalu kosnice i upale se stop svetla on skljocne??? kakva se tu indukcija pravi???? ili sta vec?

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Registruje pad napona, daklem kilav je

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
                                CBC Senator XXL
                                • 19.07.2006
                                • 364
                                • Vršac,Banat,Vojvodin
                                • SKALA 65

Originally posted by Dora
                                Registruje pad napona, daklem kilav je
                                Izgleda kolega da taj registruje i malko veci napon,pa se pokondiri ondak

Comment

Working...
                                X