Pazi sad, ovo je chista BOOST ideja, ali sigurno bi funkcionisala.
dora:
Problem je što to neće niko da plati
ta fabricka varijanta varijabilnog difuzora je preterano skupa, a patentirana je od strane jedne firme koju bas nesto ne gotivim tako da je ne bih ni pominjao, mada moram da priznam da sam probao auto sa tom varijantom i funkcionise odlicno. Prednost je i u tome sto kod rada na benz. ostaje slobodan protok vazduha (interesantno za motore velikih snaga i TURBO motore)
moram da dodam da je to resnje u Evropi prevazidjeno, s obzirom da su sve jace firme za proizvodnju autogas uredjaja izbacile sekvencijalne modele ubrizgavanja gasa.
P.S. inache samo cena mesaca sa var. difuzorom je oko 400e
Hm.. pa sto onda kupuju gasne sisteme? Na pola?
Nejasan mi narod bas
Znam da niste vi koji radite sa autogasom na profesionalnom nivou krivi, za ove ustaljene "teslarske" verzije, vec svi nadrimajstori koji nevide razliku izmedju autogas sistema i brenera za shurenje svinja
Ekonomija. Kako neko ko vozi razdrndanog keca da plati gas više nego što mu vredi auto. Auto koji vredi par hiljada evra je diskutabilan jer treba dati četvrtinu ili trećinu cene auta za gas, pričam o pravoj instalaciji.
Sa druge strane, nema potrebe za difuzorom ili mikserom kako god, odavno postoje sistemi kojima to ne treba. Cena diktira montažu. Ne razumem ljude koji kupe auto za deset i više hiljada evra a neče da daju 1000 za perfektan gas. Činjenica.
Da, razumem da je sve na ubrizgavanju ali kad prichamo o Evropi i SCG , nije nas za uporedjivati ekonomsku moc
Zato, siguran sam da mogu da "smislim" drugi nachin koji je puno jeftiniji bez da se kanal otavra ili zatvara, kao sto sam vec opisao sa rotirajucim segmntom gasa.
Sad ste mi dali kick za nesto sto fali
Mislim, sto bi se ljudi patili ako nemora.. resenje dajem besplatno kao i svaki drugi savet pri tuningu
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Ivane, Doro jel moze odgovor na predhodno pitanje i pojasnjenje varijabilnog difuzora sta, kako radi, prednosti i posto.
mesac sa var. difuzorom funkcionise na osnovu informacije od lambda sonde i vakuma koji pravi motor. Sam difuzor se sastoji iz 6 delova koji se kontrolisu preko step motora. U zavisnosti od "prikupljenih " informacija formira se difuzor u obliku levka koji ima mogucnost da se maksimalno rasiri prilikom rada na benz.
Najveca mana: CENA!
Pa , vidish Ivane, i moja je ideja bazirana, ovo onako na par minuta razmisljanja od difuzoru otvorenog tipa, koji neredukuje prolaz vazduha.
Zamisao je ubaciti Ejaktor cev u sred protoka vazduga i imati otvor okrenut nasuprot strujanja vazduha. Dakle mali protok vazduha bi stvarao zagusenje na dovodu plina i bio bi upravljan sa vaccumom sa plenuma.
Jednostavno bi se mogao okretati za 180 stepeni i prednapon opruge bi davao da se okrene u pravcu protoka vazduha sa smanjenjem vaccuma u plenumu.
Jednostavno bi bilo moguce bazdariti ga sa prednaponom opruge za razne zapremine motora .
Nemam pojma da li uspevas da se zakachis sa mojim mislima, eto, pokusavam.
Ovaj opisani trazi previse , previse stvari oko sebe da bi funkcionisao, te samim tim kosta previse, meni to nije cilj. Vec da smislim nesto sto bi moglo da koristi na nasem trzistu zbog cene.
Inache su naj jednostavnija resenja medju najboljima. Dokazano.
Tochak?
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment