Falš oprema!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Falš oprema!

Otvorio sam ovu temu ne da bih uplašio nekoga, već da se uvere oni koji su već ugradili autogas sistem i oni koji to nameravaju da učine "Sta se može desiti" !!!, ako nisu odabrali pravi autogas servis a nisu ni svesni sta voze u autu.Oni koji to tek nameravaju da učine može da posluži samo kao nauk u pravilnom i ispravnom izboru Autogaservisa.

Novine "ALO" 26.10.2007g

Uvek je bilo i bice "Kolko para toliko i muzike"
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Miroslav je jako korektan.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• djurdjija
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 365
      • Prokuplje

Zasto jednostavno ne odbiju auto na atestu koji ima opasnu opremu.Ili izadju sa saopstenjem da je ta i ta oprema neprikladna za ugradnju i jednostavno zabrane njenu ugradnju.Neka izvrse ispitivanja opreme (ionako uzimaju ljudima za atest po 40 e na puft)pa nek izadju sa listom sta se moze a sta ne moze ugradjivati.I onda bi svima bilo lakse.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Zato sto je i ta losa oprema homologovana prema vazecim standardima u EU. Prodaje se Turska oprema i u Italiji, Engleskoj, Nemackoj i vazi za izuzetno dobru opremu. Problem je sto kod Turaka postoje klase kvaliteta opreme, a po pravilu je oprema koja dodje do Srbije najgoreg kvaliteta i najnize cene. Ono sto valja od te opreme, kosta isto kao i Italijanska oprema, a to onda niko nece da plati, ili bar skoro niko.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Zmaj KV
          CBC Senator
          • 05.10.2005
          • 202
          • Kraljevo

Originally posted by djurdjija
          Zasto jednostavno ne odbiju auto na atestu koji ima opasnu opremu.Ili izadju sa saopstenjem da je ta i ta oprema neprikladna za ugradnju i jednostavno zabrane njenu ugradnju.Neka izvrse ispitivanja opreme (ionako uzimaju ljudima za atest po 40 e na puft)pa nek izadju sa listom sta se moze a sta ne moze ugradjivati.I onda bi svima bilo lakse.
          1. Prvobitno je i bilo da turska i bugarska oprema ne prolaze na atestu zato sto ne poseduju odgovarajucu homologizaciju (E 67 R) ali kada je ugradjena gomila takve fush robe doslo je do pitanja sta sa tim, donosenje odluke da takva oprema prolazi na atesu pomognuta je od strane vlasnika firme EKO GAS-a iz Kragujevca odnosno covek je pljunuo kes (dao mito i to je javna tajna) pa je stanje sada takvo kavo jeste. Ljudi sto vrse atest dobro znaju sta potpisuju odnosno dobro znaju da pustaju tehnicki neispravan i OPASAN auto u saobracaj ali njima to nije bitno nose se mislju da valjda nece doci do najgoreg a i znatna suma novca im se sliva u novcanik.
          2. Dobro se zna sta valja i koja je oprema dobra i zbog toga nema potrebe da mi sad tu nesto ispitujemo naknadno (dobra oprema prosla je testiranja, usavrsavanja i jos gomilu stvari da bi dobila homologizaciju u Zenevi, odobrena i dobijena homologizacjia skraceno znaci da je taj proizvod koji je dobio homologizaciju, kvalitetan, siguran i bezbedan za upotrebu - to turski uredjaji svakako nisu).
          Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Zmaj KV
            CBC Senator
            • 05.10.2005
            • 202
            • Kraljevo

Hvala bogu pa AMSS ima ponekog pametnog i strucnog coveka u svojim redovima (inace da kazem ovo - kod AMSS na atestiranjima prolaze auti kojima je ugradjen auto gas na nacin da ti se digne kosa na glavi i da se najezis, znaci uzas! ti ljudi sto rade za njih ne znaju osnovno) Da dodam - zalosno je sto ovakvi tekstovi (o losoj opremi i ugradnji) osvanu u novinama tek kada dodje do nesrece, a kada i izadje novinski tekst ovakve sadrzine prodje neopazeno ili nedovoljno opazeno, mislim da je bas tako prosao i novinski tekst u Blicu za koji je pricao i Dora.
            Kada je tema atesta postala aktuelna mislio sam da ce biti uveden red u ovoj oblasi, ali zbog nepostojanje tacno regulisanih i zastarelih propisa (a i bazakonje je prisutno) stvari su samo nazalot pogorsane.
            Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Pera
              CBC Veteran
              • 24.10.2007
              • 129
              • BG

Da ne otvaram novu temu,na mojoj Samari imam Kargas plinski elektroventil,i hteo bih da ga zamenim za Lovato.E sad na Bubanj potoku sam video navodno original Lovato,ali na dnu one casice gde je filter se ne nalazi klasican sestougaoni sraf,nego neka plocica sa imbusom,a znam da Lovato ima kao u prvom slucaju.Interesuje me da li je to neki laznjak ili ne?
              Lada Samara 1.5

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

To je original Lovato i promenili su klasican 6-ugaoni sraf sa inbus srafom. U zadnjih godinu-dve Lovato ima vise takvih "ispada" sa menjanjem skoro savrsenih resenja, novim resenjima, koja su kao po pravilu gora od predhodnih.
                U svakom slucaju original je i mozes da ga pazaris.

P.S.

Koliko kosta taj el. ventil na Bubnju?
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Pera
                  CBC Veteran
                  • 24.10.2007
                  • 129
                  • BG

Dal bese 1100 ili 1200, nisam siguran
                  Lada Samara 1.5

Comment

• banca
                    CBC Početnik
                    • 19.04.2008
                    • 6
                    • Bela Crkva

Re: Falš oprema!

Ako nije neki problem,mozes li ponovo da postavis slike?

Hvala unaprede

Comment

• ABARTH
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2006
                      • 364
                      • Vršac,Banat,Vojvodin
                      • SKALA 65

Re: Falš oprema!

ORG oprema!

Comment

• banca