Sporo punjenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

Sporo punjenje

Ima li nekog štelovanja na MV-u u vezi brzine punjenja, tipovi na pumpi dobijaju ospice dok mi nato?e 40l. Otprilike ide duplo sporije nego na autima koji se na?u u isto vreme na to?enju. MV je neki model BRC-a.

Da nije to ono zaglavljivanje o kome je davno bilo re?i u duelu Lovato-BRC ili se ta zaglava odnosi na nešto drugo?
    Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu
  • miura
    CBC Senator
    • 18.10.2006
    • 227
    • Lazarevac

Evo i slike MV-a, ako sam provalio ka?enje:
    To nije moj MV ali izgleda potpuno isto.

na forumu

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Sta god da je, nije normalno da punjenje traje satima.
      Ima u multi ventilu vise stvari da se zaglavi.
      Valjda ce se neko javiti sa slicnim iskustvom ili to bas samo ti imas peh sa mozda nekom fabrickom greskom. Sve je moguce.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Više je verovatno da se zaglavilo spoljnje punjenje nego sam ventil, on kad zaglavi nema punjenja uopšte...
        Treba odvrnuti holender sa SP i probati kompresorom kako ide vazduh i sve ?e biti jasno.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• miura
          CBC Senator
          • 18.10.2006
          • 227
          • Lazarevac

Zahvaljujem.

Je l' ovo na slici onaj BOOM-BOOM MV, bez otpusnog sigurnosnog ventila?
          Za desni zavrtanj znam da zatvara protok plina ka motoru a šta je sa levim, ?emu on služi?

Ako bih ga menjao (a bih sigurnosti radi i ako je ispravan) šta savetuješ da pazarim?

na forumu

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ne vidim ovak osa slike da li ima otvor sa strane za ispuštanje gasa u slu?aju pritiska. Vidi se po jakom federu sa druge strane da li ima sigurnosni ventil.
            Ako menjaš, Lovato ili Tomaseto...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• miura
              CBC Senator
              • 18.10.2006
              • 227
              • Lazarevac

Ako je fabri?ki razmak elektroda na sve?icama 1mm, može li 0.8 za plin ili nema poterbe menjati?

Na ispariva?u mi je ve?i izlazni otvor za plin nego što je promer ulazne cevi na mikseru pa je plasti?na slavina na crevu ujedno i reducir. Smeta li šta?

na forumu

Comment

• wrc
                CBC Član
                • 26.02.2007
                • 20
                • Serbia

Stara boljka BRC-a

BRC-ov multiventil ima propust u samoj izradi zbog koga se desavaju stvari koje si naveo, naime zbog lose zavsne obrade ivica zljeba u koje iskace igla koja blokira punjenje kad se rezervoar napuni do vrha, veoma cesto se desi da ista ostane zaglavljena , tj da registruje da je rezervoar pun, i onda punjenje sporo ide. To ces veoma lako provaliti po tome sto je kazaljka koja pokazuje nivo gasa u boci uvek u polozaju pun. Problem se moze resiti tako sto se ventil skine, a plovak se rukom jednostavno odblokira, medjutim postoji sansa da se kvar ponovi nakon nekoliko sipanja, zato je naj bolje postaviti ventil drugog proizvodjaca ili zicu na kojoj se nalazi plovak fiksirati za cev kroz koju istice gas -tako ce problem biti trajno resen , s tim sto ce kazaljka za nivo stajati uvek u jednom mestu.

WRC

Comment

• miura
                  CBC Senator
                  • 18.10.2006
                  • 227
                  • Lazarevac

wrc,
                  ne zaglavljuje na taj na?in, tj. skala ne pokazuje da je buca puna. Baš naprotiv vrlo brzo se prazni.
                  Kad skala padne na nulu ostaje plina oko 6-8 l a kad sipam oko 25 l pokazuje 3/4 boce... (boca je od 60l).
                  Vide?u za priklju?ak po savetu Mr.Dore.
                  Možda je zaglavio vrabac.

na forumu

Comment

Working...
                  X