Gasi se pri kocenju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Gasi se pri kocenju

Naravno gasi se po nekad i samo pri naglom kocenju.Cuo sam da se doda neko crevo ispred filtera ka napred ili slicno.Cuo o d coveka koji se bavi kozmetikom ali ko zna mozda je i on dobro cuo.
    Tek sam se registrovao a svasta mi nije jasno a mislio sam da znam po nesto.
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • oliver
    CBC Član
    • 18.02.2005
    • 69
    • montenegro

Dobrodosao.
    Ni ja nemam pojma o plinu ali redovno citam forum i na osnovu toga usudicu se da kazem svoje misljenje o tvom slucaju, plin su ti ocigledno ugradili neki indijanci cim su djelovi od razlicitih proizvodjaca.
    ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• sasafilipovic
      CBC Član
      • 06.04.2005
      • 56

Desavalo mi se na Omegi da ler padne prilikom kocenja , ponekad i da se ugasi. U servisu su mi samo podesili ler gas na uredjaju i posle je sve bilo ok.

The Toecutter, he knows who I am

Comment

• Chokky
        CBC Član
        • 26.03.2005
        • 49
        • Beograd

Meni hoce skoro da se ugasi samo ako sam na leru, ne kocim, a krecem se preko 50-60 km/h! Nema veze da li kocim ili ne, tek kako kola usporavaju, broj obrtaja se dize na normalu. Vrlo cudan problem, za sada mi niko nije mogao odogovoriti sta bi to moglo biti (mozda je to i normalna pojava)! Kada kola stoje, ler je OK. E, sad, jedan majstor mi je rekao da treba da se nasteluje sraf za ler, ali kako sad da stavim majstora pod haubu i da dok se kola krecu, on to cacka?.... Mislim da je kod mene nesto u vezi smera creva za vazduh na ulazu u filter, a mozda i to sto mi mi je otvor za vazduh blizu isparivaca pa mozda uvlaci topliji vazdih nego sto bi trebalo! Proveri da da ti nije mozda negde probuseno crevo vakuuma za servo kocnice ili sam servo mozda ima negde rupu (ali ako ti kocnice rade OK, ona moja teorija pada u vodu)...
        Two beers or not two beers...
        Shakesbeer.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Chokky
          uvlaci topliji vazdih nego sto bi trebalo! Proveri da da ti nije mozda negde probuseno crevo vakuuma za servo kocnice ili sam servo mozda ima negde rupu (ali ako ti kocnice rade OK, ona moja teorija pada u vodu)...
          Prevideo sam ovu temu...
          Gasi se zbog dotoka vazduha koji ide od filtera do maske. U zavisnosti od kola, treba ili skinuti to crevo skroz ili ga usmeriti na stranu ili čak unazad po mogućnosti. Pri tome treba da ostane isti protok vazduha kao i do tada.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaston
            CBC Senator XXL
            • 24.03.2005
            • 324
            • N BG - Batajnica

Alfa 164 i vuce vazduh negde iz kosa , desava se retko recimo idem 120 i za par 5-6 sec. stanem.
            Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by gaston
              Alfa 164 i vuce vazduh negde iz kosa , desava se retko recimo idem 120 i za par 5-6 sec. stanem.
              Ne razumem ovo stanem, ugasi se? Može da utiče ventilator od hladnjaka recimo, čak i kad ide iz blatobrana kao kod Golfa II recimo (indirektno) nekad utiče. Podrazumeva se da treba i štelovanje da je dobro, da je membrana izbalansirana kako treba.
              Problem kod ovoga je da majstori ne shvataju ovakj problem adekvatno i probaju štelovanjem da ga izvuku a to nikako nije moguće. Samo u kombinaciji oba se rešava problem.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gaston
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2005
                • 324
                • N BG - Batajnica

Ventilator mi se pali samo kad sam u gradu u guzvi , imam indikaciju , a to stanem se podrazumeva sa stisnutim kvacilom,na benzinu se nikad nije desilo . Hvala na odgovoru.

Comment

Working...
                X