Pitanje vezano za LPG AutoGas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chorba
    CBC Član
    • 14.08.2006
    • 91
    • Beograd

Pitanje vezano za LPG AutoGas

Pogledajte sta pise pod LIQUID PROPANE GAS, LPG u listi

Ima li istine u tome? Jel neko to uradio do sada?
    Interesuje me jer u poslednje vreme mi se cuje kliktanje iz motora a vozim LPG kao gorivo.
    sva streetrace desavanja od 2006-te.
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Koji auto? Koliko presao motor? Trosi li ulje?
    Koliko ti je pretpaljenje u odnosu na normalno?
    Podeseno stroboskopom ili od oka?
    Javlja li se kliktanje na benzinu?
    Ako ne, ne znas sta je kliktanje.

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Re: Pitanje vezano za LPG AutoGas

Originally posted by 1-na-1.com
      Pogledajte sta pise pod LIQUID PROPANE GAS, LPG u listi

Ima li istine u tome? Jel neko to uradio do sada?
      Ako te dobro shvatam, tvoje pitanje se odnosi na:

The ignition properties of engine powered by LPG may experience greater spark durability and better performance by decreasing the gap by 25% and using a colder (heat range) plug.
      Tema o zazoru i toplotnoj vrednosti svecice i njihovom uticaju na vozhnju sa LPG sistemom je vishe puta nashiroko obradjena i apsolvirana na forumu. U principu, ako te "buni" ovo u citiranom pasosu, tachno je da zazor svecica treba da se smanji u odnosu na vozhnju na benzin imajuci u vidu da je maksimalno dozvoljen (preporuchen) zazor u tom sluchaju (LPG) 0,8 mm. Dakle, mozhe ispod toga, preko - nije preporucheno (ne kazhem da nece da radi, ali nije preporucheno). Ako se menja tip svecice (u odnosu na preporucheni) onda treba uzeti onu sa istom, ili "za broj" nizhom toplotnom vrednoshcu:

Srchuj malo, ima toga u vishe tomova...
      http://www.bmw.tv

Comment

• Chorba
        CBC Član
        • 14.08.2006
        • 91
        • Beograd

Auto mi je mator koliko i ja, Peugeot 505 V6 ali taj motor je zavrsio na otpadu (pukao blok) jer je sada u njemu motor od 2.0 koji je presao 60,000 posle generalke. AutoGas je instaliran pre 4 godine, zvanican atest uradjen i poslednja intervencija na njemu je radjena od strane Ivana sa Karaburme ali to je bilo pre dobrih 4 meseca. U poslednje tri godine sam ga samo jednom prebacio na benzin (kad sam ostao bez plina).

U prici sa jednim "mozgom", shvatio sam sta klikce i malo me uplasio jer moze da mi nastradaju klipovi od toga posle nekog vremena, pa sam se malo informisao na netu pa tek onda vama ovo pitanje postavio.

Ako su mi svecice Champion N9YC a zamena za njih je NGK BP6E koju svecicu treba da uzmem da ima slabiju temperaturnu vrednost. Gledao sam onaj PDF file ali nikako da ukapiram.

Auto mi je carburator verzija. Na netu predlazu neki "gadget" neki elektronski uredjaj koji ce automatski menjati stepen paljenja zavisno od goriva na koje se vozi, moze li se to ugraditi na mom tipu automobila?

Ubih se sa search ali nigde nista o tome ...il ne znam da postavim pravo pitanje.
        sva streetrace desavanja od 2006-te.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne treba ti ništa od toga, tvoj motor nije trka?ki pa da ima povišene efekte (?itati termi?ka optere?enja) u komori sagorevanja.
          ako misliš da je potrebno možeš probati sa sve?icom NGK pod brojem 5 za toplotnu vrednost.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Nece nista da primeti ako stavi 5 ili 6 NGK.
            Kliktanje (ako je uopste) je veoma opasno i moze da probusi klip za par minuta na uzbrdici recimo.
            Razlog je UVEK lose postavljeno pretpaljenje u odnosu na vrstu goriva (oktanski broj) ili da je prezupcio motor.
            Ne muvaj nista nego pogledaj sta kazu za taj motor pa podesi bas kao da je za benzin u prvo vreme pa probaj auto.
            Najbolje da izmeris koliko je sada staticko pretpaljenje pa bi znao koliko ne smes da ides posle od onog za benzin.
            Ako se kliktanje ne javlja na benzinu onda to i nije kliktanje uopste.
            Probaj i to ali oprezno sa dodavanjem gasa. Ne iskusavaj srecu.

Comment

Working...
            X