Ugradnja plina na Vankel motor !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Ugradnja plina na Vankel motor !!!

Poznato je da se auto gas uredjaji mogu ugraditi u benzinske i dizel motore ali me zanima da li je moguce ugraditi plinski uredjaj u auto sa Vankel motorom kakav je recimo Mazda RX-8, i naravno dobre i lose strane te ugradnje? =]
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Jel ovo treba teoretski ili iz prakse? Cisto sumnjam da ima mnogo iskustava sa ugradnjom gasa u automobile sa Wankel motorima. Ako takav motor vec radi na karburator onda moze i na gas. Sto ne bi? To bi Rusi trebali bolje da znaju zbog onih Samara koje je ili jos uvek vozi policija. Inace Rusi imaju najvece prakticno iskustvo sa tim sistemom motora. Kod njih se cak i leti sa takvim motorom a ostali svet ih smatra relativno nesigurnim. Moglo bi da se malo progoogla.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Oduvek sam mislio da Mazda ima najvise iskustva sa tim tipom motora.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Nije. Rusi prave (pravili su) na veliko. Od malih za ULM pa preko srednjih za automobile ( VAZ 415 ugradjivani u policijske Lade Samare) do dosta velikih za helikoptere. Ima negde na netu sam citao. Bas ima dosta podataka.
        Mazda je druga prica. Tu vec svi hvale tehniku a svi se plase da kupe auto sa takvim motorom. Salim se, ali nije da nije bilo problema sa dihtovanjem.
        Onako blago receno meni je ovaj obican Otto motor truba sto posto. Ako cemo po nekoj istoriji pronalazaka najbolje mehanicke naprave su uvek bile one koje se okrecu ukrug. To pravolinijsko kretanje mi je uvek bilo fuj ali nije nase da biramo nego sta nam se nudi a da je pouzdano.
        Bilo je ranije malo price o Wankel motorima ili ovde ili na vrelim gumama.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

OK, sad i to znam. Ali oko gasa, ne vidim zasto ne bi moglo, koliko znam uopste nije bitan princip prenosa snage na radilicu i nacin kretanja klipa, vec pogonsko gorivo koje se po defaultu koristi.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Princip je isti kao kod bilo kog drugog motora, jedino treba paziti da se po genaraciji motora izabere adekvatan uredjaj.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Ivvan
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1574
              • Nis
              • SAAB 9000

Bilo je reci o tome OVDE
              Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Ima jedna zanimljiva specificnost Wankela a to je relativo visoka temperatura plamena pa otud i problemi sa visokim HC. Recimo da bi eventualno moglo da se oko toga povede racuna kod podesavanja gasa da ne izgori rotor pre vremena. Ostalo, motor kao motor.

Comment

Working...
                X