Dva pitanja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanNS
    CBC Početnik
    • 15.03.2007
    • 4
    • Novi Sad

Dva pitanja?

Vec par nedelja me ovo nervira i nikako da razjasnim:

1. Da li je bitno pokazivanje na boci za rad sigurnosnog ventila (ili bilo cega drugog), posto mi se pokazivac zaglavio i pokazuje uvek da je boca puna?

2. Da li je moguce da auto trosi i benzin i plin istovremeno? Auto mi je radio lepo, a onda je odjednom poceo da trosi puno plina (oko 16l/100km), a cini mi se da mi se i benzin poceo znacajno trositi otprilike u isto vreme, i ako vozim na plin?

Auto je fiat brava 1.6 16v 1998 sa metalnom usisnom i obicnim lovato plinskim uredjajem.
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

Izvadi crevo dovoda benzina dok motor radi na plinu pa ces znati. Moze da zbog loseg prekidaca pusta oba goriva mada ja ne verujem da je to slucaj kod tebe. Da li uredjaj uvek pali na benzin?

Da trosi oba goriva jedva bi se vukao po putu, dimio bi nezdravo a tako bi se i cuo.

Meni je pokazivac bio zaglavio na nuli(ustvari ispod nje) pa sam mogao da napunim 99% boce.
    Zato kapiram da je to povezano sa sigurnosnim ventilom.

Daj jos malo informacija pa sacekaj i da se javi neko od profesionalaca.

Comment

• gorky
      CBC Senator XXL
      • 08.06.2007
      • 860
      • Vojvodina,Kikinda

1.sam pokazivač nivoa nema veze sa funkcionisanjem mv
      2..moguće je da dok radi na gasu troši i benzin,ukoliko je nešto neispravno
      3.pošto si laik nemoj da se nerviraš oteraj auto kod majstora neka se on nervira za sitne pare,to mu je posao.pošto si iz ns to ti bar nije problem

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

pardon,ovo što ti je predložio cannon,NE PROBAJ NI SLUČAJNO,sem ako ne želiš da zapališ auto i sebi naneseš teške telesne potrebe.molio bih one koji nisu stručni da ne predlažu ljudima takve imbecilne testove

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ono za probu benzina je stvarno da ne kažem kakvo uputstvo....
          Prvo to je injection sa pritiskom od par bara tako da bi bilo goriva i kod komšije po kući....

Ako baš želi neko da testria onda se dok radi na plinu skine jedna žica sa elektro ventila i auto treba da se ugasi u roku od par sekundi. Ako ima i benzina malo duže će potrajati...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Kad neko kaže da je zemlja ravna ploča ili da ima rudnik žive u dvorištu nije mi problem ali kad kaže da neko ispoliva vruć motor benzinom, to je veliki problem.

Meni je jasno da je Tobdžija mislio na kraburatorski sistem gde u tom slučaju ne bi trebal oda ima benzina a da ovo nije taj slučaj jer uvek ima benzina pod pritiskom.
            No u svakom slučaju savet je izuzetno opasan i beskoristan.

https.autogas.rs

Comment

• DejanNS
              CBC Početnik
              • 15.03.2007
              • 4
              • Novi Sad

Hvala na pomoci.

Sta je na kraju bilo sa pokazivacem? Jel on bitan za nesto, osim da znam koliko plina ima u boci?

Sto se tice potrosnje bio sam kod majstora i on mi je samo smanjio dotok plina, tako da mi auto jedva isao, pa sam vratio kako je i bilo. Inace plin je pod garancijom. Izgleda je doslo vreme da ako hoces da nesto radi, sve moras sam.

Znaci moguce je da trosi i benzin pri voznji na plinom. Tad je poceo i da mi brlja kad vozim na benzin (poceo je da se gusi na manjim obtajima ~1000, dok je na leru kad dam gas prvo broj obrtaja opadne, pa tek onda poraste).
              Drugi majstor (neplinski) mi je rekao da su se zagusile dizne i da ih malo produvam i da ubuduce pre nego sto ugasim auto prebacim na benzin da bi on ostao u diznama.

Comment

• CannoN
                CBC Senator XXL
                • 15.09.2007
                • 485
                • Beograd

Sam sam izveo eksperiment(na svom autu) neposredno posle nestrucne ugradnje plinskog uredjaja(i radio je na oba goriva!). Dora je dobro skontao da se odnosi na karb prvenstveno.

Naravno da sam crevo stavio u plasticnu flasu prvo pa onda zaverglao!

Ipak izvinjavam se na savetu jer sam verovatno preterao - ipak ovo cita svakakva raja.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by DejanNS
                  Hvala na pomoci.

Sta je na kraju bilo sa pokazivacem? Jel on bitan za nesto, osim da znam koliko plina ima u boci?
                  Pokazivač (kazaljka) je povezana sa položajem plovka. Ako stoji stalno na punom znači da ej plovak zaglavljen u gornjem položaju. ne bi smeo tada da prima gas u bocu. Znači neispravan MV.

https.autogas.rs

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Vezano za pokazivac,moguce je da se neko igrao sa magnetom na pokazivacu i kada napunis bocu,on se spoji sa krajem metalnog dela MV-a pa ti stalno pokazuje pun rezervoar.Ako se niko nije igrao sa prethodno recenim,onda je neispravan MV
                    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Metalni deo multiventila je od legure mesinga, tako da to neće biti uzrok.
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• DejanNS
                        CBC Početnik
                        • 15.03.2007
                        • 4
                        • Novi Sad

Probao sam da skinem jednu zicu sa elektro-ventila i auto se bas dugo nije ugasio. Znaci da mesa benzin i plin. Gde se blokira tok benzina?

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Prekljesti crevo za benzin pa probaj ponovo.
                          Pazi kako to i cime radis da ne ostetis crevo.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Nadji osigurač od pumpe za benzin pa kad već prebaciš na plin, izvadi taj osigurač. Onda ponovi to sa žicom sa elektrovential i vidi da li je isto vreme potrebno za gašenje auta. Nekad ima ako je dugačka cev dosta goriva u njoj. Probaj i an isparivaču da skineš jednu žicu tada bi trebalo skoro trenutno da se ugasi, par sekundi.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                            X