Check Engine Light II with LPG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivica77
    CBC Član
    • 08.07.2007
    • 70
    • Suzuka
    • Honda Civic 1.5, 16V

Check Engine Light II with LPG

Pozdrav! Imam i ja pitanje u vezi ove lampice.
    Posto sam ugradio plin u auto (civic 1.5, 1990.), kad vozim na benzin, lampica se ne pali, cim prebacim na plin, istog trenutka zasvetli. Covek koji mi je ugradio plin, kaze da tako treba.

Da li neko zna, jel ovo istina, jel se jos nekom pali lampica kad vozi na plin?!?
  • Timothy Leary
    CBC Senator XXL
    • 23.04.2006
    • 439
    • Beograd

naravno da tako ne treba.....
    bolje da si postavio temu na autogas sekcija foruma, ali predpostavljam da je na neki samo njemu poznat nacin iskljucio dizne, verovatno ti fali emulator...

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Naravno da ne treba...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• DexX
        CBC Član
        • 25.03.2007
        • 87
        • Kosjeric

pali se jer su ti iskljucene dizne, sto i treba da budu jer ti komp. registruje gresku. ugradnjom emulatora ces to eliminisati ali se raspitaj koji da ugradis, jer oni koje prodaje EURO GAS ti nece pomoci. Meni je taj ugradjen na Accord-u ali se opet upali posle nekog kraceg vremena. cuo sam da zavisi na bazi cije elektronike su radjeni. Pozdrav!!!

Comment

• ivica77
          CBC Član
          • 08.07.2007
          • 70
          • Suzuka
          • Honda Civic 1.5, 16V

Cekajte, jel opasno da se vozim ovako ili nije. A da li to nesto skodi autu, jel da ocekujem posledice?

Comment

• 1nsane
            CBC Senator XXL
            • 28.05.2007
            • 388
            • Umcari - Grocka

To ne bi trebalo da bude opasno. Probaj ovako: vozi na plin dok se ne upali chkeng. onda prebaci na benzin i nagazi ga na nekih 5000 obrtaja, ako pocne da se gusi i ne prima gas obavezno reklamiraj plinski uredjaj. To se desava na pojedinim modelima, ECU vidi gresku i ogranici ti obrtaje (safe mod). A ukoliko ti se ovo ne desava onda se ne brini, lampica ce svetleti i kad sa plina predjes na benzin, jedino nece kad stanes, ugasis, izvadis kljuc i ponovo upalis na benzin. Ja ne vozim vise na plin, i zalim pare koje sam dao na ugradnju. Bolje da sam 300 evra dao na sredjivanje motora nego ovako.
            Ovo sam procitao negde na ovom forumu:
            plin je za kuvanje, nafta je za grejanje, benzin je za voznju
            VAISTINU
            NO BRAIN
            NO PAIN
            1_N_S_A_N_E

Comment

• dexony
              CBC Veteran
              • 02.06.2007
              • 182
              • Beograd

Naravno da smeta ali vozacu kada mu lampica svetli ispred nosa. Nego ti idi i reklamiraj kompletan uredjaj i neka ti covek lepo ugradi onaj koji ti odgovara . Prijatelj vozi Civic d16 1990 god i njemu sve radi normalno
              CIVIC COUPE

Comment

• ivica77
                CBC Član
                • 08.07.2007
                • 70
                • Suzuka
                • Honda Civic 1.5, 16V

Originally posted by 1nsane
                To ne bi trebalo da bude opasno. Probaj ovako: vozi na plin dok se ne upali chkeng. onda prebaci na benzin i nagazi ga na nekih 5000 obrtaja, ako pocne da se gusi i ne prima gas obavezno reklamiraj plinski uredjaj. To se desava na pojedinim modelima, ECU vidi gresku i ogranici ti obrtaje (safe mod). A ukoliko ti se ovo ne desava onda se ne brini, lampica ce svetleti i kad sa plina predjes na benzin, jedino nece kad stanes, ugasis, izvadis kljuc i ponovo upalis na benzin. Ja ne vozim vise na plin, i zalim pare koje sam dao na ugradnju. Bolje da sam 300 evra dao na sredjivanje motora nego ovako.
                Ovo sam procitao negde na ovom forumu:
                plin je za kuvanje, nafta je za grejanje, benzin je za voznju
                VAISTINU
                Probacu da ga zgazim malo vise, al kad se desi da vozim na benzin u retkim trenutcima, ne primecujem nikakve smetnje, mada, nisam ga bas toliko vrteo, mislim, na 5000 i vise.

Inace, cim prebacim na benzin, lampica se odma' gasi. A vozio sam ovako do Beograda i nazad, pri cemu je maksimalna brzina bila oko 150 km/h i nikakvih problema nisam imao, osim sto kaze Dexoni, bode me u krajicak oka kad zasvetli, a ne svetli slabo

Ja sam inace ozenjen i imam dvoje sitne dece (sin 3 a cerkica godinu dana), troskovi veliki, znaci mi ova voznja na plin, usteda je prilicna

Comment

• 1nsane
                  CBC Senator XXL
                  • 28.05.2007
                  • 388
                  • Umcari - Grocka

Srecnice, lampica ti se gasi kad prebacis na benzin. Samo je problem naci simulator (emulator) koji ce odgovarati tvojoj elektronici. Sa nekim ce ti svetleti lampica, sa nekim nece, bitno da ti auto radi bez problema, a ja sam ovako biiiip jer za moj ECU nema emulatora kod nas. Probaj da reklamiras emulator, za tebe bi trebalo da postoji odgovarajuci (mislim da je proizvodjac PITAGORA).
                  NO BRAIN
                  NO PAIN
                  1_N_S_A_N_E

Comment

• dexony
                    CBC Veteran
                    • 02.06.2007
                    • 182
                    • Beograd

Da da samo promeni emulator i zgazi taj plin do daske.
                    CIVIC COUPE

Comment

• ivica77
                      CBC Član
                      • 08.07.2007
                      • 70
                      • Suzuka
                      • Honda Civic 1.5, 16V

Hvala svima na odgovorima, neke stvari su se malo razjasnile.

Posto sam sad cuo za taj emulator, malo sam ceprkao po forumu (search) i nasao gomilu zanimljivosti. Izmedju ostalog i semu kako napraviti taj emulator koju je okacio IvanT svojevremeno. Ja sam ukapirao da je ovo univerzalni emulator, al evo sad vi kazete da mi treba bas odredjeni. Ja ustvari i neznam da je ovo ugradjeno u moj auto, mislim da nije. Otici cu do majstora koji je radio ugradnju da ga pitam i kazem sta sam ovde saznao, da vidim sta on ima da kaze.

Insane, jesi siguran da bas mora taj Pitagora, gde to moze da se kupi?

Da opet naglasim, ja sam iz Pirota i ovde je problem naci-kupiti bilo sta za Hondu, a pogotovu nesto sto se zove emulator za lambda sondu

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

A zasto se nisi javio da dolazis u BG? Sve bi to sredili za par sati.

Ako treba, poslacemo mi to u PI.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Timothy Leary
                          CBC Senator XXL
                          • 23.04.2006
                          • 439
                          • Beograd

Daj oznaku motora(npr b18c6) da vidimo koji sistem ubrizgavanja da bi se znalo koji ti emulator treba

Comment

• 1nsane
                            CBC Senator XXL
                            • 28.05.2007
                            • 388
                            • Umcari - Grocka

Moraces da vidis kod nekog iskusnijeg koji tebi emulator treba. Gleda se po modelu ubrizgavanja i po elektronici (ECU, tj. komp). Jbg moja honda je za Americko trziste, tako da nisam uspeo da nadjem odgovarajuci emulator, pa mi lampica bode oci. Za tebe ne bi trebalo da bude problema, sigurno ima kod Rashica (imas link na sajtu) i mislim da je oko 20 eura. Bolje sacekaj sledeci dolazak u Bgd. i idi kod coveka jer ima iskustva sa hondama. Sledeca preporuka bi ti bio Nesha iz Kaludjerice (a.k.a. NESHA-CRX), poslacu ti njegov broj cim nadjem vizitku.
                            NO BRAIN
                            NO PAIN
                            1_N_S_A_N_E

Comment

• ivica77
                              CBC Član
                              • 08.07.2007
                              • 70
                              • Suzuka
                              • Honda Civic 1.5, 16V

Ljudi, ubijte me ako ovaj moj auto ima 70 konja.

Isao sam jutros kod majstora koji mi je ugradio plin, al je na godisnjem odmoru, tako da moram da sacekam jos neki dan. A poslusao sam i savet da ga zgazim preko 5000 obrtaja na benzinu. E, sad, ja nemam obrtomer, al vozio sam ga 90 km/h u drugoj i usput zbrisao Vectru 2.0, na moje i njegovo iznenadjenje. Covek krenuo u preticanje, ja za njim i vidim bas pozurio. Tu sam iskoristio priliku da ga zgazim vozeci na benzin. Oduvao sam Vectru za dve sekunde. Inace, auto mi ide odlicno na plin, al na benzin pali asfalt!!! Ja i dalje ne verujem da je 70 konja.

Poenta ove pricice je da na benzin ide fantasticno i mislim da sam prebacio 5000 obrtaja vozeci u drugoj brzini 90 km/h?!? Moglo je jos, nije to gas do daske, al mislim da je dovoljno?!? Dakle, na benzin ide kao i da nije ugradjen plin, a na plin se oseca nedostatak snage u manjoj meri narocito na basmalim obrtajima ili pri veoma visokim obrtajima, bar je ovo moje zapazanje

Comment

Working...
                              X