.....proveri kada je motor zagrejan dali su vruca creva posle budza mrema kabini to jest pozarnom zidu.
(ako nije neko od njih skidaj budzu i vadi ventil da napravis protok ,osim ako nije zacepljen grejac -sace u sta neverujem).
Obzirom da si sistem praznio sa antifrizom i slicno....odvrni poklopac expanzionog suda ...ukljuci motor da radi malo mu dodaj sauh....i cekaj dok termodavac neukljuci ventilator na hladnjaku..naravno pre svega toga okreni grejanje u kabini ma MAX i cekaj.....kako motor bude postizavao temeperaturu pocece da ti izbacuje tecnost na posudu expanzionog suda ..nediraj nista neka izbacuje tako sve do prvog...drugog ukljucenja ventilatora na hladnjaku......pusti ga posle toga jos jedno 7 min da radi ugasi motor i sacekaj malo ...vidi koliko ti fali tecnosti u expanzionom sudu dolij j edo MAX0imuma zavrni cep i to bi bilo to.......instalacija za rashladnu tecnost ima vazduha tako da ces na taj nacin izbaciti vazduh......
P.S. KAda pocne da izbacje vodu na expanzionom sudu neprekidaj proces to je normalno ostavi ga da radi do ukljucenja 2-3 ventilatora
Pozdrav
P.S.2 to sam sa komsijom radio pre 4 dana imao je isti problem slabog grejanja u Golfu II 1.6 Benz sa plinom....
Abarth jedno pitanjce ...imam MArini plinski uredjaj..karburatorska verzija na isparivacu je samo jedan mesingani sraf za stelovanje reci mi sta se njime konkretno steluje tj. njegovim odvrtanjem (suproptno od kazaljke na satu) i zavrtanjem....pozdrav
Abarth jedno pitanjce ...imam MArini plinski uredjaj..karburatorska verzija na isparivacu je samo jedan mesingani sraf za stelovanje reci mi sta se njime konkretno steluje tj. njegovim odvrtanjem (suproptno od kazaljke na satu) i zavrtanjem....pozdrav
Tu se podesava ler gas ,a moze i malko da utice na samu potrosnju sve zavisi kako je podesen.
Okreces ga da dostignes maksimalni broj obrtaja na njemu kada je auto na leru pa onda zavrces sraf u desnu u smeru kazaljke sata i tako polako skidas obrtaje do zeljenog ler gasa 800-900rpm.
Hvala na odgovoru...evo vec sam malo mrdao taj sraf auto prede na gasu ....na leru je nekih 900obr/min a i na benzinu je ist avrednost lera....ostalo je da vidim kolika je potrosnja gasa sada..auto ide bolje u smislu da "glatkije" vuce......dakle merenje potrosnje u toku...hval aAbarth jos jednom.......
P.S. Evo opet ja nije tema ALI danas sam svracao do firme koja zastupa MARINI ovde kod nas pa ih usput pitah za sekvencijalce i rece mi zena da ocekuju neki novi sistem iz Vicence da im stigne i d ace cena bito oko 550 evrolina usao je u serijsku proizvodnju u fabrici tek nedavno jer je cekao sertifikate neke.....toliko ...reko mozda nekoga bude interesovalo....
Pozdrav Abarth pitao sam danas za sekvencijajni od 550Eur....to je bila cena samog uredjaja ocekuju najnoviji koji ce mozda biti i jeftiniji ....koliko saznah ruke za ugradnju su bile oko 400eur....
Moram da pitam jos nesto vezano je za multiventil na plinskoj boci na autu...u slucaju da dodje do kidanja bakarne cevi koja vodi plin do isparivaca da li u tom slucaju multiventil SKROZ zatvara curenje plina iz boce ili ga smanjuje u toliko da lagano curi ( tj. da neistice po pritiskom boce od primera radi 8 bara) ?
Mulitiventil zatvara skroz i deo za tocenje takodje zatvara skroz.
Znaci, kad skidas cev za tocenje sa boce (multiventila) izadje samo gas iz cevi.
Cini mi se da si bas to hteo da pitas.
Pametno je to napravljeno, ne brini samo ne odvijaj naglo nego pusti da polako iscuri. Isto vazi kad se menja filter tecne faze gasa.
Ukoliko se cev prekine, MV trenutno zatvara bocu trajno do nekog drugog kontra pritiska kad se to?i gas recimo.
Ako pušta jako polako, MV ne zatvara bocu.
Hvala za odgovor evzan z amulti ventil....ono ovakva informacija mi je bil apotrebna ...u principu mislio sam ja da je to tako nekako i smisljeno ali bolje da pitam.... resenje plinske instalacije j eodlicno obzirom da multiventil ima i tu funkciju.....
Pozdrav svima
Comment