nece u visoke okretaje, zasto?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • virko
    CBC Član
    • 02.08.2006
    • 38
    • Hrvatska

nece u visoke okretaje, zasto?

Ponovo problem,

primjecujem da auto nece u okretaje, dodje do 5000rpm i samo zastane, ovo se narocito primjeti u 1. i 2. brzini. Auto je BMW E30 320i, sistem Lovato, klasicni. Promijenio sam nove svjecice, filter zraka i nastelao ventile, ciscen je filter plina. Na benzin nema problema, LETI
    Sta da napravim?
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa.. LETI na benzin a na plin stednja , nije li to razlog plinske instalacije na tom autu
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Kada je sve u redu, auto na gasu treba da ima neznatno losije performanse. Ako je razlika velika, onda nesto nestima.

Probaj da vratis stari filter za vazduh ili da prestelujes smesu sa novim filterom.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ivane, nechitash, munja je to.. BMW
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Čiča
          CBC Senator XXL
          • 14.12.2005
          • 1621
          • Beograd, Vidikovac

Ja vec jesam dogovorio posetu Ivanu, ali sam hteo da se poistovtim sa covekom problemom i ako imam seq uredjaj.

@ virko, da li si mozda primetio da se auto tako ponasa po bilo kakavom vremenu, jer se ja tripujem da je meni taj problem izrazeniji kada tempretatura padne oko 0. Mozda ce ovak moj post da bude razlog za "negodovanje" ali zato sam i rekao da imam utisak???
          Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
          "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Bane
            CBC Senator XXL
            • 30.05.2006
            • 344
            • Konjarnik Bg

meni se to desava samo kad je plin pri kraju ~10kg ali kad je puna boca ode u crveno.
            pozdrav

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Dobro to se valjda zna kada je boca prazna da se tako ponasa, ali ja sebi ne dozovljavam praznu bocu, osim pivske , ta ko da nema dna uvek je prazna

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Bane
                CBC Senator XXL
                • 30.05.2006
                • 344
                • Konjarnik Bg

nije opisao dali se to desava bez obzira na kolicinu u boci a na benzinu se ne desava pa sam izneo svoje iskustvo. iskljucivo kao konzument TNG.
                a za pivsku flasu se slazem izgleda da ih prave sa malom rupicom na dnu.

pozdrav

Comment

• Čiča
                  CBC Senator XXL
                  • 14.12.2005
                  • 1621
                  • Beograd, Vidikovac

U pravu si i izvinjavam se, znaci desava se problem povremeno, uglavnom ali uglavnom kada se auto forsira preko 4-5000 RPM, na blagoj uzbrdici, retko na ravnom i pokazuje simptome kao da nema dovoljno goriva. Kada se prebaci na benzin, auto leti. Od kada su tempretature skocile nisam uspeo zadnjih 10-tak dana da uocim ni jednom istu situaciju.

Kao sto rekoh auto skoro vozim kod Ivana, a koliko prekuce sam opet jos jednom sve proverio na benzinu. Javicu rezultate, osim ako ne bude bila potrebna strcna terminologija experta IvanaT

off: a da pisemo peticiju ili da vidimo sta se to desava sa pivskim flasama???

Comment

• Bane
                    CBC Senator XXL
                    • 30.05.2006
                    • 344
                    • Konjarnik Bg

mislim da od peticije nema korisi znaci...

pozdrav

Comment

• virko
                      CBC Član
                      • 02.08.2006
                      • 38
                      • Hrvatska

ovako:

problem se ne javlja svakodnevno, nego recimo svako treci dan, isto tako nekad na leru radi savrseno a nekad poskakuje po 300 okretaja gore-dole i cim krenem 1-2-3 i opet stanem sve u najboljem redu, ler miran.
                      Sta se tice stednje....ja plin nisam ugradjivao vec je bio u autu a uopce me nije briga dal vozim na plin ili na benzin, zapravo s jednom punom bocom vozim mjesec dana, nego zelim da su oba sustava (i plinski i benzinski) ispravni, zato sam ovo pitao.
                      Inace nikad ne dozvolim da u boci ostane minimum plina, ako vidim da imam za jos 50km odmah idem natocit, jer benzinska mi bas i nije s ruke.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Meni to liči na nepodešen uredja, to jest da ima manjka ili viška goriva. Obično naleru kad se naglo spusti broj obrtaja ako varira to je višak goriva. Višak isto tako ume da udavi motor na većim obrtajima kao i manjak. Sa običnim sistemom se može probati odvrnuti ili zavrnuti slavinu malo. Za ostale interface pa napred

Ako prilikom montaže nije dotegnut multiventil, dešava se kasnije da se malo otpusti iznutra i da vuče pomalo gasovitu fazu iz boce, ovo se odražava kao manjak goriva pri opterećenju.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• virko
                          CBC Član
                          • 02.08.2006
                          • 38
                          • Hrvatska

znaci opet glavni saraf i odvrci jelda?
                          A kako da znam sigurno da sam pogodio smjesu, barem priblizno?

Comment

• Goranp
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2006
                            • 436
                            • Banja Luka

Citiram Doru
                            Zagrejan motor, držiš na oko 3000 obrtaja i zavrćeš šraf na onoj debeloj cevi, kad počne da padaju obrtaji onda odvrćeš dok ne prestanu ići gore. Tada odvrneš još malo, pola kruga ili četvrt zavisi.
                            Banjaluka Blog
                            http://gradbanjaluka.blogspot.com
                            Tattoo Picture
                            http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• virko
                              CBC Član
                              • 02.08.2006
                              • 38
                              • Hrvatska

okrenuo sam ga dva kruga i nisu nesto padali okretaji, nakon koliko bi trebali poceti padati?

Comment

Working...
                              X