jel TNG nalepnica obavezna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris58
    CBC Veteran
    • 19.02.2007
    • 196
    • Cacak

jel TNG nalepnica obavezna

Dakle,
    pri obavljanju atesta dobih nalepnicu TNG zelene boje, da zalepim na zadnje staklo. s tim sto je to trebao lik sa kontrole da zalepi, al ajde dao meni.
    Posto ta nalepnica i posle vise meseci stoji u fioci, zanima me koja je uloga nalepnice i da li je obavezno da se zalepi.
    nesto je pomenuo da je to zbog podzemnih garaza, al' nisam siguran.
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Ja to sad prvi put cujem od tebe... Ja to ne bih lepio, koji ce mi... Kada bude nekih pogodnosti u ovoj drzavi sto vozimo na tng onda cu da lepim ovako me bas briga...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• boris58
      CBC Veteran
      • 19.02.2007
      • 196
      • Cacak

paaaa...
      zasad ima jedna mana
      ne smes da parkiras u podzemnim garazama, koje nemaju barem jednu stranu otvorenu.

Comment

• koja
        CBC Veteran
        • 30.09.2004
        • 106
        • Zrenjanin

ja kad sam bio na atestu u ams rekao sam liku da mi ne stavlja nalepnicu, medjutim on je rekao da mora to da stoji na kolima.
        ---------------------------------------------------
        Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
        ---------------------------------------------------

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

I meni je dao nalepnicu, mrzelo ga da lepi...stavio sam je u saobracajnu dozvolu, pa ako ustreba, lako cu da je zalepim. Kolko sam primetio, ne pustaju u podzemne garaze koje nemaju jednu stranu otvorenu, ne pustaju na vozove, ne pustaju na trajekte.
          My crew is all fired up
          Y'all better just wise up

Comment

• boris58
            CBC Veteran
            • 19.02.2007
            • 196
            • Cacak

vozovi!>?!
            zar oni nisu ionako otvoreni sa svih strana
            skontao sam da ima vecinom negativne posledice

Comment

• HOMER
              CBC Član
              • 18.09.2006
              • 11
              • NS

Istina je da npr u Italiji ne smes da ulazis u podzemne garaze ukoliko imas TNG uredjaj u kolima.

Isto ti je i na brodovima- trajektima. Licno sam to doziveo. Zabranili mi da udjem na donje dekove trajekta, vec su me parkirali na gornjoj palubi koja nije zatvoren prostor.

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

A kako ce da znaju da li vozis na plin ako nema te nalepnice i recimo da se ne vidi prikljucak za punjenje?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

Sto se tice garaza - na 90% podzemnih u PL je znak zabrane za auta sa LPG (tezi je od vazduha - logicno ). Isto sam vidjao u Austriji (neka se izjasne forumasi iz ostatka EU). A takodje sam vidjeo negdje u Sloveniji zabranu prolaska kroz tunel autima sa LPG...
                  A to, kako ce da znaju da imas LPG - ispitivanje po principu slucajnih uzoraka. Provjere nekoliko auta i ako ti nadju instalaciju platis takvu kaznu da vise nikad ne pomislim da tamo parkiras Ima za sve nacin...
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• boris58
                    CBC Veteran
                    • 19.02.2007
                    • 196
                    • Cacak

kolko mi je napomenuo covek sa atesta, nije ni kod nas dozvoljeno parkiranje u podzemnim garazama, koje nemaju povetarac

ovo za tunele je super, znaci moras da izbegavas austriju i sloveniju

Comment

• petar in
                      CBC Član
                      • 10.11.2006
                      • 33
                      • Beogard

Meni masinski fakultet nije dao nikakvu nalepnicu,a koliko znam po zakonu mora za sad da stoji pecat TNG u saobracajnoj.

Comment

• drBouz
                        CBC Član
                        • 08.09.2007
                        • 35
                        • Novi Beograd

meni isto u ams niko nije dao nikakvu nalepnicu, nit mi iko ista rek'o (atest u maju bio)

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Mislim da ovo za Sloveniju i tunel nisi bas najbolje vidio... Ili ja nisam vidio nista takvo... Ne znam ni kakve to logike moze imati, ako je automobil certifikovan kao siguran za voznju po SLO cestama (u sta spadaju i tuneli), zasto ne bi mogao i kroz tunel... I u SLO pocinje prica o auto-plinu, sta ces, ekoloska drzava, pa valja jos malo procistiti zrak...

Cak je i njihov broj 1. Avto-magazin imao temu Avto-plin prije 2-3 broja, zacinjenu sa testom dva automobila sa ugradjenom fabrickom instalacijom, Subaru Bi-fuel, i Fiat Grande Punto...

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

Ne kazem da je tako na svakom tunelu Sjecam se samo jednog negdje na putu za Istru (ne sjecam se mjesta). Znam da je bio znak zabrane za auta sa LPG kroz taj konkretni tunel...Zasto? Nemam pojma...
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Stojan
                              CBC Član
                              • 27.01.2006
                              • 73
                              • Nova Gorica
                              • opel vectra

kakve bre zabrane

Nikad nisam video ispred tunela u Slo da je upozorenje i zabrana prolaza za vozila sa LPG! Mislim.....kakvi bre tuneli i kojekakve zabrane? To zna?i: vozim ja, i iza mene kolona auta...ja dodjem do znaka i moram da se vratim...a gde da idem ako sam na auto-putu? Mislim...stvaaaaarno - glupost ne?uvena. Prvi put ?ujem za to, a i nevidoh to.
                              Sa druge strane, zašto sam onda radio atest i zezao se oko svega toga? Da ne bi smeo kroz tunele...!??
                              LPG nalepnica još uvek se ne koristi u Slo. Doduše, ne koristi se dovoljno ni LPG u autima da bi razmišljali o tome. Ali polako...kad nanjuše da mogu i to da naplate
                              vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

Working...
                              X