Kako se steluje Koltec sistem?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • karazoki
    CBC Veteran
    • 25.08.2005
    • 157
    • Krusevac

Odg: Kako se steluje Koltec sistem???

Kao sto sam i predpostavljao, kod majstora za plin sam bio, pogledao, promenio svecice, i rekao da to niko ne radi i da on ima "Lovato sekvent" i da moze da mi ga ugradi za 300e.
    E sada,..... ja nemam predrasuda po pitanju jeftinih uredjaja ali......mogu samo da zamislim kakvih bi sve dozivljaja imao sa tim uredjajem ugradjenim u moj auto.....

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako imaš žarku želju da platiš 2000 pravih novaca, javi se ugradićemo šta kažeš Mislim da za 2000 novaca možeš dobiti pravi uredjaj.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vulkan
        CBC Veteran
        • 03.09.2011
        • 151
        • sabac
        • mazda nisan

Originally posted by grnca View Post
        da pozvacute svakako bas me interesuje

pitanje za Doru:
        koliko je kod tebe prebacaj sa kolteka na lovato sistem i jel uopste izvodljiv
        blizu si mi u Zrenjaninu sve serpenjari niko ozbiljan
        1. "Serpenjari" ruzno zvuci, na osnovu cega si izveo taj zakljucak?
        2. Zasto mislis da je Lovato toliko los?

Ugradio sam Lovato na Forda sa dvogrlim karburatorom sa losijim motorom (trosio ulje) i posle godinu i po uradio generalnu. Pete godine sam taj auto prodao, za to vreme sam sto se tice plinskog uredjaja samo dva puta preventivno promenio filter plina. Nikakvih problema nije bilo. Isti takav najobicniji Lovato sad imam na Mazdi sa 1,3i (ajnspric) motorom i izuzetno je startna i lepo radi. Trosi oko 9l plina a vozim ostro, retko kad mene neko obidje, uglavnom ja ****m ostale na putu. Apsolutno sam zadovoljan na ceo auto sa sve plinom a kod mene je od proletos. Plinski uredjaj je spolja potamneo i deluje da je vec presao ko zna koliko km. A sva elektronika i na plinu savrseno funkcionise, elektronski sauh, ler gas, protokomer, lambda sonda na izduvnoj grani. Kad je totalno hladan motor palim na benzim, sacekam 5-6 sekundi i prebacim na plin. Katalizator sam skinuo i prodao cim sam je kupio iako mi nije pravio probleme.
        Usput pitanje i za Doru ili ko je jos dobro upucen u to. Istice mi atest na ovoj Mazdi u martu 2015 god. Jesu li poostravani propisi za atest? Da li jos uvek moze da se atestira ovaj obican (to je valjda venturi) sistem na ajnspricu? Ugradjen je emulator dizni (ili kako se vec zove) i u kabini trostepeni prekidac, moze i manuelno i automatsko prebacivanje plin-benzin.
        Last edited by vulkan; 29.12.2011, 22:02.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Običan (vakumski uredjaj) i sekvent nisu isto ni kod jedne marke pa ni kod Lovato marke. Nebo i šeširdžija. Lovato marka nije reprezentativna marka ali nije baš ni šljam.
          Koltec koji je sad Necam može da se nabavi po relativno povoljnoj ceni (sad je prednovogodišnje pražnjenje lagera) za cca 1600 evra.

Šta može da prodje će odgovoriti neki atest majstor ali ako je metalna grana a jeste prodje ako neko ne kaže to je euro 3 mora sekvent.

prijavljuje mi se da će za ugradnju sekventa 2015 godine majstori plaćati od 50 do 70 evra, ali videćemo

https.autogas.rs

Comment

• vulkan
            CBC Veteran
            • 03.09.2011
            • 151
            • sabac
            • mazda nisan

Da, jeste vakumski uredjaj i jeste metalna usisna grana. A negde sam nasao podatak da je euro 1 a mozda sad nije ni to kad vise nema katalizator ili u stvari jeste dok radi na plin? Jos to i mislim da necu vise offovati ovu temu, hvala Dora.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Tema je off od početka samo se to ne zna
              Euro 1 nije sigurno a ako krenu kak otreba moraćeš da vratiš katalizator.
              To što voziš na plin ne znači da si euro 16, to je oznaka kompletnog auta od bezbednosti do ekologije. Loše podešen ili neodgovarajući plin daje ekološki efekat euro 0 do -1 što su se uverili mnogi na tehničkom pregledu pa prebace na benzin da upiše aparat a nadalje voze na "ekološki" plin

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by 323 View Post
                1. "Serpenjari" ruzno zvuci, na osnovu cega si izveo taj zakljucak?
                Katalizator sam skinuo i prodao cim sam je kupio iako mi nije pravio probleme.
                Čemu služi katalizator u Šapcu ?
                Pa da se skine i proda !
                , tak'a država,.. i građani...
                Kad već offujemo..
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• vulkan
                  CBC Veteran
                  • 03.09.2011
                  • 151
                  • sabac
                  • mazda nisan

Za kakvu platu radim svaki dinar mi je dragocen. Zato sve ostalo odrzavam perfektnim (kocioni i upravljacki sistem, signalizacija gume trap...) A sto se tice ekologije, sa malolitraznim benz. motorom u ekstra stanju (i na plinu) sigurno i bez katalizatora visestruko manje zagadjujem okolinu od dizela, narocito kamiona autobusa i golfova koji ostavljaju dim kao dimnjak toplane! Takodje nikad nisam i necu bacati pikavce i papirice po ulici. Sekundarne sirovine idu na za to odredjena prijemna mesta, papir i pvc u kontejnere namenjene iskljucivo tome. A drzava je posebna tema. Ja radim za 20 000 din mesecno-5 000 goriva-dorucak+svaka subota radna bez godisnjeg odmora i slobodnih dana, radim sve drzavne praznike, ugovor (privremeni) o radu potpisem ali ne smem da trazim sebi svoj primerak jer sam vec jednom bio otpusten kad sam to pomenuo gazdi i bio sam dobio otkazni rok do prvog a to je bilo dvadesetsestog u mesecu, kaze gazda ako nisi zadovoljan radi dotle ako hoces platu za ovaj mesec a ja cu dogovoriti drugog radnika... I sve su gazde manje vise takvi, tesko za dobre uslove rada. Gde su inspekcije da to regulisu i provere moje radno vreme? Kontrolisu mene u vulkanizerskoj koliko otpadnih guma mesecno dostavim na sabirno mesto za to (u kilogram) a cujem da odatle te iste gume idu u fabriku cementa gde se spaljuju i truju nas umesto na reciklazu!!! Placam zdravstveno a kad odvedem decu lekaru idi kupi ovo i ono. A znas li koliko kosta skolovanje dvoje dece a drzava nam prica o belog kugi! Moze da se nabraja do sutra i da unistavamo i ovaj forum koji nije tome namenjen. Debeli of kad cackate gde ne treba.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ma ne bih ja nego si pitao

Zaustavi se

https.autogas.rs

Comment

• vulkan
                      CBC Veteran
                      • 03.09.2011
                      • 151
                      • sabac
                      • mazda nisan

Sad sam zaustavljen i propisno parkiran

Comment

• karazoki
                        CBC Veteran
                        • 25.08.2005
                        • 157
                        • Krusevac

Cek malo....Kada sam pomenuo Lovato, uopste nisam aludirao na kvalitet marke, vec na kvalitet toga sto ugradjuju za 300 e.
                        Pa puna je tema o plinu o ljudima koji ugradjuju djubre za male novce, Ako takav isti ( ili bar po nazivu) uredjaj kod pojedinih majstora kosta sa ugradnjom 0d 600 do 700 e......e sada mozda gresim dusu, mozda ovaj covek uzima manje za ruku...ali to je druga tema. A sto se tice tih 2000 pravih novcanica...pa kad bih stavio na gomilu sigurno nebih ugradjivao plin vec bih za te novce vozio na benzin jedno 5 gogina.
                        U principu poenta price je da za Koltec nema leka, voziz dok ide i to je to...kao sto Dora rece u jednoj temi.

Comment

Working...
                        X