Pored Vectre B 2.0 DTI '99, posedujem i Astru F 1.6 16V '97 sa plinom gorepomenute marke. Pitanje 1 uredjaj za sada radi besprekorno, ali gde bih inace mogao da ga servisiram (presao je samo kod mene preko 20000 km)? Pitanje 2 Koliko je ovaj uredjaj kvalitetan? Pitanje 3 Koja bi trebalo da bude potrosnja u gradu i van (auto je karavan)?
O.M.V.L. plinski uredjaji
Collapse
X
-
Originally posted by EonIli mi nije dan, ili stvarno niko nije video ovu temu ili..... niko ne poznaje ovaj uredjaj?!
Dobrodošao
Comment
-
-
Hvala na pozdravima i na odgovoru! Takav sam odgovor i ocekivao. Kada mi je poznanik kupovao auto preko, njega su ubedili da je to fabricki uredjaj. Ma dobar je on, ne mogu da se pozalim.Auto vuce vrlo dobro, drzi ler gas, ne gasi se. Ali,..... Cini mi se da malo vise trosi. Po gradu leti bez klime ubije skoro 13 litara plina, a zimi nesmem ni da mislim. Na putu leti drzi izmedju 8 i 9, sto i nije mnogo. I jos jedna stvar, povremeno po par dana kada mu se doda pun gas, on kao da trokira. To traje par dana pa prodje, mislim da mu je prljav filter, ali ne znam gde da ga trazim u motoru. I naravno, multi ventil se na zimi ili kod prepunjavanja (visi pritisak na pumpi) ponekad blokira.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by EonTo traje par dana pa prodje, mislim da mu je prljav filter, ali ne znam gde da ga trazim u motoru. I naravno, multi ventil se na zimi ili kod prepunjavanja (visi pritisak na pumpi) ponekad blokira.
Prati cev od rezervoara pa će ti se samo pokazati
Comment
-
-
A kako otprilike izgleda taj elektroventil? Koje je velicine. Mislim da znam jer sam to cackao na mom starom Passatu sa plinom. Ipak se ovde plasim, jer deluje sofisticiranije!
HvalaŠkoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
Originally posted by EonA kako otprilike izgleda taj elektroventil? Koje je velicine. Mislim da znam jer sam to cackao na mom starom Passatu sa plinom. Ipak se ovde plasim, jer deluje sofisticiranije!
Hvala
Comment
-
-
to je uredjai italijanske proizvodnje i zove se OMV TAGLIJANI nisam naisao na nekog da neradi ali inma za njih membrana a i turci ga rade u izuzetno kvalitetnoj kopiji tako da ima i novih, ti verovatno posedujes model sa step motorom za odredjivanje kolicine gas. vozi i uzivaj
Comment
-
-
-
Pisao ja vec njima sa molbom da mi daju adresu njihovog najblizeg servisa, predstavnistva, prodavnice... Ili bar da mi omoguce nacin da od njih direktno kupim te potrosne delove. Ali se nisu udostojili ni da mi odgovore.
Osetio sam se kao da pisem iz....
Ma nema vezeŠkoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
Originally posted by EonPisao ja vec njima sa molbom da mi daju adresu njihovog najblizeg servisa, predstavnistva, prodavnice... Ili bar da mi omoguce nacin da od njih direktno kupim te potrosne delove. Ali se nisu udostojili ni da mi odgovore.
Osetio sam se kao da pisem iz....
Ma nema veze
Comment
-
-
Stiti se dilerska mreza.Nije pojedinac musterija fabrike nego diler. Tako se to smatra.Nije fer naravno sto nisu odgovorili. Servisere mozes da nadjes i sam na netu ali nisu blizuProdavce malo teze jer se ta oprema ne kupuje na zapadu ko sir jer niko nema pravo da je montira osim ovlascenih servisa uz OBAVEZNO izdavanje papira o tome. Znaci, opet nista. Sve je u rukama profesionalaca. Ocekujete da neko dozvoli da se radi bilo sta a niko nije procitao sta kaze zakon o gasu uopste odn. sluzbeni list ako se to jos tako zove u SCG. Znam, gas nije opasan samo to ne pije vodu nikako kad se napravi greska i osiguranje mora da plati stetu. Da bi se znalo ko je kriv postoje norme i odgovorni za to. Jel vi znate koliko je bila steta u Mont Blanc tunelu pored 38 mrtvih a nije cak nikakvo gorivo izazvalo katastrofu.
Comment
-
-
I opet je auto poceo da se gusi kada se vozi na plin. Preko pola gasa i... Bio sam u Longas Cargas-u kod Sajma (drze ga moji poznanici) i rekli su mi da ne bi nista cackali. Znaci 6-7 majstora koji tamo rade izbegavaju izazov, pa kako onda nesto novo da nauce?
Da li je ovde filter plina?
I kako se otvara?
Da li je ovo ventil za stelovanje smese?
Da li pomaze izgled isparivaca?
Pomagajte, jer sam, a postacu i :x !
Edit: images2links by 006Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
Comment