Problem sa pokazivanjem tacnog nivo goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zmaj KV
    CBC Senator
    • 05.10.2005
    • 202
    • Kraljevo

Problem sa pokazivanjem tacnog nivo goriva

Search nije mi pomogao.
    Evo u cemu je rec:
    Renault Espace (JEO) 2,0 16v F4R 700

Mislim da nije bitno sta je ugradjeno od opreme jer auto normalno radi, ide i trosi ali zbog rada na gas-u dolazi do anomalije na digitalnoj intrument tabli: iako ima dosta benzina u rezervaru posle izvesnog vremena (rada na gas-u) tabla pokaze rezervu i zvucno se oglasi (tacan nivo benzina pokaze tek kada izvadim i ponovo stavim osigurac od instrument table). Takav slucaj mi je poznat i moze da se javi na francuskim vozilima (Peugeot i Citroen) sa Sagem ECU-om i instrument tablom ali mi je ovo prvi put da mi ovakav problem iskrsne na Renault-u (Siemens ECU). Zanima me da li je neko od kolega naisao na slican problem i ako jeste kako ga je resio? Poznato mi je da BRC pravi nekoliko tipova emulatora za resavanje ovog problema ali su tipski za PSA vozila, da li bi sa ugradnjom nekim od tih emulatora moj problem bio resen?
    Sa alatom UNIOR majstor nije junior!
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 2e2f6ed1b8

Postoji 3-4 tipa tankfoopera, a biraju se po tipu automobila.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Zmaj KV
      CBC Senator
      • 05.10.2005
      • 202
      • Kraljevo

Gde moze da se nabavi, cena i da li postoji za ovaj model?
      Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Pa ako radi ova fora sa guranjem klapne u rezervaru, onda bi se moglo simulirati guranje te klapne relejem ili prekidacem u kabini posto sigurno pritisce neki mikro prekidac.

@IvanT
        Koji je princip rada kod onih kojima pritiskanje klapne na rezervaru ne pomaze, kako oni znaju da si sipao gorivo? Mjerenjem nivoa koji pokazuje plovak ili...

Ili da se ugradi prekidac ili relej umjesto vadjenja osiguraca, ima li kakvih negativnih posljedica to cesto resetovanje table osim gubitka podatak board kompjutera, naravno ako je vlasnik spreman da zivi sa tim?
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• samir
          CBC Član
          • 07.03.2007
          • 39
          • Sarajevo

I ja imam slican "problem", ali ne pridajem paznju tome.

Kod mene se uglavnom nakon gasenja motora i stajanja od sat dva sistem sam resetuje, kao da sam nasuo gorivo.

Comment

Working...
          X