Alfa 164

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Alfa 164

Iako mi je prvi auto u koga sam ugradio plin i citajuci diskusije zakljucio sam da ne znam nista o njemu.
    Imam možda jednostavno pitanje :
    Imam BRC elektroniku i mislim lovato isparivac ne pise nigde,motor je 164 2.0 TS ; ako je bitno ,e sad pitanje da li se snaga steluje na gornjem mesinganom srafu isparivaca , i u kom prvcu se povecava dotok jer mi se cini da u levo slabije ide ,a sta se steluje na plasticnom velikom iz koga ide razvodnik za dva creva koja ulaze u rasprsivac koji je pre protokomera.Nema trzanja i gusenja sem sto ide slabije malo ngo na benzi, cak moram da pratim obrtaljku jednom mi je usao u crveno debelo.
    Plin su mi ugradili u GTA servisu na karaburmi.
    Hvala za svaki savet.Gasa.
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Na plasticnom velikom se steluje protok gasa,sto ga vise odvrnes bogatija ti je smesa sa gasom u odnosu na vazduh na levo se odvrce(povecava dotok gasa) na desno zavrce(smajnuje),kad na tom plasticnom nadjes da ti lepo radi (otprilike kao i na benzin da se auto ponasa),onda namestis na rasprsivacu(na mesingani sraf) ler gas,kako tebi odgovara to jest oko 800-1000 ,ali da lepo radi da se netrza kad upalis svetla i tako to.
    ako znas namesti,ako ne idi u servis.jer fazon je da nadjes pravu smesu.mozes ti da ga namestis da ide ko zmaj ali i da trosi ko azdaja
    najbolje je da bude malko zadavljen(siromasnija smesa,manje gasa),pa onda ga polako iz dana u dan otpustas po malo dok nebudes zadovoljan(otprilike da malko slabije ide nego na benzin).
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gaston
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2005
      • 324
      • N BG - Batajnica

Mnogo hvala

Hvala ti evo presvlacim se i silazim dole,mada mi je priblizno tako.Nisam samo znao koji je za smesu i kojim redosledom da idem.
      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• gaston
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2005
        • 324
        • N BG - Batajnica

Evo uradih sve po savetu,malo padne ler kad upalim svetla i klimu ali vrati na 900 ,medjutim kad dodam gas pa pustim padne ispod petsto pa digne na oko hiljadu i tako 3 do 4 puta dok se ne smiri, lici kao da zeza protokomer ali to se ne desava na benzin.Moracu izgleda da eksperimentisem sa servisima , ne znam kakvi su ovi iz EUROGASA ,majstora mi je vise dosta posle svake interv.moram da prljam ruke.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by gaston
          Evo uradih sve po savetu,malo padne ler kad upalim svetla i klimu ali vrati na 900 ,medjutim kad dodam gas pa pustim padne ispod petsto pa digne na oko hiljadu i tako 3 do 4 puta dok se ne smiri, lici kao da zeza protokomer ali to se ne desava na benzin.Moracu izgleda da eksperimentisem sa servisima , ne znam kakvi su ovi iz EUROGASA ,majstora mi je vise dosta posle svake interv.moram da prljam ruke.
          Stvar je do podešavanja, malo je komplikovano za objasniti pa najbolje da svratiš stvarno do servisa da pogledaju.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Nije preporucljivo stelovati sam. Auto najbolje ide kad mu je smesa podesena pravilno preko lambda control box-a. Tvoj auto bi trebao da radi u sistemu lambda control i da kontrolise smesu gasa u motoru preko lambda sonde na izduvu. Posto sistem koji je ugradjen u tvoj auto nije takav onda mora da se steluje preko lambda control analizatora izduvnih gasova. U mom servisukoji je u Beogradu sto vidim da trazis ces dobiti besplatnu uslugu stelovanje smese preko lambda control analizatora i saveta oko tvog sistema u slucaju da je to problem ne ravnomernog rada pa svrati kad ti je volja.

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

Ranko jete moj auto nema nikakvu sondu na izduvu ,nije reklama ali gde se nalazis ?

Comment

• gaston
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2005
                • 324
                • N BG - Batajnica

Super sto caskate o necem desetom,jeste zanimljivo , ja sam kablom zaboden u server Absolut OK na poslu i mogu da povucem kolko oces ,a tolki i racun da mi bude , a isto tako i sa plinom.
                Nov momenat ? rekose da protokomer nema uticaja kada vozim na gas,ja danas iscupam djek iz istog a ler se pretvori u turu preko 3000 posle par sekundi ,verovatno ima uticaja na paljenje a mozda delom i na varijator , e sad ?: da ne znaci mozda da mi je bogata smesa sa plinom ?
                Sto se tice elektronskog stelovanja pretpostavljan da treba prvo da promenim pancir creva na izduvu posto mi duva na oba po malo .

Comment

• spaki
                  CBC Član
                  • 06.04.2005
                  • 51
                  • Beograd

Pozdrav gaston/e neznam da li si nazvao servis za koji sam ti ostavio br,telefona
                  Bolje pet do dvanaest, nego ni jednu posle jedan.

Comment

• gaston
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2005
                    • 324
                    • N BG - Batajnica

Originally posted by spaki
                    Pozdrav gaston/e neznam da li si servis za koji sam ti ostavio br,telefona
                    Cekam da sredim izduv da bi covek mogao da izmeri gasove ,( od auta)

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by gaston
                      Nov momenat ? rekose da protokomer nema uticaja kada vozim na gas,ja danas iscupam djek iz istog a ler se pretvori u turu preko 3000 posle par sekundi ,verovatno ima uticaja na paljenje a mozda delom i na varijator , e sad ?: da ne znaci mozda da mi je bogata smesa sa plinom ?
                      Sto se tice elektronskog stelovanja pretpostavljan da treba prvo da promenim pancir creva na izduvu posto mi duva na oba po malo .
                      Protokomer nema uticaja na gas u smislu električnog rada. to jest može da pokazuej strane sveta i to ne utiče na rad motora kad radi na gas.
                      Jedino ako mehanički zapinje i ne otvara se.
                      Sa druge strane, igra ulogu oko svih ostalih podešavanaj motora i ako je električno ili malo mehanički neispravan, deluje na rad dizni, ler motora ako ga ima i sl...
                      Ako imaš ler motor on ne zna šta se dogadja kad nema protokomera.
                      Komjuter digne ler kad ne zna šta mu je da bi radio uopšte.

Osnovni problem za nerazumevanje i nesporazum na relaciji gas-benzin je nerazumevanje da motor i dalje obavlja sve funkcije kad radi na gas isto kao i da radi na benzin. Ler, paljenje, pretpaljenje, saug itd...
                      Samo je gorivo podmetnuto. Na gasu ne mogu da se podignu obrtaji odvrtanjem nekog šrafa ili nekim podešavanjem jer to i dalje radi isti mehanizam od benzina.

Čuvena rečenica koja mi diže kosu na glavi " pa radi na benzin savršeno"
                      Pa da radi savršeno i sad bi radio---
                      Poslednje nema veze sa tobom, samo se jadam )

https.autogas.rs

Comment

• gaston
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2005
                        • 324
                        • N BG - Batajnica

HVALA , zbunile su me neke tvrdnje po forumu da protokomer nema apssolutno veze sa gasom sto mi nije bilo logicno jer sta bi mu odredjivalo bar paljenje.Ajd varijator na usisnoj bregastoj pomeri posle 3000 ali to nema veze sa protokom vec samo sa informacijom o obrtajima.

Comment

• zec
                          CBC Senator XXL
                          • 05.01.2005
                          • 450
                          • bgd

Originally posted by Dora
                          kod mene je drugi problem
                          na gas radi odlicno a na benzinu je gas suvise osetljiv
                          seat ibiza 1.5 sxi - landirenzo
                          "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by zec
                            Originally posted by Dora
                            kod mene je drugi problem
                            na gas radi odlicno a na benzinu je gas suvise osetljiv
                            seat ibiza 1.5 sxi - landirenzo
                            Nisam razumeo baš najbolje. Ako misliš da je na benzinu rad malo nestabilan na leru, onda je verobatno neka dizna u pitanju pošto je to jedino različito kod obe vrste goriva pri radu na leru.

https.autogas.rs

Comment

• zec
                              CBC Senator XXL
                              • 05.01.2005
                              • 450
                              • bgd

kazu da je u pitanju neki protokomer ili nesto sa strujom jos ne znam tacno, ali na gas radi dobro.
                              da ne idem sad u off topic ...
                              "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

Working...
                              X