Putni kompjuter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ladaholich
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 24
    • NS

Putni kompjuter

Vise puta je spominjan putni kompjuter i njegovo merenje potrosnje, ali interesuje me kako radi, odakle uzima podatke, da li treba da ima razlike u preciznosti u pokazivanju potrosnje gasa u odnosu na potrosnju benzina, od cega zavisi preciznost prikazivanja potrosnje kada meri potrosnju gasa...

Moje iskustvo je da razlika izmedju izmerene i prikazane potrosnje (na gasu) ide od 10% manje, koliko je sada, pa do laganja od 60 %

Moj licni utisak je da je sada najbolje nastelovan od kada imam gas, odnosno najslicnije radu na benzin. Sada mi se recimo ne desava da ukoliko u voznji prebacim na benzin pali check engine lampicu...

Ako je bitno Lada 112, sa lambda controlom...
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Board comp, inace, meri potrosnju goriva (benzina ili diesela) posredno, preko mase u****nog vazduha i na taj nacin izracunava trzenu velicinu.

Ne znam kakav to board comp ima Lada ('aj slikaj, da vidim) i jos me vise zanima kako si uspeo da ga nateras da pokazuje potrosnju plina, naknadno ugradjenog ?!
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ladaholich
      CBC Član
      • 26.03.2005
      • 24
      • NS

Ovo je ladin trip comp, kupljen ubrzo posle lade kao dodatna oprema.

Od prvog dana pokazuje potrosnju plina, samo sa razlicitom preciznoscu, koliko sam shvatio u zavisnosti od stelovanja - podesenosti gasa.[/img]

Comment

• pekazo
        CBC Član
        • 14.02.2008
        • 67
        • Beograd

Re: Putni kompjuter

Gde ima da se kupi ovakav aparat i da li icemu vredi ?
        Pozdrav
        ludo burazeru ludo

Comment

• mexa
          CBC Veteran
          • 13.04.2009
          • 154
          • lazarevac

on verovatno simulira rad na benz.pokazuje potrosnju kao da ide na benz.

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

ladi je samo falio trip komp,sve drugo ima,sorry bilo je jace od mene

Comment

• MN026
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2009
              • 348
              • SMEDEREVO

jace ili ne ,kakva je takvaje ali ipak za novce koje das to i dobijes.neznam zasto tako omalovazavanje vozila koje se dosta dobro prodaje u finskoj,svedskoj,norveskoj,francuskoj.......pa ikod nas.kod nemaca je skocila prodaja lada u zadnjih godinu dana za 70posto.a sto se tice elektronike motora sve bosch ili licenca,multek je izbacen,i to M7.9.x. sto je jedno od najsavremenijih ubrizgavanja.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Kolega se našalio na naziv "trip" komjuter, bilo bi primerenije bord komjuter Nije mislio na Ladu.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• MN026
                  CBC Senator XXL
                  • 18.01.2009
                  • 348
                  • SMEDEREVO

nema veze kako je nazvao kompjuter,nego generalno pogled na sve sto dolazi iz rusije ,kine pa do juce i iz polske bar sto se tice tvog posla.ljudi primenjuju dosttupnost tehnologije i svog znanja i prilagodjavjui sirokim masama.jeftino ,poyzdano i lako zamenljivo-popravljivo.do juce americki IBM nezamenljiv a sada kineski LENOV kome skidaju kapu .proslo je vreme podcenjivanja.pitanje je kada ce poceti ,,okupacija,, istocnjackih tehnologija ako nije i pocela stime da je uvek zapad prvi koji ih prihvata a mi tek kad nam dodje iz d..... u glavu.treba mnogo brzo razmisljati i procenjivati,nije ovo odgovor gorkom nego uopsteno-generalno .malo sam skrenu sa teme ali kao sto ggorki rece jace je od mene

Comment

Working...
                  X