Odrzavanje plina i jos po nesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Odrzavanje plina i jos po nesto

Posto prvi put posedujem auto sa plinom, o njemu znam koliko i o migraciji dugodlakih pingvina.
    Znaci, ugradjen je Landi uredjaj u renault 19 1.8 16v. Auto ima i cip i sportski filter, mozda ima uticaja na plin.
    1. Kako se odrzava plin? Da li se filter menja u servisu ili mogu ja? Koliko cesto se menja? Ima li jos nesto sto se menja?
    2. Nece da mi pokazuje kolicinu gasa u boci na onom prekidacu u kabini, a mislim da bi trebalo. Ima zelenu, zutu i 5-6 crvenih diodica. Pri startovanju motora, upale se sve crvene diodice, i gasi se jedna po jedna i ostane da sija poslednja, bez obzira da li je puna ili prazna boca. U cemu je fora?
    3. Kad je motor hladan, upalim i sve radi normalno, ali desi se da se motor ugasi pri saltovanju iz prve u drugu. Kad se zagreje nece. Takodje desilo mi se par puta da auto "stucne", jednom u drugoj sam naglo poceo da ubrzavam i drugi put sam isao prvom desetak secundi na oko 3-4000 obrtaja i on stucnu kao da je na sekundu ostao bez gasa. Da li je to zbog filtera za gas?
    4. Trenutno su mi svecice sa jednim krakom, u renault servisu su mi rekli da u ovaj auto fabricki idu svecice sa tri kraka bez obzira da li ima ugradjen plin ili ne, ali cini mi se da sam ovde negde procitao da za plin treba sa jednim krakom. Sta da radim?
    5. Pri voznji na plin kada pustim gas a auto je u brzini cuje se pucanje iz auspuha (ne nesto posebno jako). Na benzinu toga nema. Da li je to normalno?
    6. Kako da znam da li je optimalna smesa?
    7. Gde da nabavim onaj poklopcic gde se sipa plin posto mi neki mudrijas sto je sipao nije zavio tako da ko zna gde je?
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Ajde da pokusam na neka pitanja da ti odgovorim...
    1. Najbolje da ti filter zameni neko u servisu posto vidim da nisi se dosad sretao sa time..
    4. Stavi fabricke svecice, to ce ti preporuciti IvanT, a Dora je ce ti uvek reci da stavis sa jednim krakom...
    5. To je normalno za venturi sistem... To pucanje ti se cuje iz katalizatora...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Zloca
      CBC Senator XXL
      • 21.12.2005
      • 510
      • Novi Sad
      • Astra bertone turbo

Tnx, Srdjane! Koliko cesto se menja filter? Koja mu je cena?
      Zna li jos neko da odgovori na moja preostala pitanja?
      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Goranp
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2006
        • 436
        • Banja Luka

Filter se mijenja u evropi na 30 000 a kod nas na 10 000
        Cijena zamjene oko 10-ak evrica

Što se tiče pokazivanja količine plina i meni to ne radi od kako je majstor čačkao oko instalacije/multiventila pa mi od tada ne radi....
        Pogledaj da li tamo polazuje - ako ga imaš

Što se tiče svjećica tu su oprečna mišljenja, ali u svakom slučaju pogledaj u knjigu (ili na netu) koje su odgovarajuće za taj auto i stavi te - nećeš pogriješti

Ti vjerovatno nećeš znati da je optimalna smješa sem ako slabo vuče - presiromašna ili ako troši previše što bi onda bilo da je prebogata
        Odeš u servis i oni ti to našteluju za 5 minuta
        Isto tako svaki servis za ugradnju treba da ima te čepove, naravno gledaj da rade sa Landi-jem ako ti je čitava instalacija Landi

Ovo su savjeti prosječnog korisnika
        Banjaluka Blog
        http://gradbanjaluka.blogspot.com
        Tattoo Picture
        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

Working...
        X