Taksa na ugradjeni gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Ako ovo udruženje ili bilo koje drugo koje ima ikakve asocijacije prema gasu ne pozove ljude na masovni štrajk i protest onda ne treba da se bavi gasom i to ozbiljno. Pogotovu ako šaka taksista izbori bilo kakve beneficije.
    Prema nekim procenama trenutno u Srbiji ima oko 60000 vozila na TNG. Nijedan vlasnik takvog vozila nece biti odushevljen "nametom" od 18000 dinara(ako ikada bude uveden). Neka 1/4 vlasnika izadje sa svojim autom da protestuje, bice blokirani svi veci gradovi, pa samim tim taxa pada u vodu.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by IvanT
      Prema nekim procenama trenutno u Srbiji ima oko 60000 vozila na TNG. Nijedan vlasnik takvog vozila nece biti odushevljen "nametom" od 18000 dinara(ako ikada bude uveden).
      Ne sme pogonsko gorivo da bude razlog za taxu bilo koje vrste. Kao što kaže Dora, ako hoće neka zahvate iz cene gasa (ako već nije zahvaćeno, kao što brick tvrdi da jeste). Na taj način će i oni koji nemaju upisanu promenu pogonskog goriva u saobraćajnoj dozvoli biti opterećeni nametima prema državi.

Na stranu sva priča o ekologiji.
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Porez od benzina se, bar tako zvanicno kazu, velikim delom trosi za puteve (mora biti) a posto i vozila na gas habaju puteve nekako bi i to "treblo" oporezovati.
        auto gas kao i butan gas u bocama je vec oporezovan, zato i kosta ovoliko skupo oko 30 dinara maloprodajne cene, u odnosu na samu cenu gasa kao goriva.

Da se oporezuje posebno auto gas ne vredi jer ce tada verovatno poceti kupovanje gasa za domacinstvo u bocama i presipanje u vozila sto se nekada masovno radilo a gas za domacinstva se nece dodatno porezovati
        gas u bocam je vec oporezovan taksom za puteve jos odavno, tamo negde 96/97 i danas je cena autogasa u paru ista sa cenom butaa gasa u boci, barem u BG.
        autogas je trenutno 29,90 dinara na pumpi, u butan bocu stane 17,50 litara tog istog gas sto posle matematike kaze da je cena u boci kao boci kupljenog gasa i cena gasa u boci napunjenog sa pumpe ista- sa ukjuecnim i porezom i taksom za puteve.

druga je stvar da li je bas neophodno da na benzinu i dizelu drzava danas ovoliko mnogo uzima i da je sam benzina kosta 25 dinara a takse, akcize i ostalo 45 dinara ili skoro duplo.

ako na gas uvedu takse od 45 dinara to bi odmah prakticno onemogucilo upotrebu gasa na dosadanjsi nacin. sve po litri goriva naravno.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• cdr
          CBC Član
          • 13.12.2004
          • 22
          • Vracar

Originally posted by IvanT
          Pa ako budu uveli toliku taxu, ja je prvi necu platiti!
          Nesto mi se javlja da ako uvedu taksu (pu, pu, pu - daleko bilo), onda ce panduri da redovno vrse kontrolu saobracaja a narocito onih kod kojih se vidi da imaju prikljucak za gas... pa ce da bude:

- Dobar dan, vi imate prikljucak za gas, a jel vam to upisano u dozvolu? Nije, kazna je tolika i tolika plus vanredni tehnicki; ustvari - tehnicki verovatno nece biti obavezan, vec samo da se uzmu pare

Tako da za te eventualne scenarije vec vidim masovnu prodaju nalepnica koje ce prekrivati otvore za punjenje gasa

P.S. Sada kada sam cuo da benzin nece poskupeti, tj. da ce drzava dati deo svog kolaca iz budzeta ... nesto mi se cini da ce ipak morati da na nekoj drugoj strani to nadoknade, a druga strana je...
          Golf 2 GTI -> viewtopic.php?f=15&t=733

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by cdr
            [P.S. Sada kada sam cuo da benzin nece poskupeti, tj. da ce drzava dati deo svog kolaca iz budzeta ... nesto mi se cini da ce ipak morati da na nekoj drugoj strani to nadoknade, a druga strana je...
            Druga stran je minorna u odnosu na benzinsku i dizel populaciju tak oda bi morali dići gas na jedno 500 din, litar da bi pokrili razliku.

Neko namerno muti vodu, ko ne znam
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• to je to
              CBC Član
              • 04.04.2005
              • 62

Procitao sam celu temu i mogu samo da kazem da bar za Beograd pouzdano znam postoji taksa na motorno vozilo koje ima ugradjen plinski uredjaj ali samo se naplacuje taksistima.

Moj drugar je kupio novog keca sa fabrickim plinom bar su mu ga tako prodali i isao je u Vincu zavrsio atest upisao u saobracajnu da vozilo vozi na plin pored svih troskova u Vinci i u MUPu ispostavili su mu uplatnicu na oko 3500 dinara na ime takse na takav vid agregata.
              nista meni ovde nije jasno

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by to je to
                Procitao sam celu temu i mogu samo da kazem da bar za Beograd pouzdano znam postoji taksa na motorno vozilo koje ima ugradjen plinski uredjaj ali samo se naplacuje taksistima.

Moj drugar je kupio novog keca sa fabrickim plinom bar su mu ga tako prodali i isao je u Vincu zavrsio atest upisao u saobracajnu da vozilo vozi na plin pored svih troskova u Vinci i u MUPu ispostavili su mu uplatnicu na oko 3500 dinara na ime takse na takav vid agregata.
                Pa ja rekoh davno da taksa postoji i da se naplaćuje samo za privredna vozila ili za vozila kojiam se zaradjuje. Do duše nisu je nplaćivali ali se neko izgleda setio da ta uredba postoji pa je počeo da je primenjuje.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• don
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2005
                  • 483
                  • Beograd

Pa sta onda predlazete, da li da se vrsi atest i upisuje u saobracajnu ili ne, ima li neko da je to zavrsio i i upisao u saobracajnu ida je potom registrovao auto? Jel neko placao nesto extra?
                  Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                  Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                  Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by don
                    Pa sta onda predlazete, da li da se vrsi atest i upisuje u saobracajnu ili ne, ima li neko da je to zavrsio i i upisao u saobracajnu ida je potom registrovao auto? Jel neko placao nesto extra?
                    Atest izvrshi u svakom sluchaju, da sebi ne bi pravio probleme i da te ne cimaju panduri.
                    Taksu za sada placaju samo taxisti i to je na snazi poodavno.

Comment

• don
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 483
                      • Beograd

To sam i planirao da me ne smaraju, svakako mi istice registracija za nekih mesec dana pa onda sve da zavrsim u isto vreme, da se ne bi cimao na vanredni teh.
                      Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                      Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                      Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• Wartburg
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2005
                        • 663

Ja koliko sam razumeo, i kada izvadis atest moras da platis na godisnjem nivou za voznju na gas. Ne znam da li je 11000 din u pitanju nisam siguran. U svakom slucaju gde god stignes lupaj harac.

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by Wartburg
                          Ja koliko sam razumeo, i kada izvadis atest moras da platis na godisnjem nivou za voznju na gas. Ne znam da li je 11000 din u pitanju nisam siguran. U svakom slucaju gde god stignes lupaj harac.
                          Nije tachno!

Nema takve taxe.

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Nema te taxe...ja sam uradio atest...nisam nisam placao...i taj atest vazi u narednih 10 godina valjda!
                            Power of dreams !!!

Comment

• Viper
                              CBC Senator XXL
                              • 25.11.2004
                              • 700
                              • Kać

Ja sam pre dva dana registrovao auto imam ugradjen plin nisu me pitali nista i nema te takse.
                              I DONT NEED SEX
                              goverment fucks me every day!

Comment

• Wartburg
                                CBC Senator XXL
                                • 01.02.2005
                                • 663

Onda ce biti da samo komercijalna vozila placaju to... za sada.

Comment

Working...
                                X