Uputstvo za upotrebu autogas-uredjaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chokky
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 49
    • Beograd

Uputstvo za upotrebu autogas-uredjaja

Pozdrav svima. Na forumu sam nov a i nov sam po pitanju koriscenja gasa. Imam Jettu 2, 1.8, carb, Landirenzo uredjaj. Nadam se da ovo sto cu da pitam nije previse glupo (?!?) ali bi voleo da neko od strucnjaka ovde napise kako se upotrebljavaju kola sa ugradjenim plinom. Nadam se da sam se dobro izrazio.:-) Znaci, opis, npr, kada palimo na plin, kada na benzin, kada prelazimo za benzina na plin, kada stiskamo ono dugmence pored prekidaca za izbor goriva, da li palimo sa pritiskom papucice gasa, da li smemo paliti kola na plin po hladnom vremenu, ako smo kola ugasili sa polozajem prekidaca na plin, da li mozemo pre sledeceg paljenja odmah prebaciti na benzin ili i kola moramo ugasiti na benzin......i takva pitanja. Verovatno ove odgovore mnogo znaju, ali eto, ima i nas novih ovde, znaci rado bih cuo neke "trikove".... Unapred hvala.
    Inace sam veoma zadovoljan kako mi kola idu na plin, skoro da i ne primecujem razliku u odnosnu na benzin ( mada jos nisam video potrosnju!), jedini problem koji imam, je taj sto kada palim kola na plin, a motor je ohladjen, onda hoce da mi se gasi na leru, sve dok se ne ugreje motor, posle toga je rad na leru apsolutno miran, (broj obrtaja raste kako se kola greju). Karburator nisam nista stelovao posle ugradje plina (greska ili ne?). Zato sam i pitao da li kola treba UVEK da se pale prvo na benzin pa kasnije (kada?) preci na plin. Jos jednom pozdrav svima
    Two beers or not two beers...
    Shakesbeer.
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Dobrodosao. Tvoja pitanja su iskrena i sasvim korektna i vazna.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Uputstvo za upotrebu autogas-uredjaja

Originally posted by Chokky
      Pozdrav svima. Na forumu sam nov a i nov sam po pitanju koriscenja gasa. Imam Jettu 2, 1.8, carb, Landirenzo uredjaj. Nadam se da ovo sto cu da pitam nije previse glupo (?!?) ali bi voleo da neko od strucnjaka ovde napise kako se upotrebljavaju kola sa
      Pročitaj temu kako postupati sa autom na....
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chokky
        CBC Član
        • 26.03.2005
        • 49
        • Beograd

Hvala na odgovoru ( doduse, dat je kao posebna tema), jos par pitanja koja postavljam ovde (jer je ona tema zakljucana)
        1.obavezno (preporucljivo) paljenje kola na benzin vazi samo ako kola palimo ujutru, tj kad su se potpuno ohladila, a ako je pauza bila manja (znaci motor je mlak, topao, vruc) palimo na gas - tacno ili netacno?
        2. prebacivanje sa benzina na plin kad se motor zagreje - jel do radne temeperature (80-90C) ili manje?
        3. ako palimo kola ujutru na benzin, jel to znaci i da smo morali da ih ugasimo sinoc na benzin ili nije bitno na kom je polozaju ostao prekidac?
        4. paljenje hladnih kola na benzin - jel to obavezno (preporucljivo) i leti i zimi?
        Two beers or not two beers...
        Shakesbeer.

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

1. Ako je motor (voda ) na "sobnoj temp." moze direktno na plin
          2. Prebacivanje moze i pre. Na 30°C komotno.
          3. Zimi je dobro da se prebaci na benzin pre gasenja uvece i da ostane
          tako do ujutru i palis na benzin prvi put.
          4. Preporucljivo je i leti i zimi da bi pumpa malo radila ali nije obavezno
          jer auto lako pali i na gas.
          Ovde postoji jedna dilema. Sta je bolje? Da li je bolje da se pusti
          pumpa da radi povremeno bez obzira na start ili je bolje da se bar leti
          pali direktno na gas da benzin ne bi silazio u ulje dok je motor hladan.
          Bilo kako bilo ipak pali SVAKI put na benzin a prebacuj (ako je rucno)
          kad se motor zagreje na 30-tak stepeni. Citaj pazljivo, sve je Dora
          napisao lepo.

Comment

Nisam ukapirao da li imas Jettu ili Golfa? Ili pak oba auta na plin?
            U svakom slucaju, mozes otici do tipa na B.Brdu (ulica preko puta pijace) koji o ovome zna skoro sve.

Comment

Working...
            X