Pozdrav svima. Na forumu sam nov a i nov sam po pitanju koriscenja gasa. Imam Jettu 2, 1.8, carb, Landirenzo uredjaj. Nadam se da ovo sto cu da pitam nije previse glupo (?!?) ali bi voleo da neko od strucnjaka ovde napise kako se upotrebljavaju kola sa ugradjenim plinom. Nadam se da sam se dobro izrazio.:-) Znaci, opis, npr, kada palimo na plin, kada na benzin, kada prelazimo za benzina na plin, kada stiskamo ono dugmence pored prekidaca za izbor goriva, da li palimo sa pritiskom papucice gasa, da li smemo paliti kola na plin po hladnom vremenu, ako smo kola ugasili sa polozajem prekidaca na plin, da li mozemo pre sledeceg paljenja odmah prebaciti na benzin ili i kola moramo ugasiti na benzin......i takva pitanja. Verovatno ove odgovore mnogo znaju, ali eto, ima i nas novih ovde, znaci rado bih cuo neke "trikove".... Unapred hvala.
Inace sam veoma zadovoljan kako mi kola idu na plin, skoro da i ne primecujem razliku u odnosnu na benzin ( mada jos nisam video potrosnju!), jedini problem koji imam, je taj sto kada palim kola na plin, a motor je ohladjen, onda hoce da mi se gasi na leru, sve dok se ne ugreje motor, posle toga je rad na leru apsolutno miran, (broj obrtaja raste kako se kola greju). Karburator nisam nista stelovao posle ugradje plina (greska ili ne?). Zato sam i pitao da li kola treba UVEK da se pale prvo na benzin pa kasnije (kada?) preci na plin. Jos jednom pozdrav svima
Inace sam veoma zadovoljan kako mi kola idu na plin, skoro da i ne primecujem razliku u odnosnu na benzin ( mada jos nisam video potrosnju!), jedini problem koji imam, je taj sto kada palim kola na plin, a motor je ohladjen, onda hoce da mi se gasi na leru, sve dok se ne ugreje motor, posle toga je rad na leru apsolutno miran, (broj obrtaja raste kako se kola greju). Karburator nisam nista stelovao posle ugradje plina (greska ili ne?). Zato sam i pitao da li kola treba UVEK da se pale prvo na benzin pa kasnije (kada?) preci na plin. Jos jednom pozdrav svima
Comment